HP Victus 16 Isınma Sorunu

lexerotk

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
254
Mediamarkt'tan HP Victus r1xxx modelini satın aldım 2 gün önce. Ekran kartı 120W olduğu için ilgimi çekti ve Youtube bir videoda sıcaklık değerlerine baktım ve güzel görünüyordu gayet.. O yüzden satın aldım. Fakat eve geldim Aida64 ile kararlılık testi yaptım. Performans modu ile birlikte ilk dakikalarda 95 derecelere tırmanıyor hemen işlemci sıcaklığı. İdare edilirmi sizce böyle yoksa iade mi etmeliyim? Mediamarkta bu geçerli bir sebep sayılıyormu iade için?

Baktığım video: (Tamı tamına aynı model değil ama soğutma dizaynının aynı olduğunu düşünüyorum)

Mediamarkt'tan HP Victus r1xxx modelini satın aldım 2 gün önce. Ekran kartı 120W olduğu için ilgimi çekti ve Youtube bir videoda sıcaklık değerlerine baktım ve güzel görünüyordu gayet.. O yüzden satın aldım. Fakat eve geldim Aida64 ile kararlılık testi yaptım. Performans modu ile birlikte ilk dakikalarda 95 derecelere tırmanıyor hemen işlemci sıcaklığı. İdare edilirmi sizce böyle yoksa iade mi etmeliyim? Mediamarkta bu geçerli bir sebep sayılıyormu iade için?

Baktığım video: (Tamı tamına aynı model değil ama soğutma dizaynının aynı olduğunu düşünüyorum)
işlemcin ne?

hx serileri limitlemediğiniz takdirde ısınma yapabilirler 60 ve 80 wat limit koyarsaniz throttlestop ile ısınma sorununuz büyük ölçüde ortadan kalkar
Yani normalmi sizce bu kadar ısınması? Ona göre iade etmeyi planlıyorum hocam. Undervolt seçeneği vardı Omen Gaming Hub içinde ama performansa etkisinden korktum.

Yani normalmi sizce bu kadar ısınması? Ona göre iade etmeyi planlıyorum hocam. Undervolt seçeneği vardı Omen Gaming Hub içinde ama performansa etkisinden korktum.
ne kadara aldınız hocam? ne kadar pek sorun çıkmasa da r1 serilerinde hall sensör ihtimali var victus 16 ların

R1054-NT kullaniyorum 1 yildir ne hall sansör ne de limit koymadiğim takdirde ısınma gördüm evet ürün hx serisi işlemcilerde ısınıyor dogru fakat limit koyarak işlemci tarafinda güçlü bir laptop a sayip olabilirsiniz fakat iade etmek isterseniz tabikide edebilirsiniz valorant ta balance modda 2500 rmp fanla 70 derecede sabit oyniyorum 30W limitli 1 yildir bakim yaptırmadim ve victuslarda 2 yil boyunca 6 ayda bir bakim yaptirmak ücretsiz

ne kadara aldınız hocam? ne kadar pek sorun çıkmasa da r1 serilerinde hall sensör ihtimali var victus 16 ların
40k. Hall sensörü sağlam bende.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

R1054-NT kullaniyorum 1 yildir ne hall sansör ne de limit koymadiğim takdirde ısınma gördüm evet ürün hx serisi işlemcilerde ısınıyor dogru fakat limit koyarak işlemci tarafinda güçlü bir laptop a sayip olabilirsiniz fakat iade etmek isterseniz tabikide edebilirsiniz valorant ta balance modda 2500 rmp fanla 70 derecede sabit oyniyorum 30W limitli 1 yildir bakim yaptırmadim ve victuslarda 2 yil boyunca 6 ayda bir bakim yaptirmak ücretsiz
direkt olarak bu X harfinden gelen hız aşırtmasını devre dışı bırakmak gibi bir şey mümkünmü mesela bios üzerinden yada herhangi bir undervolt yazılımı ile arttırılmış olarak gelen frekansı normale çekmek gibi bir şey. saçmaladım biraz hocam anlatmaya çalışırken kusura bamayın.

Sensör sorunu daha çok S0 serilerinde, R0 da nadir. S1 ve R1 tercih etmekte fayda var.
İşlemci Hx almak yerine ultra İ7 155H gibi 28w veya 8840H yönelmek daha mantıklı.

Sensör sorunu daha çok S0 serilerinde, R0 da nadir. S1 ve R1 tercih etmekte fayda var.
İşlemci Hx almak yerine ultra İ7 155H gibi 28w veya 8840H yönelmek daha mantıklı.
Mağazadan satın aldım hocam. Seçenek olarak bu vardı. Uzun zaman laptop ararken düşük wattlı ekran kartları ile karşılaşmak bıkkınlık getirmişti. 120w ekran kartı görünce internette bu model hakkında hızlı bir araştırma yaptım öyle soğutma konusunda insanlar fazla konuşmuyordu. Bende sorun olmadığını düşünüp aldım. Üstte belirttiğim videodada serin çalışıyordu ve soğutma dizaynı olarak fena gelmedi bana

Ekler

• 1757536250998.webp
    1757536250998.webp
    253.4 KB · Hit: 19
İşlemciyi insanlar olması gerektiğinden fazla üst klasmanda seçiyor. Hata orada.
Hx işlemcileri 4080 altında tercih etmemekte fayda var.
4070 için r7 veya i7, 4060 ve altı için i5 veya r5 düz yeter.

İşlemciyi insanlar olması gerektiğinden fazla üst klasmanda seçiyor. Hata orada.
Hx işlemcileri 4080 altında tercih etmemekte fayda var.
4070 için r7 veya i7, 4060 ve altı için i5 veya r5 düz yeter.
evet dediğiniz gibi victus un amd li modellerini tercih etmekte fayda var hx serisi işlemciler bozuklar sıcaklik bakımından fakat sadece oyun odakli düşünmeyin ben bir network mühendisiyim ve işlemci gücü ve taşinablirliğe ihtiyacim var ve ben i 7 14700 hx i seçtim personal computer lar kişilerin ihtiyaci na göredir bouna pc demiyorlar yani

Hocam hp laptop işlemcim i5 13500HX aynı sorunu battlefield oynarken arkada spotify açıkken yaşıyorum.Tek battlefield açık olduğu zaman 80-85 derecelerde, spotify açıkken 95 dereceleri görüyorum.İşlemci limiti koymam bu durumu düzeltir mi?

Arkadaşlar laptop olduğu için ısınması normal diyolar diye hiç kafaya takmamıştım demek ki bu bi sorunmuş.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,440
Üyeler
183,283
Son üye
yaflex
Geri