Öneri Laptop özet 2025 (Son güncelleme 24.09.2025)

Konuya Yeni çıkan Ultrabooklar da eklenebilir bence Oyun dışı kullanim için mesela Vivobook s14 ,zenbook 14 Yoga Pro 7 gibi
Performans vaat etmedikleri için ilgimi çekmiyorlar. Hitap ettiği kitle farklı.

Konuyu elden geldikçe guncel tutmaya caliscam. Siz de video ss ile birlikte paylasirsaniz araştırıp duzenleyip eklerim.

Alinmayacak laptoplar ( Siralama kotuden iyiye dogru 1 en kötü)

Msi thin, msi cyborg, Acer nitro v15 gibi underpowered gpu kullanılan cihazlar sorunsuz dahi olsa alınmamalı notunu düşüyorum.

Genel olarak noname yani kasayı al ucuzundan ram ssd tak şeklinde işleyen; bios ve kontrolcü uygulamaya update vermeyen Monster,casper,erazer ve gamegarajlara sicak bakmiyorum.Ancak aralarindan gamegaraj fiyatina göre iyi donanimlar sunuyor msi vector kasalı slayer 5 (5070ti ve daha ust gpulu modeller)uygun fiyatta degerlendirilebilir.

8gb vrame sahip 4060,4070,5050,5060,5070 ile 1600p Qhd+ ekran almayın simdi neyse ama 1-2 seneye vram darboğazina takilirsiniz.

Ayrıca çok satan malın problemi daha erken tespit edilir ve daha çok göze batar. Piyasaya yeni çıkmış 3-5 kullanıcısı olan cihazları sorunsuz lanse edip 2 yıllık binlerce satılan cihazdaki ufak problemleri göze sokanlara şüpheyle yaklasmanizi tavsiye ediyorum.Buna r9t en güzel örnek donanım/fiyat oranı güzel diye her yerde önerilerde tavan yaptı ama biraz sattıkça sorunları ortaya çıkmaya başladı gpu ve anakart fazlasıyla sıcak çalışıyor ve ekranda artifacting problemleri baş gösterdi ne diyim bilemiyorum umarım çözebilir sorun.

1. Erazer Deputy

Bitişik fan+ ddr4 ram+ mux switchsiz kombosuyla piyasadaki en kötü model. Soğutma berbat.Çok yakar az kaçar diye ozetleyebilirim.
4070 olanı diğer laptopların 4060ıyla nerdeyse aynı performansta.

Alıntıyı görüntüle

2. Victus 15

Bitişik fan, limitli cpu gpu kombosu üstüne menteşe ve ısınma problemleriyle hpnin yüz karasi. Soğutma berbat.2025 modellerinde de gelistirme goremedim. 2. ssd slotu da yok.

3. Casper Excalibur G870

Bitişik fan, fabrika çıkışı 100+ dereceyi gören ramler 3 yıllık verimsizlik abidesi 13620h ı bile 30 civari watta nerdeyse turbo kapalı calistiran vasat kasa.Sogutma berbat.

4. Lenovo Loq

Cihaz genel anlamda guzel olsa da aniden yanan anakart ile ortada kalabilirsiniz. Anakart değişmiş laptop pert araba gibidir düzen tutmaz.
Yine battery drain( calisirken sarjin azalmasi nihayetinde kapanma) sorunu meshurdur.Ünlü lenovo sevici jarrodstech youtube kanalinda bunlardan bahsetmez.
Amdlerde de var sorun. bkz

5. Dell G15/G16

Titreşim algılayıp ekran kartını 30watta kilitliyor evlerden ırak.

6. Hp Victus 16 s0 ve s0 serisi

Victus 16 serileri islemci kod ilişkisi

S0 olanlar Amd 7xx0hs islemcililer
R0 olanlar İntel 1xx00h islemcililer
S1 olanlar Amd 8xx0hs islemcililer
R1 olanlar İntel 14x00hx islemcililer

Genel anlamda guzel cihazdir çok da satmıştır ancak bu serilerinde hall sensor sorunuyla karsilasilmistir.
Bu sensor kapagin kapandigini bildirir. Bu sayede kapak kapaliyken ekran isigi söner ve klavye çalişmaz. Sensör bozulunca cihazlar normal calisirken bile ekran gidip gelmesiyle karşılaşır.

Hp tarafinda daha once omen wf serilerinde de görülmüştür. Ancak omenlarda sensörün kablosunun çekilmesi ile tamamen normale dönmesi durumu victuslar için söz konusu degildir. Victuslarda sensör çekildiğinde makine kendini 45watt civarina limitleyip ayrica yuksek sicaklarda calismaya başlar. Bu kabul edilemez.
Bu sorunu yasiyorsaniz güç planlarindan ekran kapatilinca yapilacaklari "hiçbir şey yapma" moduna alıp harici monitörle sifir sorun sıfır mobilite takilabilirisiniz.

Techolaydaki konular gereksiz insanlar ve moderatörler yüzünden kapalıdır.

