SebekeSuyu
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 583
dostlar bir monitörde renklerin göze hoş gelmesi için hangi gamut en önemli sıralar mısınız? sRGB? Adobe RGB? DCI-P3? başka varsa o?
ben DCI-P3 kullanıyorum %100srgb bana hitap etmiyor adobe aralarında kalıyor daha çok detay seviyorsan DCI-P3 kullanmanı tavsiye ederim geniş renk gamutu benim göze daha iyi hitap ediyor ama herkeze farklı geliyordostlar bir monitörde renklerin göze hoş gelmesi için hangi gamut en önemli sıralar mısınız? sRGB? Adobe RGB? DCI-P3? başka varsa o?
O coverage değeri, volume değerine bakarsan %100'ü aşacaktır. Günümüzde %100srgb yapmak kolay. %170SRGB volume gören modeller mevcut. İkisi de %100srgb ise volume değeri yüksek olan daha canlı renkler gösterecektir.%90 dci-p3 olan monitörde en az %99 görmüştüm sanırım azten
hocam peki ben volume değerini nasıl bulucam her yerde coverage değeri yazıyor. inceleme de bulamadım profesyonel cihazla yapılanO coverage değeri, volume değerine bakarsan %100'ü aşacaktır. Günümüzde %100srgb yapmak kolay. %170SRGB volume gören modeller mevcut. İkisi de %100srgb ise volume değeri yüksek olan daha canlı renkler gösterecektir.
SRGB değerine bakmakla uğraşma. DCI-P3 ve rec 2020 bakman yeterli. Merak ettiğin modellerin de bir kısmı burada olabilir.hocam peki ben volume değerini nasıl bulucam her yerde coverage değeri yazıyor. inceleme de bulamadım profesyonel cihazla yapılan
hocam vg27aq3a düşünüyordum da vg27aql3a var aynı paneli mi kullanıyorlar? tek farkı pivot muSRGB değerine bakmakla uğraşma. DCI-P3 ve rec 2020 bakman yeterli. Merak ettiğin modellerin de bir kısmı burada olabilir.
Monitör seçerken işinizi kolaylaştırsın ve konularım derli toplu dursun diye paylaşıyorum.
1. https://www.technopat.net/sosyal/konu/monitoer-alirken-dikkat-edilmesi-gerekenler-nelerdir.3836376/
2. https://www.technopat.net/sosyal/konu/oyunlarda-goeruentue-kalitesini-artirma-renodx.3902947/
3. https://www.technopat.net/sosyal/ko...-asiri-doygun-goeruentueden-kurtulma.3897464/
4. https://www.technopat.net/sosyal/ko...rcek-gamma-2-2yi-nasil-kullanirsiniz.3906936/
5...
- Tayfunns
- Cevaplar: 19
- Forum: Kullanıcı İncelemeleri ve Rehberleri
İkisi de iyi değil.hocam vg27aq3a düşünüyordum da vg27aql3a var aynı paneli mi kullanıyorlar? tek farkı pivot mu
bu çok iyi monitör de 2 eksisi var hocam g-sync yok yani ne kart alacağım belli değil. (ne kadar fark eder bilmiyorum) bir de kalite kontrolü rezalet ölü piksel durumunda iadede sıkıntı olmasa bile bir ton uğraştıracak. bu nasıl sizce
Freesync monitörler otomatik gsync uyumlu oluyor. Yeni nesilde böyle. Freesync var R27QE de. Adaptive Sync de var yani ikisi de olmasa tek başına bu zaten aynı işlevi görüyor. Kalite kontrol kısmı eskiden kötüydü, aylardır öneriyorum bana gelen yorumlar olumlu.bu çok iyi monitör de 2 eksisi var hocam g-sync yok yani ne kart alacağım belli değil. (ne kadar fark eder bilmiyorum) bir de kalite kontrolü rezalet ölü piksel durumunda iadede sıkıntı olmasa bile bir ton uğraştıracak. bu nasıl sizce
![]()
MSI G274QPF E2 27" 1 ms 2K Pivot IPS 180 Hz Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI G274QPF E2 27" 1 ms 2K Pivot IPS 180 Hz Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI G274QPF E2 27" 1 ms 2K Pivot IPS 180 Hz Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 7.999,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
umarım düzgün bir sitede indirime girer. alınabilr 9000'e mediamarkt'ta var en uygun gördüğümFreesync monitörler otomatik gsync uyumlu oluyor. Yeni nesilde böyle. Freesync var R27QE de. Adaptive Sync de var yani ikisi de olmasa tek başına bu zaten aynı işlevi görüyor. Kalite kontrol kısmı eskiden kötüydü, aylardır öneriyorum bana gelen yorumlar olumlu.
G274QPF E2 de muadil. Msi'ın parlaklığı 365 vs 500nit daha iyi, R27QE'nin kontrastı 1150:1 vs 1400:1 daha iyi. Renk gamutunda ufak farkla msi %68 vs 70 rec 2020 önde. Tepki süresinde 0.5ms civarıydı sanırım R27QE önde.
Şu videoyu izlersen freesync ve gsync'in pazarlamadan ibaret olduğunu öğrenirsin. Günümüzde bir kriter değil.
Günümüzde en çok kullanılan monitör pazarlama taktiklerini sana söylüyorum alırken aklında bulunsun.umarım düzgün bir sitede indirime girer. alınabilr 9000'e mediamarkt'ta var en uygun gördüğüm