ACİL! Anakartım Yanmış olabilirmi?

Arda Fisher

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
571
Arkadaşlar merhaba,

Son günlerde buradaki kazı çalışmalarından dolayı elektrik sık sık gidip geldi. Dün bilgisayar kasasının on/off tuşunu kapattım. Bugün işten eve döndüğümde sistemi açtım fakat maalesef kasanın hiçbir RGB ışığı yanmadı.

Sistem açılıyor ama anakart üzerinde sabit bir ışık yanıyor (hangi ışık olduğunu tam çözemedim). Ayrıca anakartı yazılım üzerinden göremiyorum. RGB yazılımına girdiğimde anakart listede çıkmıyor, sadece “dinamik aydınlatma” logosu var ama o da kapalı görünüyor.

Sistemim:

•Anakart: Gigabyte Aorus Elite B850 WiFi 7
  • PSU: Cooler Master 750W MWE Gold

Eğer diğer donanım bilgilerine de ihtiyacınız olursa yazabilirim. Borçlarımı daha yeni bitirmiştim, bu yüzden sorun ciddi mi diye endişeleniyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Ekler

• image.webp
    image.webp
    630.7 KB · Hit: 91
Arkadaşlar merhaba,

Son günlerde buradaki kazı çalışmalarından dolayı elektrik sık sık gidip geldi. Dün bilgisayar kasasının on/off tuşunu kapattım. Bugün işten eve döndüğümde sistemi açtım fakat maalesef kasanın hiçbir RGB ışığı yanmadı.

Sistem açılıyor ama anakart üzerinde sabit bir ışık yanıyor (hangi ışık olduğunu tam çözemedim). Ayrıca anakartı yazılım üzerinden göremiyorum. RGB yazılımına girdiğimde anakart listede çıkmıyor, sadece “dinamik aydınlatma” logosu var ama o da kapalı görünüyor.

Sistemim:

•Anakart: Gigabyte Aorus Elite B850 WiFi 7
  • PSU: Cooler Master 750W MWE Gold

Eğer diğer donanım bilgilerine de ihtiyacınız olursa yazabilirim. Borçlarımı daha yeni bitirmiştim, bu yüzden sorun ciddi mi diye endişeleniyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
işlemci fanı dönüyor mu?

sorun anakartta sanırım klavyeye falan tepki geliyormu birde led ışığı varsa anakartına bak nerde hata veriyor diye psu da şüpheli olabilir ama pek sanmıyorum
her şey calisiyor gibi sistemde sadece sistem anakarti gormuyor, fanlara rgb gelmiyor ve ariza isigi yaniyor camı söküp ariza ledinin ne oldugunu dicem hemen

Hangisi yanıyor?

Ekler

• resim_2025-09-24_214306244.webp
    resim_2025-09-24_214306244.webp
    27.9 KB · Hit: 43
  • resim_2025-09-24_214707062.webp
    resim_2025-09-24_214707062.webp
    37 KB · Hit: 39
Ramleri takıp çıkarıp power prizini taktınız yeri değiştirin

Ramleri takıp çıkarıp power prizini taktınız yeri değiştirin
Üstad çekiniyorum baya işlem yapmaya direkt garantiyemi gondersem anakartı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

CPU led yanıyor
Hangisi yanıyor?
sorun anakartta sanırım klavyeye falan tepki geliyormu birde led ışığı varsa anakartına bak nerde hata veriyor diye psu da şüpheli olabilir ama pek sanmıyorum
. CPU led yanıyor beyler ve anakarta bios update at dedi bi arkadaş ama bios portu usbleri görmüyor hoparlörü falan çalıştırıyor güç veriyor usblere ama kasa görmüyor usbleri
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kirveler ricamdır bilge abiler ablalar kardeşler destek olabilirmi? Borcum henüz yeni bitti ve gerçekten çok telaşlıyım anakartı sinerjiden aldım garantiye versem sorun olur diyede korkuyorum

Kasayı fişten çekin.
Power tuşuna bir kez uzun bir kez kısa basın.
CLEAR CMOS pinlerine 3 saniye süre ile iletken bir şeyi (tornavida ucu) temas ettirin.
Ardından RAM'leri sökün sadece birini takın.
Güç girişlerini, özellikle CPU kablosunu iyice oturtup tekrar güç verin sisteme.

Yine aynı durum yaşanırsa ve sistem toplamayı biliyorsanız işlemciyi söküp alt kısmını ve anakarttaki pinleri kontrol edin.

Ekler

• resim_2025-09-24_221743305.webp
    resim_2025-09-24_221743305.webp
    28.2 KB · Hit: 12
Kasayı fişten çekin.
Power tuşuna bir kez uzun bir kez kısa basın.
CLEAR CMOS pinlerine 3 saniye süre ile iletken bir şeyi (tornavida ucu) temas ettirin.
Ardından RAM'leri sökün sadece birini takın.
Güç girişlerini, özellikle CPU kablosunu iyice oturtup tekrar güç verin sisteme.

Yine aynı durum yaşanırsa ve sistem toplamayı biliyorsanız işlemciyi söküp alt kısmını ve anakarttaki pinleri kontrol edin.
Cpu kablosu hangisiydi üstad

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,208
Üyeler
183,076
Son üye
darangel
Geri