İNTERNETİN YAVAŞLIĞI BENİ ÖLDÜRÜYOR

aasap.qwe

80+
Reaksiyon skoru
5
50k ya sistem topladım arkadaşlar 3 gündür elimde ne bi oyun indirebildim ne bi film izleyebiliyorum adam akıllı google bile kasıyor ethernet olarak tplınk 150 mbps usb cihazı var ama iş görmüyor herhalde kendi telefonumun internetini açınca az biraz daha iyi oluyor ama hicbi türlü yetmiyor sebebini bilen ya da çözümde tavsiye bilenler yazabilir mi

Ev internetine mi bağlanıyorsun? Hızını öğrenmek için speedtest yapıp söyler misin?

hocam dowloand 1.40 upload 0.44 sanki küfrediyor ya böyle bir şey olamaz ag para ödüyoz bir de internetin bu kadar kötü olması imkansız ya benim oda evdeki en köşe oda ondan mı acaba
nasıl düzeltebilirim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam dowloand 1.40 upload 0.44 sanki küfrediyor ya böyle bir şey olamaz ag para ödüyoz bir de internetin bu kadar kötü olması imkansız ya benim oda evdeki en köşe oda ondan mı acaba
nasıl düzeltebilirim

Ana cihaza yakın ya da kablolu olarak test etmelisin

modemin dibine gidip telefondan speedtest yap. eger deger yuksek cikarsa odana kadar internet kablosu cekersin

kablo çekeceksin mecbur bilgisayara zaten pcde kablosuz internet kullanan düşük interneti göze alır
biraz bilgi sahibi olunca aslında hiç farkı olmuyor altyapısal sorun yoksa net yavaşlığının çözümü çok var qos yaparsın çözersin daha iyi bir ayar istersen openwrt kurarsın isterseler 54645654 kişi oyun indirsin gram etkilenmezsin zor şeyler değil ben qos yapıyorum 12 kişi bağlı bana mısın demiyor üstelik 16 mbps netim var :D

biraz bilgi sahibi olunca aslında hiç farkı olmuyor altyapısal sorun yoksa net yavaşlığının çözümü çok var qos yaparsın çözersin daha iyi bir ayar istersen openwrt kurarsın isterseler 54645654 kişi oyun indirsin gram etkilenmezsin zor şeyler değil ben qos yapıyorum 12 kişi bağlı bana mısın demiyor üstelik 16 mbps netim var :D
Nasıl farkı olmuyor. Ping değeri olarak bir kez kablolu her zaman daha iyidir. Superonline gibi internet sağlayıcılar qos ayarlarını kapatır. Yani fark yok diye bir şey yok

biraz bilgi sahibi olunca aslında hiç farkı olmuyor altyapısal sorun yoksa net yavaşlığının çözümü çok var qos yaparsın çözersin daha iyi bir ayar istersen openwrt kurarsın isterseler 54645654 kişi oyun indirsin gram etkilenmezsin zor şeyler değil ben qos yapıyorum 12 kişi bağlı bana mısın demiyor üstelik 16 mbps netim var :DDediğin

50k ya sistem topladım arkadaşlar 3 gündür elimde ne bi oyun indirebildim ne bi film izleyebiliyorum adam akıllı google bile kasıyor ethernet olarak tplınk 150 mbps usb cihazı var ama iş görmüyor herhalde kendi telefonumun internetini açınca az biraz daha iyi oluyor ama hicbi türlü yetmiyor sebebini bilen ya da çözümde tavsiye bilenler yazabilir mi
USB cihazların geneli dandik oluyor gerçekten iyi olanlar tabii ayrı... Tavsiyem ya kablo çekmen ya da çift bant destekli routher (şuan ki modemini bilmiyorum belki zaten çift bant desteği vardır) ve tabii pc için daha iyi bir wifi alıcı alman.

Dediğiniz şeyi ilk kez duydum hocam ya biraz bilgisizim bu konuda

İstediğiniz kadar ayar yapın, ADSL internet bölünmüş tek şeritli yol gibidir aynı anda hem karşı taraf hem de siz sollama yapamazsınız yapmaya kalkarsanız çarpışırsınız. ADSL'de de maalesef ki biri upload yaptığı anda internet kriz geçirmeye başlıyor. İstediğiniz kadar QOS yapın. 12 kişiden bir tek sanırım siz internete erişim sağlıyorsunuz...
18 yıllık ADSL deneyimi var. Hala da denemediğim şey kalmadı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,331
Üyeler
186,322
Son üye
EkoReis
Geri