Çözüldü✓ 9070 XT Almalı Mıyım? 5070 TI'a mı uğraşmalıyım?

AMD'nin driver ile kart düzeltebilme imkanı yok, kartlar dirket üretimden donanımsal olarak hatalı çıktı, AMD bunu kabullenmedi ve sürekli 'Driver'da sorun düzelecek' diyerek insanların parasını çöp etti, 400 serileride aynı şekilde sorunluydu 500 de 5000 serisini satamadı bile, 6000 seriside wattman yedi 7000 serisi de, yukarıda jumbo olacak arkadaşa konuları da attım, 2025 te bile hâla aynı sorunlar devam ediyor. Nvidia yanan kartlarda oldu, onları değiştirdi. Driver desen ilk çıkanda sorun varsa 2.de düzeltiyor. Kısacası AMD İntel ile işlemci rekabetine girebilir, fakat Nvidia ile ekran kartı konusunda yarışamıyor.
tam olarak neden düzeltemesinler? parasal sıkıntı? hayır amd pazar payının çoğunu elinde tutmasa bile şirket değeri milyon dolarlar ediyor. Teknolojik olarak geridelermi? hayır. malum piyasanın en iyi işlemcilerini küçük nanometrelere sığdırıp satıyolar. tamamiyle ekran kartı tarafında tembellektin kaynaklanıyor hocam. ayrıca kartlar piyasaya hatalı çıktı diyorsunuzda. Asus Radeon kartlardaki hata çıkma oranının diğer (Sapphire, Reddevil vb. uzun yıllardır amd ye çalışan şirketler) markalardan daha fazla olduğunu biliyorsunuzdur umarım. sadece b*ku Amd ye atarak çözülmüyor mlsf. kartları üretip geliştiren firmaların hatalı üretimleride problem yaratıyor. ben çıktığından itibaren pulse 9070xt aldım. ne 1 kere wattman hatası yedim nede driverim çöktü. tek 1 tane sorun yaşıyorum alt+tab yaparken ekran yırtılmaları oluyor. tahmini sebebi oda 1080p ile darboğaza sokuyorum yada Display portum yetersiz kalıyor. onun dışında tertemiz kullanıyorum. prime model asus radeon kullananlara bakıyorum. ya sürekli driverlar sıfırlanıyor yada hata alıyorlar.

tam olarak neden düzeltemesinler? parasal sıkıntı? hayır amd pazar payının çoğunu elinde tutmasa bile şirket değeri milyon dolarlar ediyor. Teknolojik olarak geridelermi? hayır. malum piyasanın en iyi işlemcilerini küçük nanometrelere sığdırıp satıyolar. tamamiyle ekran kartı tarafında tembellektin kaynaklanıyor hocam. ayrıca kartlar piyasaya hatalı çıktı diyorsunuzda. Asus Radeon kartlardaki hata çıkma oranının diğer (Sapphire, Reddevil vb. uzun yıllardır amd ye çalışan şirketler) markalardan daha fazla olduğunu biliyorsunuzdur umarım. sadece b*ku Amd ye atarak çözülmüyor mlsf. kartları üretip geliştiren firmaların hatalı üretimleride problem yaratıyor. ben çıktığından itibaren pulse 9070xt aldım. ne 1 kere wattman hatası yedim nede driverim çöktü. tek 1 tane sorun yaşıyorum alt+tab yaparken ekran yırtılmaları oluyor. tahmini sebebi oda 1080p ile darboğaza sokuyorum yada Display portum yetersiz kalıyor. onun dışında tertemiz kullanıyorum. prime model asus radeon kullananlara bakıyorum. ya sürekli driverlar sıfırlanıyor yada hata alıyorlar.
boşuna laf anlatmaya kalkışma okuduğunu anlayamıyor 3 kez aynı şeyi yazdım anlaşılmadım yine de.

boşuna laf anlatmaya kalkışma okuduğunu anlayamıyor 3 kez aynı şeyi yazdım anlaşılmadım yine de.
basit şekilde yazdım hocam. fikrini değiştirmesse kendi bilir.

