🔥İndirim AOC 25G3ZM 240 Hz 6.744 TL

1080P 240 Hz hikayeli oyun oynayacağıma 1440P 120 Hz oynamayı tercih ederim şahsen. Rekabetçilik söz konusu değil sonuçta, daha yüksek çözünürlüğü tercih ederim. Ben hard rekabetçi oynuyorum ve yüksek Hz değeri olan VA panel tercih ediyorum diyene ise bir şey diyemem tercih meselesi. Alana hayırlı olsun ama bence konudaki monitör çok azınlık bir kitleye hitap ediyor.

1080P 240 Hz hikayeli oyun oynayacağıma 1440P 120 Hz oynamayı tercih ederim şahsen. Rekabetçilik söz konusu değil sonuçta, daha yüksek çözünürlüğü tercih ederim. Ben hard rekabetçi oynuyorum ve yüksek Hz değeri olan VA panel tercih ediyorum diyene ise bir şey diyemem tercih meselesi. Alana hayırlı olsun ama bence konudaki monitör çok azınlık bir kitleye hitap ediyor.
Herkesin sistemi 2 k değil

Araştırana gayet iyi va monitörler var.

Samsung g7, Samsung neo g7, Samsung neo g8, Aoc Q27G3XMN, Aoc q27g40xmn, philips 25m2n3200w, Acer xv275u p3, aoc 25g3zm, ktc m27t20, ktc h27e22, Dell Aw3225dm, Dell aw3425dwm, msi Mag275cqrf qd, msi Mag275cqrf qd E2, Lenovo g32qc 30, Lenovo g27q 30 veya Lenovo r34w 30 gibi. Daha çok örnek var. Bunlar profesyonel incelemecilerin önerdiği iyi tepki süresine sahip VA monitörler.

Bazıları İPS kadar iyi olmayabilir ama normal bir kullanıcının rahatsız olacağı düzeyde yavaş değil. VA paneller hız olarak İPS e yaklaşabilir ama İPS paneller kontrast olarak yaklaşamazlar. En azından düz İPS paneller böyle.

Bu yüzden VA hala üretiliyor ve tercih ediliyor. TV de VA paneller dominant mesela. 10 tane tv varsa 8 i VA panel.

Alıp almamak tercih meselesi tabii.
Benim fikrim iyi bir VA; görüş açıları, rekabetçi oyunlar ve üretkenlik haricinde İPS panelden daha mantıklıdır. Yani dizi, film izlemek veya hikayeli oyun oynamak için daha iyi. Tabii iyi bir model olması şartıyla. Yoksa İPS alır geçerim. Konudaki model de gayet iyi. Üretkenlik veya Hard core fps oyunları için monitör bakılmıyorsa tavsiye ederim.

Profesyonel incelemeciler bu işte anlamıyor o zaman. Zira yazdığım veya aklıma gelmeyen ama iyi VA olan monitörleri öneriyorlar. Monitors unboxed, Gtıd, rtings, techless, the display guy vb kanalların hiç biri sizin dediğinize göre bir şey bilmiyor. Çünkü VA monitörleri de yer yer öneriyorlar.

10 sene önceki forum efsanelerindne çıkın arkadaşlar. Güncel VA monitörler gayet yeterli. Eskisi gibi ortalama 15-20ms koyu renkler de 50ms değil yani.
Teknoloji gelişiyor. Tamam çoğu model hala kötü ama iyi modeller de mevcut. G65b ile bunu çözdük sanıyordum.

Yüksek Hz bir gereklilik. Va panel 60hz de kalsa ama ips 300hz olsa kimse va panel tercih etmez. Güncel iyi va monitörlerin de yenileme hızı minimum 165-180 falan oluyor. Masaüstünde bile farkı anlayabiliyorum. İstemezsen nvidia denetim masasından Hz değerini düşürürsün, opsiyon olmak zorunda. Para veriyoruz sonuçta. Bir de VA olsa bile oyuncu monitörü diye satılıyor. 60-120hz oyuncu monitörü ne kadar mantıklı? Hz değeri yükseldikçe eğer monitör de tepki süresi kötü değilse hareket bulanıklığı da azalıyor.

Bu arada 360hz oled kullanıyorum masaüstündeki akıskanlık mükemmel. Sırf bunun için bile yüksek Hz isterim. Telefon gibi düşünün. 60hz zaten çöp. Böyle oyuncu monitörü olmaz.

Belki linçlenicem ama fikrimi belirtmek istedim.