S1 ve R1 serisinde henüz gorulmedi.Kerkit techolay ve cihaz.tv insanları yanlış yönlendirdi var olduğunu iddia ederek. Cihaz.tv sözünden döndü listesinde r1 gördüm geçen.
(İkinci el cihazin sorununu referans kabul edip genelleyemem) Yine kanıtlı ss video gosterilirse duzenlerim.

7. Gamegaraj Slayer R9t

Bunun konusunu acmistim zaten. Ptm7950 gibi iyi bir macunla gelmesine rağmen gpu sicakligi cok fazla. Ayrica anakart da fazla ısınıyor uzak dururdum zira ucuz cihazlar da değiller. Malum.tv bunlardan bahsetmez.
Bu konuyu malum.tvde bahsederseniz anında ban yersiniz öyle de hakkaniyetlidirler.
Last of us bozuk diyenler için cs2 değerleri
Alıntıyı görüntüle
8. Acer Nitro 5

Aslinda çok büyük bir falsosu yok. İntel 12h serisinin ustunden 3 nesil geçti aşırı verimsiz güncele göre. 62db fan sesine rekor denebilir. Pch Güney köprüsü arizasi kronik derecede olmasa da çok.Neslinin tükenmesi gerek artık.

9. Monster Tulpar T6 v3.7 13900hx rtx5070ti

Sogutma iyi gozukmesine rağmen 5070ti 100 wattlarda geziniyor. Bu postun en altinda ekstralar kısmında 5070ti'ın güç/performans grafiğini ekledim.100 ile 140 arasinda inanilmaz fark var. Bu laptopi alan 5070ti'ın tam performansıni unutsun. Konunun başında yazdığım bios ve yazılım updatein neden önemli olduğunun kanıtıdır bu laptop her şey donanım degil. Sogutmada headroom olmasina rağmen watt yemiyor saçmalık..100w cpu 100w gpu diye crossload mu olur komedi.55/140 diger laptoplarda.Boyle saçma iş olmaz uzak durun.

Alınabilir laptoplar

Yine eksileriyle birlikte eklicem (Alinabilirlikte fiyat belirleyici kriterdir o yuzden siralamalar rastgeledir.)

1. Lenovo legion 5 13650hx rtx5060

Legion serisinin gözümde yeri ayrıdır senelerdir kusursuza yakın cihaz uretiyorlar.2 kg hafifliğinde. Fiyat 63 civariydi malesef artmış. 7/09/2025'te trendyol nethouse satıcısında 62bin şuan 24 ram versiyonu.

2. Msi Vector 255hx Rtx5070ti
88 şu an linkte.
Panel hariç yine onerebilecegim makine. 83 civarina yine düşerse alinabilir.

87ye 5070ti omen max değerlendirilebilir. Yine 1200p 165hz ekran var ama renk gamutu vectorden iyi.

3. Hp Omen max 16 275hx rtx5080
Her açıdan guzel makine vector ile birlikte f/p ürünü.Biraz ağır(2.8kg).118 civari fiyati.2. ssd slotunu kullanabilmek icin tum heatsink kaldirilmak zorunda bu da macun degisimi ve ekstra külfet demek.Hibrit macundan dolayı testlerde sicak gorebilirsiniz. İlk uretilen partilerde alttaki hava kanallari azdi sonraki partilerde duzeltildi.Vapor chamber var Ptm ile gayet serin.Oled versiyonu ilerde iyi bir indirime girerse gözümü karartıp alıp şönt mod ile gpu gücünü artırıp fenaliklar peşinde kosmayi düşündüğüm makine. Sivimetal+ptmli hali icin bkz.
Ptm uygulaması

Yine aynı donanımlı vector de bu fiyatlarda. 114 şu an indirimde. https://www.hepsiburada.com/msi-vec...240hz-tasinabilir-bilgisayar-pm-HBC00008ILF1N

4. Victus r1 14700hx rtx4060
Her şeyiyle burada anlattığım linki aşağıda.Panel kötü.Rtx5bin ve yeni nesil işlemcili güncel modelleri çıkmadı henüz 2025 versiyonda revizyona giderler mi bilmiyorum. Ekrana el atarlarsa yine çok satabilir.

5. Acer nitro 16

Nitro 5'e guzel bir guncelleme olan bu model çok bir cpu beklentisi olmayanlara hitap ediyor. 7840hs rekabetçi oyunlarda üzer.Pil ömrü ve ekranı iyidir. Bu zayıflıktaki işlemciye saçma bir şekilde sıvımetal koymuşlar ve kötü uygulanmışı denk gelirse uğraştırır.Servisi smsinfocomm asusla aynıdır ve en kötü servis olarak bilinir.

6. Asus rog strix 16

Bu seri güzel olmasina rağmen Türkiye fiyatları her zaman pahalı oldu.Ayni fiyata daha ust donanim cihaz bulunabiliyor rahatlıkla.Kronik coil whine sesi hala cozulmedi diye biliyorum.İndirimde yakalarsaniz alinabilir. Onemsiz not: Klavye hissini cok begenmistim.

