Özellikleri önce sıralayım
Ryzen 7 7800x3d işlemci
Msi b650m gaming plus wifi anakart
High power 750 Walt 80PLUS GOLD
Ryzen 7 7800x3d işlemci
mhz=mts olarak düşünebilirsinÖzellikleri önce sıralayım
Ryzen 7 7800x3d işlemci
F5-6000J3636F16GX2-RS5K ram de kodu bu gskill ripjaws 6000 mt/s yazıyor kutusunda mhz ile arasındaki fark nedir ilk defa bu şekilde bir ram kullanıyorum sistemde expo yada xmp açınca 6000 mts gözüküyor bu şekilde açılıyor fakat oyunlarda atıyor yada programlar kendi kendine kapanıyor yada your device ran into a problem and needs to restart hatası veriyor tekrar başlıyor bios güncel bostan girip expo xmp kapatınca 4800 mts de gözüküyor ram bu şekilde kapanma sorunu olmuyor bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim
EXPO açıp elle 5600 MHz dener misinizBios güncel en son sürüm hatta yeni sürümde sorun mu var die biosu bir önceki sürüme çekip öyle denedim yine aynı durum devam ediyor
Yine aynı oldu expoyu kapatıp direk 5600 değerleri deniyorum yine aynı ram 4800 den yukarı çıkmamaya yemin etmiş sankiEXPO açıp elle 5600 MHz dener misiniz
Diğer forumlarda da konu açabilirsinYine aynı oldu expoyu kapatıp direk 5600 değerleri deniyorum yine aynı ram 4800 den yukarı çıkmamaya yemin etmiş sanki
Özellikleri önce sıralayım
Ryzen 7 7800x3d işlemci
F5-6000J3636F16GX2-RS5K ram de kodu bu gskill ripjaws 6000 mt/s yazıyor kutusunda mhz ile arasındaki fark nedir ilk defa bu şekilde bir ram kullanıyorum sistemde expo yada xmp açınca 6000 mts gözüküyor bu şekilde açılıyor fakat oyunlarda atıyor yada programlar kendi kendine kapanıyor yada your device ran into a problem and needs to restart hatası veriyor tekrar başlıyor bios güncel bostan girip expo xmp kapatınca 4800 mts de gözüküyor ram bu şekilde kapanma sorunu olmuyor bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim
EXPO/XMP de de hata aldıgını söylüyor voltajdan olamaz2 RAM KULLANIRKEN anakartına ramleri bu şekilde takman gerekiyor. yani işlemciye yakın tarafda bir boşluk olacak. anakartın OC değil varsayılan voltajda çalıştırdığı için 4800mhz alıyorsun.
Eğer ramler doğru montaj , bios son güncel ise , hata devam ediyorsa memtest86 ile ram testi yap .
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
2 ram kullanıyorum ve 2.ile4.de slaotlarda takılı durumda2 RAM KULLANIRKEN anakartına ramleri bu şekilde takman gerekiyor. yani işlemciye yakın tarafda bir boşluk olacak. anakartın OC değil varsayılan voltajda çalıştırdığı için 4800mhz alıyorsun.
Eğer ramler doğru montaj , bios son güncel ise , hata devam ediyorsa memtest86 ile ram testi yap .
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Aynen voltajı dokunmuyorum hiçEXPO/XMP de de hata aldıgını söylüyor voltajdan olamaz
Çözümünü bulabildiniz mi peki neyle alakalı sistemi yeni topladım 10 gündür çözemedim bu konuyu ilk defa böyle bir şey yaşıyorumBendede aynı marka 8x4 şeklinde var Hızları 3600 olması lazım , 8x2 yapınca 3600 çıkıyor 8x4 yapınca elle 3400e yazınca çalıştırabiliyorum .