10 yıl devrildi. Windows 10'un Desteği Bitti

2024 Ocak ayında Windows 7 ve 8.1 desteğini kesti Steam. Ondan sadece 1 yıl önce 2023 Ocak ayında Microsoft Windows 7 ve 8.1 desteğini kesmişti.
Yalnız dostum, 7 ve 8.1'in uzatılmış destek sürümlerinin desteği kesilmişti fark ettiysen. Şu anda Windows'un temel desteği kesiliyor. IoT LTSC sürümü 2032'ye kadar güvenlik ve hata güncelleştirmesi almaya devam.

Yalnız dostum, 7 ve 8.1'in uzatılmış destek sürümlerinin desteği kesilmişti fark ettiysen. Şu anda Windows'un temel desteği kesiliyor. IoT LTSC sürümü 2032'ye kadar güvenlik ve hata güncelleştirmesi almaya devam.
8.1'in normal desteği kesildi, Windows 7'nin ise uzatılmış sürümünün.

ESU'ya kaydolduk bakalım 1 yıl daha devam :kekw:

çıktığından 1 sene sonra w11'e geçtim ve şuana kadar hiçbir problem yaşamadım w10un aynısı ama bence daha sadece daha güzel bir işletim sistemi memnunum

Zannımca pek iyi gitmeyecek. 1-2 yıl içinde Win12 için de söylentiler ve sonra beta çıkacak. Çıktıktan kısa süre sonra DDR5 sistem zorunluluğu getirecekler. %90 böyle bir şey olacak. Artık ne yapacaklarını şaşırdılar cidden. Dayatmalar gerçekten can sıkmaya başladı. İşletim sisteminin ana amacı bilgisayar kullanımıyken artık sadece dolaylı yollardan da olsa para harcatmak ve özel istekleri dayatmak.

Nereye gidiyor Chrome ve Steam baskılar sonucu 1 yıla desteği keser.
Windows 7 2008de çıktı 2009da kullnımdaydı steam 2021de falan sonlandırdı desteği.
Kimi için Win10 bugün kimi için 2 yıl kimi için 5yıl sonra bitcektir.

Ben Win8.1i 2020ye kadar kullandım. Halen en akıcı en sağlam en hızlı işletim sistemidir gördüğüm. Sıfır sorunlu işletim sistemiydi. 4 yılda fişi çekildi.

Nasıl kaydolunuyor hocam? Ücreti ne kadar?
Hocam normalde ücretli olduğu yazıyor da eğer önceden Microsoft hesabınıza tanımlı Windows lisansı var ise sanırım ücret almıyorlar. Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik bölümünde sağdaki yazılarda Güvenlik güncelleştirmelerine kaydol yazıyordu tıkladım ve kaydoldu. 14 Ekim 2026'ya kadar güvenlik güncelleştirmesine devam edilecek yazdı.

Hocam normalde ücretli olduğu yazıyor da eğer önceden Microsoft hesabınıza tanımlı Windows lisansı var ise sanırım ücret almıyorlar. Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik bölümünde sağdaki yazılarda Güvenlik güncelleştirmelerine kaydol yazıyordu tıkladım ve kaydoldu. 14 Ekim 2026'ya kadar güvenlik güncelleştirmesine devam edilecek yazdı.
Bi bakayım bende hocam.

Valla bende windows 10 desteği olsa geçerdim yeni nesil cihazlarda win11 desteği var sadece bir kere win10 geçtim driver sorunu yaşadım ondan w11 deyim memnunum belki sistemim iyi diyedir

Hele şükür. Zırt pırt güncelleme alıp, bu cihaz şimdi niye kasıyor diye orasını burasını kurcalamaktan kurtulduk. Ağız tadıyla kullanabilirsiniz artık.

Geri