7. Msi Katana 14650hx rtx5070

63 bu donanım için iyi fiyat.

8. Asus Tuf A16 amd işlemcili modeller

İşlemci soğutması iyi değil ancak amdler düşük watta verimli olabildiği için 35 watt limitle kullanılabilir. Güç tuşunda sıkıntı yaşanabiliyor onun haricinde alınabilir.

Nvidia rtx laptoplarin ortalama timespy grafik skorlari

3d mark time spy ve bilimum testler steam uzerinde ucretsiz bulunan 3dmark kullanılarak yapilabilir.
Grafik kartinizin oyun performansiyla paralel skorlar alırsınız. Yandaki skorlar arasındaki yüzde fark oyun fpsleri kadar olacaktır. Gameplay fps videosu izlemek yerine bu skorları referans alabilrsiniz.Cpu skoru tutarsizdir sadece grafik skoruna bakın.

Rtx5bin serisinin 4binden farkı Multiframegen 4x teknolojisi ve daha verimli olmasıdır. Dlss4 tüm rtx kartlara forcelanabilir.

8gb Vramler(115 watt ve üstü) Grafik Skorları

Rtx4060 11.1
Rtx4070 12.8
Rtx5050 10.2
Rtx5060 12.4
Rtx5070 13.8

12gb Vramler

Rtx4080(175watt) 18.5
Rtx5070ti(140watt) 17.4

16gb Vram

Rtx5080(175watt) 21.3

Sogutmaniz elverirse Msi afterburner ile overclock yaparak 8 vramliler için skorununuzu 1500 civarı kadar, 12ve üstü Vramliler için 3000 civarı artırmaniz mümkün.
Yaptığınız testler listeye girer istatistiğe katkıda bulunursunuz.

İşlemci testi için cinebench r23 ve r24 kullanabilirsiniz. Multicore skoru render performansı hakkında fikir verir. Single core skoru ve işlemcinin L3 önbellek miktarı oyun performansı hakkında önemli olan kısımdır.

Ekstralar

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
https://www.hepsiburada.com/lenovo-...3jc000qtr-p-HBCV0000771H5M?magaza=GTI Bilişim bu ürünü almayı düşünüyordum bütçem 25k olduğundna en iyi bu gibi geldi bunda da anakart yanma problemi var mı

Ortalama 45k ile 65 70k arası bir bütçem var 5060 ve 5070 alınmaya değer mi çünkü 5050 dahil hepsi 8 gb vramle geliyor soğutması olsun diğer özellikleri olsun en sorunsuz laptop ne bu bütçede

Ortalama 45k ile 65 70k arası bir bütçem var 5060 ve 5070 alınmaya değer mi çünkü 5050 dahil hepsi 8 gb vramle geliyor soğutması olsun diğer özellikleri olsun en sorunsuz laptop ne bu bütçede
F/p istiyorsan 14700hx rtx4060 victus amazonda 43500 70 dolar değerinde bf6 hediyeli. 1 tb ssd ekleyip mis gibi kullanabilirsin. Daha guncel bisey istiyosan 63e lenovo legion var rtx5060.Bence aradaki 20bine değmez.Victus alir gecerdim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

40 altina hakim değilim ama bu loqlarda da problem olabilir almazdim.

F/p istiyorsan 14700hx rtx4060 victus amazonda 43500 70 dolar değerinde bf6 hediyeli. 1 tb ssd ekleyip mis gibi kullanabilirsin. Daha guncel bisey istiyosan 63e lenovo legion var rtx5060.Bence aradaki 20bine değmez.Victus alir gecerdim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

40 altina hakim değilim ama bu loqlarda da problem olabilir almazdim.
hocam birkaç laptop arasında kaldım sizin tavsiyeniz ne olr acaba
sizin sıralamanız nasıl olrdu acaba

Tuf 34e vatanda satıldı o fiyati hayatta etmez.
Nitro 16 alınabilir o fiyatta. İşlemcisi rekabetçi oyunlarda yetersiz.
Gamegaraj ve diğer etiket urunlere sicak bakmiyorum.Nedenleri ilk mesajda var.
Victus iyi fiyatta.
İşlemci ve rekabetçi oyun performansı ön plandaysa victus, ekran kalitesi ve pil ömrü ön plandaysa nitro 16.
Ek.4050 olana tiklamadim bile 6 Vram.

Tuf 34e vatanda satıldı o fiyati hayatta etmez.
Nitro 16 alınabilir o fiyatta. İşlemcisi rekabetçi oyunlarda yetersiz.
Gamegaraj ve diğer etiket urunlere sicak bakmiyorum.Nedenleri ilk mesajda var.
Victus iyi fiyatta.
İşlemci ve rekabetçi oyun performansı ön plandaysa victus, ekran kalitesi ve pil ömrü ön plandaysa nitro 16.
Ek.4050 olana tiklamadim bile 6 Vram.
oyundan ziyade daha çok mühendislik için kullanacağım o yüzdn nitro16 mı daha mantıklı sizce

Geri