7500f r23 testi scor düşüyor

Reaksiyon skoru
32
IMG_4615.webp
Herkese merhabalar arkadaşlar 7500f işlemcime ne yaptıysam cinebench de scor arttıramıyorum herhangi bir oc yapınca 10000 avrolara kadar düşüyor biosumu sıfırlayıp yaptığım testte 13500 scor alıyorum fotoğrafta göründüğü gibi ama üzerine herhangi bir pbo ayarı girince bu skor 9 bin 10 binlere kadar geriliyor

Sistemim şu şekilde Asrock b850 pro rs anakart
6000mhz cl 30 dual ram 16x2
7500f
360mm sıvı soğutucu

BIOS ve chipset driverlarını güncelleyip tekrar dene.

Biosum ve chipset driverlarım güncel anakart ın kendi sitesinden. İndirip kurdum 2 sinide
BIOS default sadece EXPO açık halde deneyip test sonucu bir paylaş bakayım. 10 dakika çalıştırmana gerek yok ve arkada çalışan başka uygulama olmasın.

Direkt +200 -30 ayarlarını çaktıysan işlemcinde tutmamış olabilir. +100 -15 falan vererek başla, skor düşmeyene kadar dozajı artır. Bir de PPT limitini 85 watt değil "motherboard" olarak ayarla, soğutma sıkıntın yok zaten.

BIOS default sadece EXPO açık halde deneyip test sonucu bir paylaş bakayım. 10 dakika çalıştırmana gerek yok ve arkada çalışan başka uygulama olmasın.
Hemen deniyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Direkt +200 -30 ayarlarını çaktıysan işlemcinde tutmamış olabilir. +100 -15 falan vererek başla, skor düşmeyene kadar dozajı artır. Bir de PPT limitini 85 watt değil "motherboard" olarak ayarla, soğutma sıkıntın yok zaten.
Bilmiyorum 3 gündür uğraşıyorum ne yaptıysam scor sürekli düşük

Şuanda bios tekrar sıfırladım ve ram i Expo olarak ayarladım
IMG_4617.webp

13800 ilk kare scoru

Son düzenleme:
13.800 kötü bir skor değil normal bir skor hocam. Silikon piyangosuna göre 13-15K aralığı gidip geliyor 7500F'in skorları. OC'li hali düşük performans veriyorsa stok 5.05 GHz takıl zaten yeterince yüksek bir frekans. -20 -25 aralığında Curve Optimizer gir sadece.

13.800 kötü bir skor değil normal bir skor hocam. Silikon piyangosuna göre 13-15K aralığı gidip geliyor 7500F'in skorları. OC'li hali düşük performans veriyorsa stok 5.05 GHz takıl zaten yeterince yüksek bir frekans. -20 -25 aralığında Curve Optimizer gir sadece.
Sorun orada zaten herhangi bir oynama yaptığım an 10k ya düşmesi ben 15 K olsun demiyorum pbo bile açsam 10k ya düşüyor ben sadece ayarlarımı yaptığım zaman düşmesini istemiyorum

Hemen deniyorum

Bilmiyorum 3 gündür uğraşıyorum ne yaptıysam scor sürekli düşük

Şuanda bios tekrar sıfırladım ve ram i Expo olarak ayarladım Alıntıyı görüntüle

13800 ilk kare scoru
Tamam skor ideal sayılır. Şimdi PBO ayarlarına git. Güç limitini motherboard yap offset voltaj vermeden +200 mhz ver tekrar dene bakalım. Aynı koşullarda yap testi.

Şuan da 13800 aldığım scor gaming mod bile açık değil sadece Expo ram açık

Tamam skor ideal sayılır. Şimdi PBO ayarlarına git. Güç limitini motherboard yap offset voltaj vermeden +200 mhz ver tekrar dene bakalım. Aynı koşullarda yap testi.
Hemen deniyorum hocam gaming modu açayım mı ?

Şuan sadece dediklerinizi yaptım ilk kare puanı 13830 gaming moda dokunmadım
IMG_4619.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,547
Üyeler
184,180
Son üye
Mertekinci
Geri