Modem Hat Değerlerime Bakar Mısınız?

Kabloda sinyal zayıflaması kullandıkça oluyor bu bakırda hattı yenilemek lazım
Şu anki hat değerlerim hocam sıkıntı var diyorlardı modemi resetledim güncelleme attılar düzelttiler anlam veremiyorum bunlara

Ekler

• Screenshot_2025-09-16-10-34-21-483_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2025-09-16-10-34-21-483_com.android.chrome.webp
    123.4 KB · Hit: 36
Şu anki hat değerlerim hocam sıkıntı var diyorlardı modemi resetledim güncelleme attılar düzelttiler anlam veremiyorum bunlara
Telekomun boş işleri 😂 normalde senin mesafende internet kullanan insanlar almanyada vs 100 mbit kullanıyor 😂

snr elle 8 sabitle modem izin veriyorsa 47 küsür alman gerekli eğer 7 düşürürsen 50 mbit alırsın rahat.

Benim bulunduğum bölgede yaklaşık 7 gündür gece 11 gündüz 12 ye kadar direk internet yok 😂 mobil de 11 den 3 e kadar süründürüyorlar valla
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada bazen bakır parazit yapıp hat zayıflaması yaratıyor bak senin hat zayıflaması da düzelmiş 0 layınc

Telekomun boş işleri 😂 normalde senin mesafende internet kullanan insanlar almanyada vs 100 mbit kullanıyor 😂

snr elle 8 sabitle modem izin veriyorsa 47 küsür alman gerekli eğer 7 düşürürsen 50 mbit alırsın rahat.

Benim bulunduğum bölgede yaklaşık 7 gündür gece 11 gündüz 12 ye kadar direk internet yok 😂 mobil de 11 den 3 e kadar süründürüyorlar valla

Bu arada bazen bakır parazit yapıp hat zayıflaması yaratıyor bak senin hat zayıflaması da düzelmiş 0 layınc
1758013140913.webp

Turknet kullanmaya 1 hafta oldu işte bu sorunlar yaşayınca türk telekomdan geçmiştim. şimdi bakar mısınız 50mbpsye yükselttiler hızımı uploadda 14 :ROFLMAO: dün ev içi tesisat sorunu var diyorlardı

Zaten ben 1 yıldır 50mbps kullanıyodum hocam 20 gün önce bozdular naptılarsa sorunu da senin ev porta uzak bahanesini söylemişlerdi

Alıntıyı görüntüle
Uzun süredir Türk Telekom altyapısından internet kullanıyorum. Aynı adreste yıllarca 50 Mbps hızında internet alıyordum, hiçbir sıkıntım yoktu. Fakat son 1 ayda işler bozuldu. Önce sürekli kopma ve upload sorunları başladı. Türk Telekom ekipleri geldi, hattımın 50 Mbps desteklemediğini port kutusuna uzak söyleyerek hızımı 35 Mbps’e düşürdüler. Ama ben 1 yıldır aynı tesisatla sorunsuz 50 Mbps kullanıyordum. 35 Mbps’e düşürülmesine rağmen upload hızım 1 Mbps’in üzerine çıkmadı. Sonra bu sorunlarım belki düzelir diye caydım ve turknete geçtim onda da aynı problem devam ediyor. Daha sonra tekrar ekipler geldi, bu kez uploadı 6-7 Mbps civarına çıkardılar fakat bu sefer de hızım 25 Mbps civarına düştü. Bende hızım düşük olduğu içim modemi resetledim. Resetlediğimde ise aynı değerlere geri düştü hatta hızım daha da düştü. Sonuç olarak hem hızım sınırlı, hem upload düşük. Bunu türknete belirttim şimdide bana evdeki tesisattan kaynaklı sorun olduğunu söylüyorlar. 20 gündür aşırı derecede rahatsızım sizce ne yapmalıyım kendimi bir türlü bunlara açıklayamıyorum.
Şu anki hat değerlerim ektedir.
yoğunluk biniyor bölgene altyapı kaldırmıyor muhtemelen fiber gelme ihtimali yokmu

Ben kendim yapabilir miyim acaba
elektrikçi de yapabilir

yoğunluk biniyor bölgene altyapı kaldırmıyor muhtemelen fiber gelme ihtimali yokmu
hocam evimin 150-200m sağda, 300-350m sol kısmında da fiber alt yapı var okullardan dolayı. benim bu caddeye çekmemişler. btk'ya bile şikayet ettim google haritalardan yer göstererek ama bana mısın demediler altyapı çalışmaları devam ediyor diyip salladılar

hocam evimin 150-200m sağda, 300-350m sol kısmında da fiber alt yapı var okullardan dolayı. benim bu caddeye çekmemişler. btk'ya bile şikayet ettim google haritalardan yer göstererek ama bana mısın demediler altyapı çalışmaları devam ediyor diyip salladılar
telekoma mı ait turkcele mi

apartman değil hocam müstakil ya 3 katlı evimizde 2 abone var kullanan 2 imza da yeter mi bilmiyorum :)
müstakil yere gelmesi çok zor hocam olurda yanınızda apartman varsa ona gelir size atlama yaparlarda başka türlü zor :/

Valla hiç apartman yok çevrede :/ okullardan dolayı bi çok mahallede fiber var ama bizde yok maalesef

Testi nereden yaptın

Testi nereden yaptın
turknet hız testi kısmından hocam online işlemlerden

1758026278307.webp

bunlar cidden benimle dalga geçiyorlar keriz sanıyorlar herhalde

Geri