Wilot
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 180
Merhabalar, eski anakartımın pinleri yamulduğu için anakart değişikliği yapmaya ihtiyacım var sistem özelliklerim hem imza da yer almakta ama yine de aşşağıda belirteceğim. Orta veya üst segment bir anakart istiyorum örnek olarakta serileri en iyi bildiğim marka asustan örnek verirsem TUF veya ROG serisine eşdeğer serilerden istiyorum. Beyaz olması öncelikli olur. 4 Ram slotu olması da yine daha iyi olur ATX boyutlu, AM5, DDR5, 2 adet m2 yuvası en az biri gen5 olması daha iyi ayrıca dahili wifi ve Bluetooth u da olmalı.
Net bir bütçem yok fakat 10-11 civarlarını geçmesem daha iyi olur. (Annem destek olacak almama ve üstündeki fiyatlara da tamamlar ama o kadar çıkmak istemiyorum)
İşlemci ve ram kombinasyonu:
AMD Ryzen 5 7600X ve XPG 6000Mhz 16 gb tek slot ram tam modelini bulup ekleyeceğim birazdan
Net bir bütçem yok fakat 10-11 civarlarını geçmesem daha iyi olur. (Annem destek olacak almama ve üstündeki fiyatlara da tamamlar ama o kadar çıkmak istemiyorum)
İşlemci ve ram kombinasyonu:
AMD Ryzen 5 7600X ve XPG 6000Mhz 16 gb tek slot ram tam modelini bulup ekleyeceğim birazdan