Psu'dan kaynaklı anlamıyor olabilirim psu değiştir bence :D 3 kere aynı şeyleri tekrar ettin tek bir cevabın yok, işine gelmeyen konudan kaçtın.
İlk sorunu direkt cevaplayayım "neden düzeltemesinler" sorusunun cevabı "Düzeltemediler" dir, hatalı seriler milletin elinde patladı AMD ses çıkartmadı, milletin mağduriyetini gidermedi. Bir de arkadaşlar size sorunsuz kart geldi diye sorunluların neden canı çıkıyor? Neden siz hata almıyorsunuz diye yüzlerce sayfa konuları, yabancı forumlarda açılan konuları görmek istemiyorsunuz? Dostum üreticilere referans veren ve denetleyen AMD neden kaçıyor? Ürünlerde sorun çıkarsa Nvidia muhattap oluyorsa AMD'de olacak. Asus'un ürünleri wattman yiyorsa, kullanıcılar mağdursa AMD çıkıp Asus'a "Ya kartları topla düzelt ya da seneye çip alamazsın" diyecek yürek lazım. "Teknolojik eşitlik" demişsin, DLSS, Raytracing, Frame Generation gibi işlerde fark ortaya çıkıyor, render alacağın zaman da farkı görebiliyorsun eğer iş yapıyorsan, yani teknolojide pekte eşit sayılmazlar ama bu fiyatı etkiliyor zaten, o yüzden bu konuya lafım yok. AMD'nin kaliteli firma olması için 40 fırın ekmek yemesi lazım.

AMD'nin driver ile kart düzeltebilme imkanı yok, kartlar dirket üretimden donanımsal olarak hatalı çıktı, AMD bunu kabullenmedi ve sürekli 'Driver'da sorun düzelecek' diyerek insanların parasını çöp etti, 400 serileride aynı şekilde sorunluydu 500 de 5000 serisini satamadı bile, 6000 seriside wattman yedi 7000 serisi de, yukarıda jumbo olacak arkadaşa konuları da attım, 2025 te bile hâla aynı sorunlar devam ediyor. Nvidia yanan kartlarda oldu, onları değiştirdi. Driver desen ilk çıkanda sorun varsa 2.de düzeltiyor. Kısacası AMD İntel ile işlemci rekabetine girebilir, fakat Nvidia ile ekran kartı konusunda yarışamıyor.
6000 serisinde sorunu cozdu , 5000 de cozdu. evet ilk ciktiklarinda sorunlu ciktilar ama sorunu cozduler. kullanmadiginiz urunler hakkinda boyle yorumlar yapmaniz da sahane bence
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

arkadaşlar açıkçası hiçbir nvidia özelliğini zorunda kalmadıkça kullancağımı düşünmüyorum. gerekirse amd'deki muhadillerini kullanırım . yani aslında 9070 XT tam benlik kart F/P açıdan. ama işte şu wattmandır "Amede çöp git 9k fazla ver kafan rahat olsun" tayfadır falan aklımda çok soru işareti var. gerek var mı cidden aradaki farka? ya da 9000 serisinde wattman falan devam ediyor mu?
Param cok , 15k fazla verip ayni performansi almak beni etkilemez dersen 5070ti al yoksa 9070xt. bu kadar basit bir denklem

konudan kaçtığım falan yok kavga istemiyorum o kadar herkes senin gibi drama sever değil. Hatta ben seni engelleyeyim yoksa gördüğüm her konuda sataşasım gelecek.
Psu'dan kaynaklı anlamıyor olabilirim psu değiştir bence :D 3 kere aynı şeyleri tekrar ettin tek bir cevabın yok, işine gelmeyen konudan kaçtın.

