Chat GPT' ye güvenmenin zararları.

Reaksiyon skoru
111
Arkadaşlar merhabalar, bugün Corsair Elite 120 AF modeli bir fanı Corsair çoklayıcı dolu olduğundan. Chat GPT den yardım istedim. O anakart'a takabilirsin dedi taktigim an ledler patladı. Yazık oldu fan a artık rgbler çalışmıyor.

Arkadaşlar merhabalar, bugün Corsair Elite 120 AF modeli bir fanı Corsair çoklayıcı dolu olduğundan. Chat GPT den yardım istedim. O anakart'a takabilirsin dedi taktigim an ledler patladı. Yazık oldu fan a artık rgbler çalışmıyor.
Bişey olmaması lazım, 5V 3 pine taktığınızdan eminmisiniz ?

ChatGPT çok fena halüsinasyonlar görebiliyo o yüzden full güvenmek sıkıntı

Hangi girişe taktın?
Eğer argb veya rgb girişi ise yanmaması gerek sadece çalışmaz.

12v a mı taktın yoksa...

ChatGPT bir ara çok iyi net cevaplar veriyordu ama son zamanlarda artık ilk başlardaki gibi sadece yağ çekmek ve yaranmak için cevap üretiyor. Doğru bilgiyi direkt ver deseniz bile çoğu zaman yalan konuşuyor. OpenAI zaten bilgileri doğrulayın diyor. Anca sohbet edersin veya matematik hesabı yaptırırsın. Diğer türlü tarihi soru bile sorulmamalı şahsen.

yanlış porta yanlış şekilde taktıysan patlamıştır. chatgpt bence senin bahanen olmuş amma ve lakin chatgpt yanlış sokete takmanı söylemediyse tabi ki

Bu kadar basit bir şeyi ChatGPT ye sorarak hata etmişsin zaten. Anakartının marka modelini yazdığın zaman markanın sitesine girip kullanım kılavuzu ve anakartın şemasını çok kolay bulabiliyorsun. GPT ye tek soracağın mesela JARGB portu nedir ne işe yarar gibi bu tarz sormalıydın.

bazen gpt5 doğru bilgi vermiyor ama şuana kadar gpt5 thinking modelinin yanlış bilgi verdiğini görmedim. aynısını gpt o3 için de söyleyebilirim

chatgpt oldu mal gpt p3 dram varmı diyorum yok diyorp3 plus varmı diyorum yok diyor dedim hangi ssdlerde var diyorum p3 plusta var diyor sonra p3 plusta varmı emin misin diyorum yok diyor :D

Sohbeti paylaşabilir misin?

Geri