desphe
80+
- Reaksiyon skoru
- 23
1 Ağustos tarihinde Getmobil sitesi üzerinden Apple iPhone 12 Mavi Mükemmel satın aldım. Cihazın durumunu 5000 lira farkla mükemmel almama rağmen Outlet ile değiştiler. Bunun üzerine henüz kargolanmadan aradım iademi istedim ve kargoyu asla iptal edemeyeceklerini bana göndereceklerini söyleyerek zorla telefonu 14 Ağustos tarihinde bana yolladılar. Bende yurtiçi kargo üzerinden ürün bana ulaşmadan iadesini gerçekleştirdim. Süreçte 18 Ağustosta telefonu kendileri teslim almış olmasına rağmen telefonu ben teslim almışım gibi gösterdiler. 25 Ağustos tarihinde beni arayıp siteden iade talebi oluşturmamı istediler yoksa iade yapamayız dediler. İade talebi oluşturduktan sonra iade talebimi reddettiler bugün 5 Ağustos tarihinde aradığımda telefonu zamanında Getmobil'e kargolamadığımı (18 Ağustos tarihinde onlara ulaşmış olmasına rağmen) cayma süresini aştığımı telefonu bana geri kargolayacaklarını söylediler. 19.000 TL ödediğim para hem de cihaz 34 gündür ellerinde ne yaparsam yapayım paramı iade etmiyorlar Outlet cihazı zorla bana satmaya çalışıyorlar. Telefonla arayıp konuştuğumda her şeyin yasal olduğunu hiç bir şey yapamayacağımı söylüyorlar. Hem Cimer hem tüketici haklarına şikayet ettim Pazartesi de savcılığa gidiyorum tüm evrakları toparlayıp avukatım ile. Bu sitenin ne müşteri temsilcileri ilgileniyor ne birisi geri dönüş yapıyor hem maddi hem manevi zarara uğradım günlerdir.