Çözüldü✓ 9070 XT Almalı Mıyım? 5070 TI'a mı uğraşmalıyım?

6000 serisi problemlerle boğuşurken bile yabancı popüler kanallar öneriyordu fiyatları çok iyi diye insanlar da problemleri kendi yolları ile çözüyorlardı parası olmayan insan alıyordu yani yapacak bir şey yok. Yurdum insanı iyi olanı değil bilindik olanı aldığı için böyle bir algı gelişiyor PC den anlayan +40 yaşında abilere sor %90'ı amd alma çöp der çünkü onların zamanında çöp idi güncel yerine genel bilgiyi kullanıyor herkes.
işlemcide de aynı ısınması olayı var

şu an 9070xt ile 5070 ti pazar payı olarak eşit herhangi biri %1 geçse fiyatları uçuyor istersen bakabilirsin.
zirvedeki markadan hem daha iyi kart yapıyorsun hem daha ucuza pazarlıyorsun ama genel bakınca hala o markaya yaklaşamıyorsun
sebebi gerçekten sadece marka algısı mı
sıfırdan rakiplerini saf dışı bırakıp tekelleşen markalar da var yapılamayacak bir şey değil?
ama yılların amdsi hala ''genel'' olarak nvdia ile bir tutulamıyorsa çok belirgin sebepleri vardır
ayrıca teknoloji şans işidir birinde hata vermiyor diye bu kart temiz denilmez asıl sorun bir kişide hata veriyorsa bu kart hata vermemeli denir
daha da detaylandırmak istemiyorum anladığınızı umuyorum kimsenin özel fanlığını yapmıyorum işime hangisi geliyorsa ondan yana olurum

6000 serisi problemlerle boğuşurken bile yabancı popüler kanallar öneriyordu fiyatları çok iyi diye insanlar da problemleri kendi yolları ile çözüyorlardı parası olmayan insan alıyordu yani yapacak bir şey yok. Yurdum insanı iyi olanı değil bilindik olanı aldığı için böyle bir algı gelişiyor PC den anlayan +40 yaşında abilere sor %90'ı amd alma çöp der çünkü onların zamanında çöp idi güncel yerine genel bilgiyi kullanıyor herkes.
ben rx 580 kullandım 4.5 sene oyunda driver kaynaklı çökmedi hiç

zirvedeki markadan hem daha iyi kart yapıyorsun hem daha ucuza pazarlıyorsun ama genel bakınca hala o markaya yaklaşamıyorsun
sıfırdan rakiplerini saf dışı bırakıp tekelleşen markalar da var yapılamayacak bir şey değil?
ama yılların amdsi hala ''genel'' olarak nvdia ile bir tutulamıyorsa çok belirgin sebepleri vardır
ayrıca teknoloji şans işidir birinde hata vermiyor diye bu kart temiz denilmez asıl sorun bir kişide hata veriyorsa bu kart hata vermemeli denir
daha da detaylandırmak istemiyorum anladığınızı umuyorum kimsenin özel fanlığını yapmıyorum işime hangisi geliyorsa ondan yana olurum
amd de tam da dediğin şeyi yapmaya çalışıyor zaten. pazar payını büyütmeye çalışıyor önce

aynı şey bütün markalar da geçerli bir kişide olmuyorsa bu sorunsuz olduğu anlamına gelmez nvidia kartlar da sorunlu , amd kartlar da sorunlu , intel kartlar da sorunlu , nvidia'ya yaklaşamama sebebi amd daha bu yıl güzel bir çıkış yaptı 9000 serisi ile nvidiayı oyun ekran kartı kısmında yakalayacak zaten özellikle 9080xt güzel çıkarsa oyun kısmında eşitlenebilir ha amd nin pazar payı olarak aşağıda olması bizim işimize geliyor ucuza eşit/daha iyi kart alıyoruz.

amd de tam da dediğin şeyi yapmaya çalışıyor zaten. pazar payını büyütmeye çalışıyor önce
yıllardır aynı
pazar payının çok yüksek bir yüzdeliği yıllardır hala nvdiada
amd pek de ilerleyemiyor
rastegele konuşmuyorum istatikler her yerde var en basitinden steam bakabilirsin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

aynı şey bütün markalar da geçerli bir kişide olmuyorsa bu sorunsuz olduğu anlamına gelmez nvidia kartlar da sorunlu , amd kartlar da sorunlu , intel kartlar da sorunlu , nvidia'ya yaklaşamama sebebi amd daha bu yıl güzel bir çıkış yaptı 9000 serisi ile nvidiayı oyun ekran kartı kısmında yakalayacak zaten özellikle 9080xt güzel çıkarsa oyun kısmında eşitlenebilir ha amd nin pazar payı olarak aşağıda olması bizim işimize geliyor ucuza eşit/daha iyi kart alıyoruz.
eh dediğin olsun ne diyeyim

Öyle zaten.
Aynı ham performanslı ve aynı fiyatlı bir AMD ve bir NVIDIA kart sunulsa gözüm kapalı NVIDIA olanı seçerim. Olay burada aradaki farka deyip değmemesi. 10bin benim için büyük bir mebla.

