A1 ehliyeti almak için kursa yazılacağım ama her gün yapılan sınavları kendim evde yapıyorum 50 sorudan 20 yanlış yapıyorum bunu asla 15 ve aşşağısına düşüremiyorum çoğu yanlış yaptığım şeyler ilk yardım ve soruyu dikkatsizce okuma soruları ehliyet cenk hocanın uygulamasından cözüyorum bu neti nasıl arttırabilirim risk almak istemiyorum
A1 ehliyeti almak için kursa yazılacağım ama her gün yapılan sınavları kendim evde yapıyorum 50 sorudan 20 yanlış yapıyorum bunu asla 15 ve aşşağısına düşüremiyorum çoğu yanlış yaptığım şeyler ilk yardım ve soruyu dikkatsizce okuma soruları ehliyet cenk hocanın uygulamasından cözüyorum bu neti nasıl arttırabilirim risk almak istemiyorum
Buna bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Okuduğunu anlaman gerekiyor. Biz ne dersen, ne yaptırırsak yaptıralım soruyu yanlış anlarsan yanlış yaparsın. Acele etme. Tane tane doğru bir şekilde oku ve anla. Başka tavsiyem yok.
daha 30 saat filan önce B ehliyeti için yazılı sınavdan çıktım 22dk sürdü sınav, son 2 gün toplasan 5 saat çalışmamışımdır sadece çıkmış sorular yazıp ilk çıkan siteden 24 tane test çözdüm ( o da herkesle aynı yerden çalışayım mantığı ). Zaten bütün sorular ben robot değilim soruları gibi 92 ile geçtim. Çok kasma geçiliyor. konu anlatımına bulaşma kafan çok karışır amacın harbi öğrenmek ise günlerce çalış ama mağlum ülkede o sınavı geçen milyonlarca tipleme belli. çıkmış çöz ve piyasadaki bütün animasyonlara bak, üşendiklerinden heralde yılda 1 filan animasyon sorusu ekliyorlar zaten kalanlar aynı, birde sınavda basit düşün soruları içselleştirme. İyi yönünden bak ben yazılı sınava kursa yazıldıktan 149 gün sonra girdim yoğunluk var deyip durdular tabi nerden baksan yalanda...
daha 30 saat filan önce B ehliyeti için yazılı sınavdan çıktım 22dk sürdü sınav, son 2 gün toplasan 5 saat çalışmamışımdır sadece çıkmış sorular yazıp ilk çıkan siteden 24 tane test çözdüm ( o da herkesle aynı yerden çalışayım mantığı ). Zaten bütün sorular ben robot değilim soruları gibi 92 ile geçtim. Çok kasma geçiliyor. konu anlatımına bulaşma kafan çok karışır amacın harbi öğrenmek ise günlerce çalış ama mağlum ülkede o sınavı geçen milyonlarca tipleme belli. çıkmış çöz ve piyasadaki bütün animasyonlara bak, üşendiklerinden heralde yılda 1 filan animasyon sorusu ekliyorlar zaten kalanlar aynı, birde sınavda basit düşün soruları içselleştirme. İyi yönünden bak ben yazılı sınava kursa yazıldıktan 149 gün sonra girdim yoğunluk var deyip durdular tabi nerden baksan yalanda...
O nasıl bir yoğunlukmuş, ben kursa yazıldıktan 2 gün sonra dersler başladı 10 günlük dersin sonunda ilk hafta sonu sınava yazdılar ki derslere bile gitmemiştim zaten.
Her test cozgumda yanlış yaptıklarımı SS alip doğrusunu öğrenmeye çalışıyorum ama 1 gün sonra unutuyorum bide o nakış Yoğunluk mis 149 gün ne ben 15 20güne alırım diye düşünüyordum
Sınavda en zor kısım bana kalırsa ilk yardım kısımları onun için de kendin bir çözüm bulabilirsin ama görsel ile daha iyi anlayabilirsin. Onun dışındaki kısımlar ise senin araba ve trafik kuralları bilgin ile ilgili, tabelaların anlamlarını iyice öğren, trafik kurallarını öğren ve en azından sınavda çıkabilen araç parçalarını öğren youtubedan video ile veya yapay zekaya sorarak bile bunlara kolayca ulaşabilirsin zaten. Sınavda başka hatırladığım soru tipi yok benim eksiğim oladabilir ama en azından sınavın genelini bu şekilde halledebilirsin.
Sınavda en zor kısım bana kalırsa ilk yardım kısımları onun için de kendin bir çözüm bulabilirsin ama görsel ile daha iyi anlayabilirsin. Onun dışındaki kısımlar ise senin araba ve trafik kuralları bilgin ile ilgili, tabelaların anlamlarını iyice öğren, trafik kurallarını öğren ve en azından sınavda çıkabilen araç parçalarını öğren youtubedan video ile veya yapay zekaya sorarak bile bunlara kolayca ulaşabilirsin zaten. Sınavda başka hatırladığım soru tipi yok benim eksiğim oladabilir ama en azından sınavın genelini bu şekilde halledebilirsin.
Aynı durum bende de vardı, sadece eksiğim ilk yardım kurallarıydı zaten. Teorik sınavdan önce okulda deneme sınavım vardı yaklaşık 1 saatlik bir yolum vardı ve o yol boyunca girdiğim kursun mobil uygulaması üzerinden sadece dinleyerek gitmiştim ben sınava. Öncesinde de ara ara ilk yardımlara bakmıştım videolarını da izleyerek ama en son tekrarı o yolda 1.5x hızlandırarak sadece sesli dinleyerek yapmıştım tekrar unuttuklarımın aklıma gelmesi için.
Hocam hiç stres yapma sınava girerken pozitif düşün çünkü ne yapıcam ne edicem diye kendini heyecanlandırırsın bildiğini yapamazsın aklına gelmez.
Ben sınava girdiğim zaman heyecanlıydım fakat başladığı zaman kendimi motive ettim ve geçtim aldım B ehliyetini.
Sorulara baktım, ben motor çalışma prensibi ile ilgili hiç bir soru hatırlamıyorum girdiğim zamandan ama bununla ilgili de motor çalışma prensibi ile ilgili video izlersen motorun hangi zamanda hangi işlemi yaptığını vs. gibi bilgileri de rahatça anlayabilirsin daha detaylı ve zor olabilir ama ezberden daha iyidir. Örneğin ilk sorudaki kısımda bu 4 zaman için hangisinin amacı ne anlarsanız soruda unutsanız bile amacının ne olduğunu düşünerek yine cevabı bulabilirsiniz. veya yanlış sorularınızı yapay zekaya veya buraya atarak cevapların sebebini/mantığını da öğrenmeniz daha iyi ilerletir net sayınızı arttırmakta