İncelemesi yok. Listeden bir model seçin.
Samsung g7 27-32inc modellerini uzun zaman kullandım ve diğer birçok monitör Va çıktığında.bile harika geliyor ama birçok sorun vardi Ölü pixel saymicam olmayan Samsung monitör denk gelmedi malasef.
Ghosting, göz aşırı yorması, en büyük problem renklerde tutarsızlık CS de adam seçerken zorlanıyordum.
Ne kadar ayar yaparsan yap profil yükle herşeye dene boş o renk biturlu tutmuyordu.
Monster aryond a27 almıştım sanki diğer pahalin modellerden daha iyidi 1k diye öyle gözüme gelmiş olabilir.
MSI Va aldım 3 defa en pişman olduklarını onlardı bu kadarını kötü renk ve parlaklik olayları olur.
İpslerde kullandım iş yerlerinde felan Va IPS koyunca uçurum gibi fark geliyor.
Va gibi ips renk sorunu varmı var bazı modellerin ama Va kadar değil.
Böyle kimi monitör mor ton kimi monitör turuncu ton gibi çalıyor yakından bakınca hemen hissediyorum Va mavi mor yakın IPS turuncu mor yakın bir ton hissiyatı alıyorum.
Şuan en iyi monitörlerden biri olan Dell monitörunu kullanıyorum.
Renk görüntü kalitesi muazam hiç bir oyunda kusur yok resmen o renk tonları parlak oled olmasına rağmen yok.
Renk olayı kısaca özeti renk patlaması dengesiz tutarlılık ve aşırı göz yorgunluğu Va aslan dönmem.
Tn panelde çok kullandım hepsini iyi serisi var ama yani ips bol olduğu bir zamanla asla diyorum.
Birçok marka monitör kullandım Va kötü diyemem ama içime sinmiyor benim.
ips 165 Hz altı haram.
Asus 280 Hz kullandım ips o bile yağ gibi akıyor.
1ms altı monitörler kullandım güzeldi.
Minimum ips bile 165-240 olmalı bence.
360 ve üstü tabii ki muazzam fark ediyor göz pek secmesede.

Son düzenleme:
75Hz IPS monitör kullanıyorum şu anda aldığım 180Hz IPS monitörlerin panel kalitesi yaklaşamadı hiçbirine. En son 2K 27 inç geçecem bu gidişle ya da beklemeye devam.

Paraya kıyın arkadaşlar. Bu kadar para verip VA panel bir monitör almayın. Samsung G65B haricinde elde tutulur düzgün bir model yok. İstisna harici VA paneller yapısı gereği ghosting, black smearing sorunu yüzünden İPS modeller ile rakip olamaz. Hele rekabetçi oyunlar oynuyorsanız hiç bulaşmayın. Gündelik kullanım harici evime sokmam.
İstisna model bu.
VA Monitor alacaksan 240 hz gibi yüksek monıtor modellerini almayacaksın. Bu hz fps oyunları içindir. Va modelle fps oyunu oynanmaz. Çok ghosting ve gecikmesi vardır. 60 hz film izlemek için alırsın. 2. monıtor olması için alırsın ama böyle yüksek hz fps için almazsın. Çok gereksiz bir model bence bunu üretirken ne düşündüler merak ediyorum.
Bu monitörü 240 Hz diye önermiyoruz. Görüntü kalitesi çok iyi olduğu ve VA panele göre çok iyi ghosting ve gecikme performansı sunduğu için öneriyoruz. Hikayeli oyunlar oynayan, dizi film izleyen vb. kişilere öneriyoruz.

VA panel çöp, alınmaz diye boş konuşmak yerine ana mesajı okuyunuz.

DEY Elektronik İtopya ile aynı bilmiyorsanız. Kaliteli VA panele sahip en ucuz monitör. Ghosting ve gecikme durumu VA panel olmasına rağmen gayet iyi, renk gamutu yüksek ve kontrast oranı VA panel olduğu için çok yüksek yani siyahları oldukça koyu. Hikayeli oyunlar ve dizi film için şahane monitör. Pivot ve yükseklik ayarı da var.

@CONK BAYIRI panel bilgileri için teşekkürler.
Düzgün va model kullanmayanlar kudurmuş

İstisna model bu.

Bu monitörü 240 Hz diye önermiyoruz. Görüntü kalitesi çok iyi olduğu ve VA panele göre çok iyi ghosting ve gecikme performansı sunduğu için öneriyoruz. Hikayeli oyunlar oynayan, dizi film izleyen vb. kişilere öneriyoruz.
Hocam ben de 240 hz monıtorun fps oyunları için olduğunu bu panelle fps oyunları oynanmaz diyorum. Bu monıtor 120hz olsa ama 2 3 bin tl daha ucuz olsa daha iyi olmaz mıydı mesela. 240 hz olması tamamen para tuzağı bence. Yüksek hz va panel için uygun değildir. Film video hikaye oyunu oynayan kişi 240 hz alamaz ki. 1080p de 240 fps i hikaye oyunlarında alacak kişinin sistemi iyidir bu monıtoru almaz zaten. Va panel film hikaye oyunları içinse 120 hz olur 144 hz olur 240 hz olmaz gereksizdir ve para tuzağıdır. Monıtorlerden anlamayan kişileri kandırmak için yapılan para tuzağından ibaret bence

75Hz IPS monitör kullanıyorum şu anda aldığım 180Hz IPS monitörlerin panel kalitesi yaklaşamadı hiçbirine. En son 2K 27 inç geçecem bu gidişle ya da beklemeye devam.
Aynı sorunu bende yaşıyorum, 10 senelik IPS 60hz bir LG monitörüm var, ps4 çıktığı zaman onun yanına almıştım . 2-3 tane monitör denedim ama hiçbirinden memnun kalmadım, aralarında 1 tane lg vardı.