Geliştirici ve grafik tasarımları kısmında da düşünüldüğü kadar kötü değil 9070xt. Orta seviye işlemler yapan biri için gayet yeterli. Zaten ileri seviye yapıyorsan bakacağın kart 5070ti olmaz. Kafa kafayada hala NVIDIA önde tabii ki.

yıllardır aynı
amd pek de ilerleyemiyor
rastegele konuşmuyorum istatikler her yerde var en basitinden steam bakabilirsin

amd kartlarda daha yeni atağa çıktı anında %20 pazar payı mı kazansın

Çıktığındna beridir 9070xt pulse kullanıyorum hocam sorunuz varsa yanıtlarım 9070xt ile alakalı. Ama bütçe varsa nvidiadan vazgeçmemek gerek. benim hem bütçem kısıtlıydı hemde Nvidianın 50 serisindeki çıkış saçmalıklarını görünce Amd yöneldim. Watman muhabbetleri falan hiç yaşanmıyor. onu 7000 ve 9000 serisi ile çoğunlukla çözülmüş. illa arada 1-2 çürük elma çıkar. nvidiada mükemmel iş çıkarmıyor 50 serisinde (eksik rop ile çıkış, bazı insanlardaki driver çökmeleri vs.) benim şuanki tek sorunum Alt + tab yaparken ekran yırtılması yaşıyorum onun dışında taş gibi ekran kartı yapmışlar fiyatınında hakkını verdiğini düşünüyorum.

birde edit not : 9000 fazla ver nvidia al diyen tayfa parasını onlar vermiyosa ciddiye almanın bi anlamı yok.

yıllardır aynı
amd pek de ilerleyemiyor

tamam hocam zaten yıllardır amd düzgün kart çıkaramadı çıkışlarda hep bir sorun oldu , bu seride tam tersi oldu nvidia 5000 serisinde sıçtı sıvadı amd sorunsuz bir çıkış yaptı bu sebeple pazar payı artmaya başladı AMD yi ekran kartı kısmında yeni yeni düzgün iş çıkarmaya başlıyor yoksa nvidia yıllardır önde zaten.

Çıktığındna beridir 9070xt pulse kullanıyorum hocam sorunuz varsa yanıtlarım 9070xt ile alakalı.
hocam oyun sırasında vram sıcaklıkları kaç oluyor ona bakabilir misiniz o modelle alakalı tek sorum o hardware unboxed 89 gibi bir değer diyordu pulse'da

rx590 kullanıp , 3060-4070S ye geçince rahatladım diyor kral sen çağ atlamışsın ne bekliyorsun ? , rx500 ve 5000 serisi mimarisi kötü düzgün değil 6000,7000 ve 9000 serisinde wattman yok çünkü mimarisi sağlam.
Dostum RX590'la aynı anda 1650S kullanıyordum, daha az FPS veriyordu 1650S ama en azından oyunum yarıda kalmıyordu. Bu arada orada yazmışım RX600 serisinde Wattman vardır, RX7000'de de aynı şekilde Wattman yapıyordu. Ben Rx590 dan kurtuldum 4070S aldım diğer PC leride satarak evet çağ atladım ama AMD hep böyleydi, Nvidia da hep böyle, kusura bakmayın ama AMD önce bozuk sattığı malların arkasında dursun sonra devamını satsın.

Öyle zaten.
Aynı ham performanslı ve aynı fiyatlı bir AMD ve bir NVIDIA kart sunulsa gözüm kapalı NVIDIA olanı seçerim. Olay burada aradaki farka deyip değmemesi. 10bin benim için büyük bir mebla.

Geliştirici ve grafik tasarımları kısmında da düşünüldüğü kadar kötü değil 9070xt. Orta seviye işlemler yapan biri için gayet yeterli. Zaten ileri seviye yapıyorsan bakacağın kart 5070ti olmaz. Kafa kafayada hala NVIDIA önde tabii ki.
fiyat kısmında desteklemediğimi belirttim evet fark yüksek nvidia pahalı satıyor o konuda haklısınız

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,153,644
Üyeler
183,451
Son üye
Samet.35
Geri