Yeni sistem DRAM ışığı yanıyor görüntü yok

Reaksiyon skoru
19
Selamlar sistemi bugün topladım açtım birkaç kez VGA ışığı yandı sonra ekran kartını tak çıkar falan yaptım ışık DRAM"e döndü şu an devamlı DRAM ışığı yanıyor fotoğrafını attığım ekrana geldim y tuşuna basınca BIOS'a girdim USB'ye son BIOS sürümünü kurdum başlattım dosyayı tanımladı/onayladı sonra benden onay bekledi hazır mısın BIOS'u güncellemek için bir anda kendini kapattı sonra kendi kendine açıldı ve yine DRAM ışığı yanıyor RAM'leri çıkarıp başlattım başka sorun var mı diye sadece DRAM ışığı yandı sorun RAM'de galiba birçok kez çıkardım sildim başka yer değiştirdim 2-4 slot 1-3 yaptım olmadı. Bios pili veya CMOS pinlerini eklemedim .Yardımcı olursanız sevinirim
Parçalar 7800x3d
Gigabyte aorus elite Wifi6E ice
Xpc Lancer 6000mhz 16+16 (32)GB ddr5
Gigabyte gaming OC 4060 ti 16gb

Ekler

• 1000033498.webp
    1000033498.webp
    187.8 KB · Hit: 15
  • 1000033499.webp
    1000033499.webp
    377.3 KB · Hit: 13
ramleri tek başına takarak denedin mi

Şuan denedim olmadı sistemi her açtığımda dram ışığından CPU ışığına 2 kere gidip geliyor gözlemledim ondan sonra olmuyor bir kodmu acaba?
Ramden olsa görüntü bile gelmez sadece fanların döner attığın resimde bios ekranı çıkıyor bu yüzden ram değil...

İşlemci soketlerin takılı mi anakarta

Ssd ni sök tak yapar mısın

Ve en güzeli bios sıfırla

Şuan denedim olmadı sistemi her açtığımda dram ışığından CPU ışığına 2 kere gidip geliyor gözlemledim ondan sonra olmuyor bir kodmu acaba?
zannetmiyorum kod olayını bios sıfırlamayı denedin mipil çıkarmakla uğraşma jbat1 pinleri olması lazım tornavida tut ona

Ramden olsa görüntü bile gelmez sadece fanların döner attığın resimde bios ekranı çıkıyor bu yüzden ram değil...

İşlemci soketlerin takılı mi anakarta

Ssd ni sök tak yapar mısın

Ve en güzeli bios sıfırla
Şuan bios ekranı çıkmıyor dediğim gibi 1 kere çıktı sadece o ekran bios da ilk sürümü zaten sıfırlasam bile aynı kalacak SSD sıfır pek bir fark yaratır mı bilmiyorum içi boş Windows felan kurulu değil

Sadece fanları dönüyor??
İlk bios ekranı gelmeden önce ki DRAM ışık süresinde pompa fanı ve radyatör ışıkları yanıyor fanlar dönüyordu klavye de aynı şekilde ama şuan pompa rgb yanmıyor ve klavye de. pompa/radyatör fanlar dönüyor kasa fanlarında ışık var dönüyor gpu fanları dönüyor

Geri