Merhaba ben de 2 ay once hp victus almıstım rtx4060, i7 14th, 1tb ssd, 32gb ram.
Bilgisayarımdan ümitliydim fakat aldığımdan beri boştayken 65-70 derece arasında gidiyor oyunlarda ise 90 derecelerde hatta aynı ozellikleri bulunan baska bi victusun internette cinebenchde 24k performans verdigini gordum ben denedigimde ise bu skor 14k idi yani performansı da ozelliklerine gore cidden dusuk degerler veriyordu. Bu durum sonrası ben de hp servisine yolladım ve termal macun degisikligi ile fan temizligi yaptıklarını yazdılar. Benim bilgisayarım daha yeniydi zaten ben sorunun yazılımsal veya kronik bir sorun oldugunu dusunuyorum. Servisten geldikten sonra degerlerde hicbir sey degismemisti, sıcaklıklar hala aynıydı. Ben de islemci turbo boostu kapattım. Oyunda cidden sıcaklıklar dustu fps de dustu haliyle ama boştayken hala 65 derecelerdeydi bundan kurtulamadım. Hatta valoranta girdigimde ana ekranda 50 dereceye dustu oyunda ise 59 derecede ama oyunu kapatım masaustune dondugumde tekrar degerler 65e cıktı neden boyle bir olay var anlamıyorum.