TsuchinagaHiyori
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 217
tam olarak neden düzeltemesinler? parasal sıkıntı? hayır amd pazar payının çoğunu elinde tutmasa bile şirket değeri milyon dolarlar ediyor. Teknolojik olarak geridelermi? hayır. malum piyasanın en iyi işlemcilerini küçük nanometrelere sığdırıp satıyolar. tamamiyle ekran kartı tarafında tembellektin kaynaklanıyor hocam. ayrıca kartlar piyasaya hatalı çıktı diyorsunuzda. Asus Radeon kartlardaki hata çıkma oranının diğer (Sapphire, Reddevil vb. uzun yıllardır amd ye çalışan şirketler) markalardan daha fazla olduğunu biliyorsunuzdur umarım. sadece b*ku Amd ye atarak çözülmüyor mlsf. kartları üretip geliştiren firmaların hatalı üretimleride problem yaratıyor. ben çıktığından itibaren pulse 9070xt aldım. ne 1 kere wattman hatası yedim nede driverim çöktü. tek 1 tane sorun yaşıyorum alt+tab yaparken ekran yırtılmaları oluyor. tahmini sebebi oda 1080p ile darboğaza sokuyorum yada Display portum yetersiz kalıyor. onun dışında tertemiz kullanıyorum. prime model asus radeon kullananlara bakıyorum. ya sürekli driverlar sıfırlanıyor yada hata alıyorlar.AMD'nin driver ile kart düzeltebilme imkanı yok, kartlar dirket üretimden donanımsal olarak hatalı çıktı, AMD bunu kabullenmedi ve sürekli 'Driver'da sorun düzelecek' diyerek insanların parasını çöp etti, 400 serileride aynı şekilde sorunluydu 500 de 5000 serisini satamadı bile, 6000 seriside wattman yedi 7000 serisi de, yukarıda jumbo olacak arkadaşa konuları da attım, 2025 te bile hâla aynı sorunlar devam ediyor. Nvidia yanan kartlarda oldu, onları değiştirdi. Driver desen ilk çıkanda sorun varsa 2.de düzeltiyor. Kısacası AMD İntel ile işlemci rekabetine girebilir, fakat Nvidia ile ekran kartı konusunda yarışamıyor.