Hocam ben de 240 hz monıtorun fps oyunları için olduğunu bu panelle fps oyunları oynanmaz diyorum. Bu monıtor 120hz olsa ama 2 3 bin tl daha ucuz olsa daha iyi olmaz mıydı mesela. 240 hz olması tamamen para tuzağı bence. Yüksek hz va panel için uygun değildir. Film video hikaye oyunu oynayan kişi 240 hz alamaz ki. 1080p de 240 fps i hikaye oyunlarında alacak kişinin sistemi iyidir bu monıtoru almaz zaten. Va panel film hikaye oyunları içinse 120 hz olur 144 hz olur 240 hz olmaz gereksizdir ve para tuzağıdır. Monıtorlerden anlamayan kişileri kandırmak için yapılan para tuzağından ibaret bence
Ortalamadan hızlı VA paneller de Hard core FPS oyuncusu değilsen rekabetçi oyun oynanır. 2 bin TL ucuz olup 120hz olsa asla tercih etmem. Millet 144hz rekabetçi oynuyor 240hz VA ile niye oynayamasın? Mesela ben arada bir rekabetçi oynuyorum, masaüstünde bile farkı anlarken rekabetçi de 120hz işkenceye döner. 25g3zm nin incelemesini geçtim kullanıcı yorumlarına bakın.

İyi bir Va olunca rekabetçi oyunlar oynanamaz hale gelmiyor. Çoğu va kötü ama 25g3zm ile bal gibi rekabetçi oynarsın. Eğer amacın radiant falan olmak değilse hiç bir sorun olmaz.

Samsung g7 27-32inc modellerini uzun zaman kullandım ve diğer birçok monitör Va çıktığında.bile harika geliyor ama birçok sorun vardi Ölü pixel saymicam olmayan Samsung monitör denk gelmedi malasef.
Ghosting, göz aşırı yorması, en büyük problem renklerde tutarsızlık CS de adam seçerken zorlanıyordum.
Ne kadar ayar yaparsan yap profil yükle herşeye dene boş o renk biturlu tutmuyordu.
Monster aryond a27 almıştım sanki diğer pahalin modellerden daha iyidi 1k diye öyle gözüme gelmiş olabilir.
MSI Va aldım 3 defa en pişman olduklarını onlardı bu kadarını kötü renk ve parlaklik olayları olur.
İpslerde kullandım iş yerlerinde felan Va IPS koyunca uçurum gibi fark geliyor.
Va gibi ips renk sorunu varmı var bazı modellerin ama Va kadar değil.
Böyle kimi monitör mor ton kimi monitör turuncu ton gibi çalıyor yakından bakınca hemen hissediyorum Va mavi mor yakın IPS turuncu mor yakın bir ton hissiyatı alıyorum.
Şuan en iyi monitörlerden biri olan Dell monitörunu kullanıyorum.
Renk görüntü kalitesi muazam hiç bir oyunda kusur yok resmen o renk tonları parlak oled olmasına rağmen yok.
Renk olayı kısaca özeti renk patlaması dengesiz tutarlılık ve aşırı göz yorgunluğu Va aslan dönmem.
Tn panelde çok kullandım hepsini iyi serisi var ama yani ips bol olduğu bir zamanla asla diyorum.
Birçok marka monitör kullandım Va kötü diyemem ama içime sinmiyor benim.
ips 165 Hz altı haram.
Asus 280 Hz kullandım ips o bile yağ gibi akıyor.
1ms altı monitörler kullandım güzeldi.
Minimum ips bile 165-240 olmalı bence.
360 ve üstü tabii ki muazzam fark ediyor göz pek secmesede.
Görüntü kalitesini beğenmemenizi anlıyorum. Her monitör mükemmel değil ve sorunlu ünitede denk gelebilir. Veya öznel bir durumdur. Ama şöyle söyleyeyim ben daha 25g3zm ile alakalı şikayet duymadım. Onlarca kullanıcıya önerdim. Hepsi olumlu dönüş verdi. Demek ki bir şeyler biliyorum da öneriyorum. Ego gibi algılanmasın ama kalite tesadüf değildir. Bu monitörle her oyunu oynarsın. Eğer çok fazla (%80 rekabetçi) veya üst seviye ranklarda takılıyorsan başka. Onlar için İPS tercih edilmeli.

Şahsi fikrim bence VA 2. monitör için güzel seçenek. Zaten oyun oynarken illa 1. monitörden oynayacaksınız (3 ekranlı araba, uçak fanteziniz varsa bilmem). 2. monitör istiyorsanız da IPS alıp ekstra para vermenin pek mantığı yok gibi ama 2. monitör niyetine VA alcak olsam 165hz alırım

Geri