İlk sorunu direkt cevaplayayım "neden düzeltemesinler" sorusunun cevabı "Düzeltemediler" dir, hatalı seriler milletin elinde patladı AMD ses çıkartmadı, milletin mağduriyetini gidermedi. Bir de arkadaşlar size sorunsuz kart geldi diye sorunluların neden canı çıkıyor? Neden siz hata almıyorsunuz diye yüzlerce sayfa konuları, yabancı forumlarda açılan konuları görmek istemiyorsunuz? Dostum üreticilere referans veren ve denetleyen AMD neden kaçıyor? Ürünlerde sorun çıkarsa Nvidia muhattap oluyorsa AMD'de olacak. Asus'un ürünleri wattman yiyorsa, kullanıcılar mağdursa AMD çıkıp Asus'a "Ya kartları topla düzelt ya da seneye çip alamazsın" diyecek yürek lazım. "Teknolojik eşitlik" demişsin, DLSS, Raytracing, Frame Generation gibi işlerde fark ortaya çıkıyor, render alacağın zaman da farkı görebiliyorsun eğer iş yapıyorsan, yani teknolojide pekte eşit sayılmazlar ama bu fiyatı etkiliyor zaten, o yüzden bu konuya lafım yok. AMD'nin kaliteli firma olması için 40 fırın ekmek yemesi lazım.
f

6000 serisinde sorunu cozdu , 5000 de cozdu. evet ilk ciktiklarinda sorunlu ciktilar ama sorunu cozduler. kullanmadiginiz urunler hakkinda boyle yorumlar yapmaniz da sahane bence

Param cok , 15k fazla verip ayni performansi almak beni etkilemez dersen 5070ti al yoksa 9070xt. bu kadar basit bir denklem
Yok yani wattman vs alan varsa diye açmıştım konuyu

ya hiç yazdığımı okumadınız yada kendinizi haklı çıkarmak için 40 takla atıyosunuz. ben zaten tembellik yaptıkları için düzeltmiyolar dedim. ayrıca diğer insanların hatalarını görmemezlikten gelmiyorum alttada yazdım Asus radeon prime kullanıcları watmann ve driver sorunları ile sürekli karşılaşıyor diye ama ben sapphire aldığımdan sorun yaşamadım diye. markaya size çip yok deme mevsuzunu Nvidiada yapamazki. amd götü yemiyor deyil kimsenin yemez. Asus gibi prestijli bir firmadan bahsediyoruz. 6000 serisinde asus problemli kart yapsın yine satıcak çip. çünkü satılan kartların çoğusu asus oluyor ve prestiji güzel firma ama adamlar AMD yi yapamıyor bu kadar basit. teknolojik eşitlik konusunu baya kıvırtmışsınız. ben orda Kartı donanımsal olarak yaparken teknolojimi yetersiz kalıyor anlamında söledim. siz konuyu DLSS ve fgye çekmişsiniz. bende o halde Lossless scaling diyip geçerim. oda Framgen sonuçta. RTX desen 9000 serisinde yeterli. frame problemi çıkarsa açarım lossless scalingi :D. Render konusunda kimse çıkıpda ztn AMD çok güzel demiyor ayrıca Nvidia Ai işlerine çok önceden girdi ve fersah fersah üstün bu işlerde. kısaca boş bi şekilde uzatmışınız konuyu.

biliyorum gördüm 5070ti phoenix-s de girecek 37'ye falan düşerse alırım büyük ihtimal.
hocam belki elinizi çabuk tutsanız fena olmaz, market ürünlerine vs zamlar geldi. teknolojiye zam gelmesinide çok bulmaz gibi geliyor. yinede net bişi sölemek mantıklı deil. ben zamanında daha düşmez diye 35k dan pulse aldıydım şimdi 33klarda geziyor. yinede 2k fazlalık için pişman deyilim.

