Ekran kartı sıcaklığı normal mi?

yanı mesela battle ax ıle igame ultra modelı aynı sıcaklıkta calısmıyor ya ondan bahsedıyorum

Anladım. Bence sorun fan hızından kaynaklanıyor hocam. Kasa çok sessiz çalışıyor. Fan hızını afterburner üzerinden arttırmaya çalıştım ama etki etmedi sanırım sesde bile en ufak artış olması.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

10 dakika sonra sonuç bu.
1000024931.webp

Anladım. Bence sorun fan hızından kaynaklanıyor hocam. Kasa çok sessiz çalışıyor. Fan hızını afterburner üzerinden arttırmaya çalıştım ama etki etmedi sanırım sesde bile en ufak artış olması.
ben amd kullanıyorum nvıdıa drıverını bılmıyorum eger drıverında varsa fan hızını artırmak ıcın bır menu ordan yaparsan daha saglıklı olur

belkı afterburnerda yanlıs bır ayarı yaptınız cunku kartın tdpsı 275 cıvarı sızınkı 250 cekıyor ordakı ayarlarınıızı sıfırlamyı deneyın bıde

ben amd kullanıyorum nvıdıa drıverını bılmıyorum eger drıverında varsa fan hızını artırmak ıcın bır menu ordan yaparsan daha saglıklı olur

belkı afterburnerda yanlıs bır ayarı yaptınız cunku kartın tdpsı 275 cıvarı sızınkı 250 cekıyor ordakı ayarlarınıızı sıfırlamyı deneyın bıde
Yani bildiğim kadarıyla öyle bir şey yok Nvidia'da. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Fanlar çok hızlı değil ama sıcaklık fazla yeni bi karta göre. Sessiz modda olabilir. Performans moduna alın ya da manuel olarak fanların hızını arttırın.

Fanlar çok hızlı değil ama sıcaklık fazla yeni bi karta göre. Sessiz modda olabilir. Performans moduna alın ya da manuel olarak fanların hızını arttırın.
Yani bu dediklerinizi yapabilsem yaparım hocam zaten ama bilmiyorum.

Alıntıyı görüntüle
msı afterburner da menunu altında boyle bır yer var soldakı yuvarlak benzerı ok var ona basıp kaydedın bırde
Fan control diye bir uygulama yükledim birazdan onu deneyeceğim hocam.

Alıntıyı görüntüle
msı afterburner da menunu altında boyle bır yer var soldakı yuvarlak benzerı ok var ona basıp kaydedın bırde
Fanları 1600rpm'e getirince değerler bu şekle geldi hocam. Sorun fan hızındaymış demek ki? %50 fan hızında 77 derecede çalışıyor Furmark'da.

Ekler

• 1000024932.webp
    1000024932.webp
    2 MB · Hit: 13
Son düzenleme:
Hocam 3 dakikada 85 dereceyi gördü kart.
Fotoyu bıraktım aşağıya bi incelerseniz sevinirim. Fan hızım falan mı düşük acaba?

@jombo hocam sizde bakar mısınız? Normal mi bu değerler?
fanların hızına göre gayet normal muhtemelen kart sessiz çalışsın diye fan hızını böyle ayarlamışlar.

Yani bu dediklerinizi yapabilsem yaparım hocam zaten ama bilmiyorum.

Fan control diye bir uygulama yükledim birazdan onu deneyeceğim hocam.

Fanları 1600rpm'e getirince değerler bu şekle geldi hocam. Sorun fan hızındaymış demek ki? %50 fan hızında 77 derecede çalışıyor Furmark'da.
şimdi güzel oldu işte.

fanların hızına göre gayet normal muhtemelen kart sessiz çalışsın diye fan hızını böyle ayarlamışlar.
Evet dediğiniz gibi. Fan hızlarını ayarladım şu an furmark testinde maksimum 72 dereceyi görüyor 2200 RPM %71 fan hızıyla.

Ekler

• 1000024933.webp
    1000024933.webp
    1.4 MB · Hit: 11
ekran kartı sıcaklığı 85'e sabitliyor ekran kartın quiet bios'ta sanırım

%71 e gerek yok bu arada 60'al ufak uv yap olay biter.
Sıcaklığa göre otomatik ayarlıyor afterburner hocam. Sıcaklık 70 dereceye geldiğinde %70'de kullan dedim. 60 derecede %50, 40 derecede %40 diye gidiyor.

ekran kartı sıcaklığı 85'e sabitliyor ekran kartın quiet bios'ta sanırım
Yok öyle bir şey hocam. Fanlarımın hızı düşükteymiş yükselttim düzeldi.

Sıcaklığa göre otomatik ayarlıyor afterburner hocam. Sıcaklık 70 dereceye geldiğinde %70'de kullan dedim. 60 derecede %50, 40 derecede %40 diye gidiyor.

Yok öyle bir şey hocam. Fanlarımın hızı düşükteymiş yükselttim düzeldi.
İstersen Nebi Akgün'den optimizasyon ayarı izle kartı daha düşük güçte çalıştırıp aynı performansı alabiliyorsun.

Geri