Allah kuluna beyinsiz der mi ?

Ne demek uğraştırma.Din gibi önemli bir meseleyi hayatımın 60 yılına sorgulamadan araştırmadan pat diye inanmak mantıklı mı sence.Sen okudun mu kuranı türkçe koskoca seni yaratan allah sana kitap göndermiş açıp bakıp okudunmu bana ne diyor diye.?Sence yaratan anadan babadan direk inanan insanı mı tercih eder sorgulayıp araştırıp öyle inananı mı ?
Bende 2 sene önce böyle düşünüyodum şüpheye düşme>sorgulama>gerçe
ği öğrenme>emin olma döngüsü. Bi yerden sonra gerçekten inanmadığını fark ediyosun. Ne kadar araştırırsan imanın o kadar zayıflar. Ya da kendini inanmak için ikna etmeye çalışır. İşin sonunda çok kasma olacağına varır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Adam ana avrat küfür ediyor siz beyinsiz demesine takılmışsınız

Bu çocuk bir yerlerden bir şeyler okuyor ve bize Kur'an dan okuduğunu yutturmaya çalışıyor. Sanırım biraz sorunlu. Çok fazla üstüne gitmeyin. Ne tepki vereceği belli olmaz. Kötü sonuçlara sebep olabilir.

Bu çocuk bir yerlerden bir şeyler okuyor ve bize Kur'an dan okuduğunu yutturmaya çalışıyor. Sanırım biraz sorunlu. Çok fazla üstüne gitmeyin. Ne tepki vereceği belli olmaz. Kötü sonuçlara sebep olabilir.
Bilgisiz arkadaşım bir yerlerden bir şey okuyor diyorsun,ben bizzat kuranı kerimden okuyorum.Madem dediğim şeyler yazmıyor farklı yerden okuyorum git aç bak evinde kuranı kerim varsa oku yazdığım şeylerin aynısının yazdığını göreceksin.Kuranı yukarı kaldırıp duvara asmakla mümin olunmuyor açıp okuycaksın türkçesini.Ben sen değilim kişi kendinden bilir işi burda samimi bir şekilde tartışıyoruz

Yine bu yine saçma konu kendi yarattığı kuluna neden beyinsiz desin? yeşil foruma dönecem çok az kaldı

Yine bu yine saçma konu kendi yarattığı kuluna neden beyinsiz desin? yeşil foruma dönecem çok az kaldı
Felsefe başlığı altında güzelce tartışma hakkım var usta sana saçma gelebilir,mantıklı bir cevabın yokmu bu konuya

Felsefe başlığı altında güzelce tartışma hakkım var usta sana saçma gelebilir,mantıklı bir cevabın yokmu bu konuya
herzamanda aynı cevap herşeyi tartışmaya hakkın yok saçma sapan konular konularının hepsi alttada niye intikam almıyor falan Allahı sorgulayamazsın böyle devam edersen işin içinden hiçbişekilde çıkamazsın şunu niye şöyle yaptı şunu niye böyle yaptı ohoho inanma direk Allaha kardeşim ozaman bu kadar basit kendini kafanı yormaya bu kadar kasmaya gerek yok inanıyorsanda yapma böyle şeyler

herzamanda aynı cevap herşeyi tartışmaya hakkın yok saçma sapan konular konularının hepsi alttada niye intikam almıyor falan Allahı sorgulayamazsın böyle devam edersen işin içinden hiçbişekilde çıkamazsın şunu niye şöyle yaptı şunu niye böyle yaptı ohoho inanma direk Allaha kardeşim ozaman bu kadar basit kendini kafanı yormaya bu kadar kasmaya gerek yok inanıyorsanda yapma böyle şeyler
Müslümanlar bana derseki bu kitap kusursuz ozaman bende herşeyi sorgularım.Ama gel gör ki hata ve çelişki buluyoruz.Herşeyide tartışmaya hakkım var üslübumu bozmadan.Mantıklı bir açıklama söylemen lazım Allah kendi yarattığı kuluna nasıl maymun der beyinsiz der. ?

Müslümanlar bana derseki bu kitap kusursuz ozaman bende herşeyi sorgularım.Ama gel gör ki hata ve çelişki buluyoruz.Herşeyide tartışmaya hakkım var üslübumu bozmadan.Mantıklı bir açıklama söylemen lazım Allah kendi yarattığı kuluna nasıl maymun der beyinsiz der. ?
Sence bu argolar galaksileri yaratan herşeyi bilen sonsuz güçteki kusursuz varlığa yakışan cümleler midir

Yasak olan şeyleri yapanlara der tabi çok normal tartışamazsın kardeşim insanların dini inancını sorgulamak sana düşmez mesela ve heleki atamızın asla ve 30 ağustos günü yaptın sen bunu

Yasak olan şeyleri yapanlara der tabi çok normal tartışamazsın kardeşim insanların dini inancını sorgulamak sana düşmez mesela ve heleki atamızın asla ve 30 ağustos günü yaptın sen bunu
Günler insanların uydurmasıdır.O gün aklıma geldi o gün yaptım.Yasak mı 30 ağustosta sorgulamak

yakışanı ne ki merak ettim
İnsanlar içinden bazı kişiler'' sizi yöneldiğiniz kıbleden çeviren nedi'' misal böyle argosuz daha iyi yani

İnsanlar içinden bazı kişiler'' sizi yöneldiğiniz kıbleden çeviren nedi'' misal böyle argosuz daha iyi yani
argo olduğunu nerden çıkardın ki
islami açıdan bakarsak kurana göre birçok kanıt indirilmesine rağmen hala milyarlar inanmıyor ve kurana göre evet bu insanların apt*l ve beyinsiz olduğunu anlamına gelir
argo değil kuranın bakış açısına göre olanı söylemiş her kelimenin bir anlamı vardır demekki yakışan buymuş
her şey toz pembe mi olucaktı ki

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,837
Üyeler
184,988
Son üye
Furlan57
Geri