ya hiç yazdığımı okumadınız yada kendinizi haklı çıkarmak için 40 takla atıyosunuz. ben zaten tembellik yaptıkları için düzeltmiyolar dedim. ayrıca diğer insanların hatalarını görmemezlikten gelmiyorum alttada yazdım Asus radeon prime kullanıcları watmann ve driver sorunları ile sürekli karşılaşıyor diye ama ben sapphire aldığımdan sorun yaşamadım diye. markaya size çip yok deme mevsuzunu Nvidiada yapamazki. amd götü yemiyor deyil kimsenin yemez. Asus gibi prestijli bir firmadan bahsediyoruz. 6000 serisinde asus problemli kart yapsın yine satıcak çip. çünkü satılan kartların çoğusu asus oluyor ve prestiji güzel firma ama adamlar AMD yi yapamıyor bu kadar basit. teknolojik eşitlik konusunu baya kıvırtmışsınız. ben orda Kartı donanımsal olarak yaparken teknolojimi yetersiz kalıyor anlamında söledim. siz konuyu DLSS ve fgye çekmişsiniz. bende o halde Lossless scaling diyip geçerim. oda Framgen sonuçta. RTX desen 9000 serisinde yeterli. frame problemi çıkarsa açarım lossless scalingi :D. Render konusunda kimse çıkıpda ztn AMD çok güzel demiyor ayrıca Nvidia Ai işlerine çok önceden girdi ve fersah fersah üstün bu işlerde. kısaca boş bi şekilde uzatmışınız konuyu.
Bak kendin buna tembellik diyorsun, ben de bu yüzden AMD alınmaz diyorum, milyar dolarlık şirket hatalı ürünlerini düzeltemedi diyorum. Milyar dolarlarla oynayan firmaya da 'tembel' demek nedir onu da anlamadım ama biz buna 'Parama bakar kullanıcıyı umursamam' bakış açısı diyelim. Üretim teknolojisinden bahsediyorsan evet eşit üretim yapabiliyor, ama anca üretim yapıp satabiliyor, tıpkı ucuz adi çinli firmalar gibi. Benim kıvırtacak tarafım da yok, saydığınız teknolojilerde de Nvidiayla yarışamadıkları yine ortada çünkü :)

Bir de Nvidia Sapphire'e nasıl çip satmıyorsa Asus'a ve ya hatasını düzeltmeyen firmaya yaptırım uygulamak neden AMD'nin elinde olmasın ki ama AMD reis parayı alsında hatalar wattmanlar kimin umru nasıl olsa bozuk kartları savunanlarla dolu ortalık.

Bak kendin buna tembellik diyorsun, ben de bu yüzden AMD alınmaz diyorum, milyar dolarlık şirket hatalı ürünlerini düzeltemedi diyorum. Milyar dolarlarla oynayan firmaya da 'tembel' demek nedir onu da anlamadım ama biz buna 'Parama bakar kullanıcıyı umursamam' bakış açısı diyelim. Üretim teknolojisinden bahsediyorsan evet eşit üretim yapabiliyor, ama anca üretim yapıp satabiliyor, tıpkı ucuz adi çinli firmalar gibi. Benim kıvırtacak tarafım da yok, saydığınız teknolojilerde de Nvidiayla yarışamadıkları yine ortada çünkü :)

Bir de Nvidia Sapphire'e nasıl çip satmıyorsa Asus'a ve ya hatasını düzeltmeyen firmaya yaptırım uygulamak neden AMD'nin elinde olmasın ki ama AMD reis parayı alsında hatalar wattmanlar kimin umru nasıl olsa bozuk kartları savunanlarla dolu ortalık.
benim için tembellik kelimesine daha uyumlu olduğu için sölüyorum. diğer insanlar farklı şeyler söyleyebilir. çünkü amdnin bütçeside var teknolojiside var ama vakit ayırıp uğraşmıyolar anlamadığımız şekilde. benim içinde tembellik oluyor.

Ayrıca Amd ninde Nvidia ya rakip olabilecek bir sürü teknolojisi var. tek problem AMD bunlara tevşik etmiyor. bazı örnekler veriyim : Smooth Motion (4000 serisi için şuanlık var) veya MFG 2x = AFMF 2.1, Dynamic Super Resolution = Virtual Super Resolution (Düşük çözünürlükte yüksek çözünürlükte Upscale), Nvidia Anti-Lag = AMD Gecikme önleyici, geliştirilmiş senkronisazyon vb. tarzında bir sürü teknoloji barındırmakta. FSR ve DLSS zaten en baş ve klasik örnekler.

