İşlemci soğutucu normal mi takılmış?

Selamlar arkadaşlar, PC topladığımdan beri her iş ters gittiği için size yazayım dedim :D
Öncelikle anakart pimleri yamuk çıktı, iade etmeye çalıştım, edemedim. Başta ASUS gönderilecek falan derken gittim bilgisayarcıya, çeyrek parasına yaptırdım anakartı, çok komik şekilde. Şimdi testleri yapıyorum; RAM ve işlemci için , yaptırdığım bilgisayarcı arkadaş işlemci soğutucuyu da monte etti. Sisteme baktı, fena bir abi değildi; ancak Peerless Assassin 120 montajını tersten mi yapmış, anlamadım. Cinebench testini 3 defa yaptım, mavi ekran falan almadım. Anakart sorunu yok derken, ortalama sıcaklık 80 derecede. 7500F için sizce nasıl bu sıcaklık değerleri?

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Al örnek atayım ona göre montaj yap bu kasa benim kule tipi kullanırken çekmiştim şimdi sıvı soğutma var sistemde.

Ekler

• Screenshot_2025-09-06-11-10-12-153_com.sahibinden.webp
    Screenshot_2025-09-06-11-10-12-153_com.sahibinden.webp
    89.3 KB · Hit: 14
  • Screenshot_2025-09-06-11-10-07-472_com.sahibinden.webp
    Screenshot_2025-09-06-11-10-07-472_com.sahibinden.webp
    66.1 KB · Hit: 15
  • Screenshot_2025-09-06-11-10-03-059_com.sahibinden.webp
    Screenshot_2025-09-06-11-10-03-059_com.sahibinden.webp
    98.1 KB · Hit: 15
  • Screenshot_2025-09-06-11-09-59-010_com.sahibinden.webp
    Screenshot_2025-09-06-11-09-59-010_com.sahibinden.webp
    100.9 KB · Hit: 13
  • IMG-20250905-WA0009.webp
    IMG-20250905-WA0009.webp
    369.1 KB · Hit: 14
Dediğim gibi fanın amacı bloğa çarpmak 1 adet en öne diğerini ortaya havayı önden alıp arkaya atacak şekilde budur en doğrusu

Senin resimde farkindaysan öndeki blok şuan işlevsiz pasif soğutucu görevi görüyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Söküp takması kolay mı ona göre direkt kendim halledeyim hiç bulaşmadan bir yıldız tornavida ile halledilir diyorsanız yapayım :D
Dostum tel var direk tele basip fanı çıkar (en arkadaki) sonra en öne tak ram üstüne geldiği için bir tik yukarı takacaksin çok basit

Dediğim gibi fanın amacı bloğa çarpmak 1 adet en öne diğerini ortaya havayı önden alıp arkaya atacak şekilde budur en doğrusu

Senin resimde farkindaysan öndeki blok şuan işlevsiz pasif soğutucu görevi görüyor

Dostum tel var direk tele basip fanı çıkar (en arkadaki) sonra en öne tak ram üstüne geldiği için bir tik yukarı takacaksin çok basit
Tornavida ya gerek yok dostum teli çıkarcan yanlardan yerleri değiştircen o kadar aşırı.kolay PC kapalıyken yap

Ben pc açıkken bile 2 saniyede yaparım kapat yinede sen elin fana felan carpar bozulmasin

Teşekkür ederim herkese valla acemliğime denk geldi yıllar sonra (12-13 :D) ortalama bir pc alayım dedim diğer nesil konsollardan pc dönerim belki diye ama anakarttan dolayı ağzım yanınca keyif gitti tabi :)

Ters takmış. Daha doğrusu blok doğru fanları exhaust takmış gibi duruyor, İntake olması ve en soldakinin sağda olması lazım. Yeni aldığın ürünü de direkt iade etmen lazımdı. Hatalar üstüne hatalar zinciri. Bir de cebinden para vermeişsin, az para da değil, yazık günah. Geçen hafta 5 adet Asus anakart aldım 1 tanesinde pin yamuk diğerinde cpu fan pin bozuk direkt iade ettim
Hocam size bir soru daha sormak istiyorum şimdi sağlam bir ram testi ve 3-4 tane cpu stress testini üst üste yaptım mavi ekran vs vs hiçbir sorun yok cihazda bu şekilde olunca yamuk pimlerde sorun olma ihtimali ilerleyen zamanlardada çok düşük diyorlar doğru mu bilginiz var mı ?
Açıkçası yeni nesil konsollar çıkana kadar yani 2 sene falan götürse beni yeterli sistem öyle diyeyim sizlere

Anakart konusunda geçmiş olsun. Fanların yönü tam terse düzeltilirse sorun olmaz önden hava alıp, arkaya doğru üflemeli fanlar.

Birde montaj yapan kişi hiç bilmiyor değil de dalgınlıktan ters takmış ta olabilir fanları. Ama hep öyle millete, gelişi güzel ters takıp fanları teslim ediyorsa pc leri, yanlış yapıyor demek.

Ben pc açıkken bile 2 saniyede yaparım kapat yinede sen elin fana felan carpar bozulmasin
Hocam fanı söktüm ama şu kabloyu arkadan geçirmiş nasıl çıkaracağım acaba kasanın arka tarafıda açık durumda

Ekler

• 1000109323.webp
    1000109323.webp
    821.7 KB · Hit: 15
Kabloyu uzatarak hallettim az şuan doğru mu oldu böyle birbirlerine uflemesinler şimdi 😂
Şimdi tam bakınca orta araya koyduğu fan bunun tam tersi sekildeymis yani bunuda ters takmam gerekiyor yine sokup öyle değil mi :(

Ekler

• 1000109329.webp
    1000109329.webp
    868.2 KB · Hit: 11
Arkadaşlar hepinize teşekkürler iki fanı aynı yöne cevirdim aynı testte 70-72 arası sıcaklıkları gördüm anakart sorularım içinde yeni konu açacağım

Geri