tevşik etmemekten kastım AMD bunlar için fazla çaba göstermeyip oyun firmalarının entegre etmesini bekliyor. problem şu bunlar eski dönemlerden kalma olduğu için piyasa çıkacak yeni oyunlarda entegre etmek biraz uğraştıcı. hiçbi oyun firmasıda bunun için vakit veya nakit para akıtmaya uğraşmıyor. birde pazar payıda önemli bu işin içerisinde. nvidia pazar payı çoğunlukta olduğundan ve kullanıcıda çok olduğundan DLSS istek deil zorunluluk gibi bişey. En son AMD de zaten FSR Redstone ile birlikte bir tane daha teknoloji duyurmuştu. o teknoloji ile FSR da Dlss gibi rahatça entegre edilmesi falan düşünülüyo. AMD malesef bu işlere biraz geç girişti. İntel ile işlemci s*dik yarışına girdikleri için Ekran kartı piyasasını boşladılardı. malum intelde batmaya başlayınca ve pazar payı yükselince iki tarafada azda olsa yeni yeni önem göstermeye başladılar.

Nvidia Sapphire neden çip satmıyor demişsinde. Araştırma yaparsan Sapphire firması AMD ile anlaşmalı. yani yarın Nvidia çip satsa bile AMD buna izin vermicektir. Aynı şekilde AMD de INNO3D ve PNY firmalarına çip satamıyor. Asus la özel bi anlaşma bulunmamakta o yüzden şuanda kafalarına göre herkes çip satıp yaptırabilir. fakat Asus konu AMD ye gelince kartları yapamıyor. demekki üretim konusunda çiplerde problem yaşıyolar yada fabrika çıkışı bazı ayarlar ekran kartını donanımsal olarak bozuyor.
(Ekstra Not : Asusa çip satmamak firma için direk büyük zarar. çünkü piyasanın Dev 3 lülerinden birisi. araştırdım hatta pazar payı %15-20 arasında bişey, ve bu baya yüksek pazar payı demek. Nvidianın ekran kartlarındaki pazar payı gibide düşünebilirsin. Asus prestijli bir firma ve insanlar Asusa güvendikleri için Asusdan satın alım yapmayı daha çok seviyor.)

Konuyuda boşa uzatıyoruz benim demek istediğim bende AMD yi savunmuyorum hatta yeri geldiğinde insanlara bütçe varsa gidin Nvidia alın diyorum bağırarak.
Çıktığındna beridir 9070xt pulse kullanıyorum hocam sorunuz varsa yanıtlarım 9070xt ile alakalı. Ama bütçe varsa nvidiadan vazgeçmemek gerek. benim hem bütçem kısıtlıydı hemde Nvidianın 50 serisindeki çıkış saçmalıklarını görünce Amd yöneldim. Watman muhabbetleri falan hiç yaşanmıyor. onu 7000 ve 9000 serisi ile çoğunlukla çözülmüş. illa arada 1-2 çürük elma çıkar. nvidiada mükemmel iş çıkarmıyor 50 serisinde (eksik rop ile çıkış, bazı insanlardaki driver çökmeleri vs.) benim şuanki tek sorunum Alt + tab yaparken ekran yırtılması yaşıyorum onun dışında taş gibi ekran kartı yapmışlar fiyatınında hakkını verdiğini düşünüyorum.

birde edit not : 9000 fazla ver nvidia al diyen tayfa parasını onlar vermiyosa ciddiye almanın bi anlamı yok.
Hatta şöle mesajımıda yanıtladım. konu sahibine bütçeniz varsa nvidiadan vazgeçmemek diyerek yanıtlamış ve ardından bazı şeyler açıklamışım ekstra olarak.
AMD de yeri geldiğinde rezillikler yapabiliyor, benim çıkıştığım veya tartıştığım konu Nvidia sanki hiç hata yapmamış piyasanın tanrısı gibi davranılması ama konu AMD ye gelince çin malı oyuncak muammelesi görmesi. biraz reddit ve diğer sosyal medya platformlarda gezinince Nvidianında çok mükemmel olmadığı görülebiliyor.

son olarak cevabını yazıp bu konuyu bitirmek herkes için en iyisi olur. dahada uzatmanın manası yok. yeni bi mesajda yazmam yüksek ihtimal. iyi geceler iyi forumlar diliyorum.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,153,643
Üyeler
183,451
Son üye
Samet.35
Geri