Çözüldü✓ İlk sistem montajım - kasa çalışmıyor

Reaksiyon skoru
3
merhaba, saatlerdir montaj üstünde çalışıyorum, videolar izleyerek googleden destek alabildiğim kadarıyla ilerledim, her şey tamam ancak psu yu açtım fişe taktım power E bastım ne fan çalışıyor ne başka bişi hiç bir şey olmuyor. Yardım lütfen

Hocam yaptığın bağlantıları bence fotoğraf/video olarak burada paylaş. Ona göre bilenler sana destek olsun. Şu kablo takılı değil gibi vs.

Son düzenleme:
merhaba, saatlerdir montaj üstünde çalışıyorum, videolar izleyerek googleden destek alabildiğim kadarıyla ilerledim, her şey tamam ancak psu yu açtım fişe taktım power E bastım ne fan çalışıyor ne başka bişi hiç bir şey olmuyor. Yardım lütfen
kasa bağlantılarını doğru yaptın mı ? veya kasa bağlantısı kabloyu takmadan tornavida ile anakart tetik verdirdin mi ? anakart alıyor mu tetik

CPU besleme kablosu bağlı mi? Anakartın birkaç fotoğrafını at flaşla flaşsız fark etmez her şey görünür olsun. Ona göre yorum yapalım.
Ben CPU besleme kablosunu takmayı unutmustum ilkinde. Power reset kablosu da yanlış takılmış olabilir.

Fotoğraf şansınız yok mu?
Hocam şöyle, kasam msi mag forge 121A kasanın arkasında led, fan, rgb her şeyi toplamışlar (power res kabloları hariç) onları cha fan yazan yere bağladım acaba orası mı yanlış olmuş. Diğer yerleri yanlış bağlayamam, power tuşunun kablosunu f panel e bağladım.

Güç tuşuna basınca ekran kartı ışığı yanıp sönüyor sistem bir kere çalışmıyor.

Ekler

• IMG_1009.webp
    IMG_1009.webp
    1,023.5 KB · Hit: 44
  • IMG_1010.webp
    IMG_1010.webp
    746.3 KB · Hit: 45
Hocam şöyle, kasam msi mag forge 121A kasanın arkasında led, fan, rgb her şeyi toplamışlar (power res kabloları hariç) onları cha fan yazan yere bağladım acaba orası mı yanlış olmuş. Diğer yerleri yanlış bağlayamam, power tuşunun kablosunu f panel e bağladım.

Güç tuşuna basınca ekran kartı ışığı yanıp sönüyor sistem bir kere çalışmıyor.
LED yazan kablo nereden geliyor? Eğer kasadan geliyorsa HDD LED olabilir veya power LED. Tahminimce HDD LED o kısa devre yaptırıyor. Onu çıkarıp yerine reset sw bağla dene. Zaten anakartta RGB desteği yoksa reset sw bağlaman gerekiyor oraya.

Kasa'nın güç tuşunu doğru pinlere taktığınızdan emin olun, mümkünse tornavida ile ilk açılışı yapın kasa tuşu bozuk olabilir. Ayrıca işlemci ve anakartınız nedir?

Önce basitten gidelim pay şarteli açık mj

LED yazan kablo nereden geliyor? Eğer kasadan geliyorsa HDD LED olabilir veya power LED. Tahminimce HDD LED o kısa devre yaptırıyor. Onu çıkarıp yerine reset sw bağla dene. Zaten anakartta RGB desteği yoksa reset sw bağlaman gerekiyor oraya.
Kasa da power ve res tuşunun kablosu birleşiyor. Şu şekilde taktım power - res tuşunu,

Ekler

• IMG_1013.webp
    IMG_1013.webp
    797.2 KB · Hit: 21
Kasa'nın güç tuşunu doğru pinlere taktığınızdan emin olun, mümkünse tornavida ile ilk açılışı yapın kasa tuşu bozuk olabilir. Ayrıca işlemci ve anakartınız nedir?
İşlemci ryzen 5 7500f anakart asus prime b650m r, ekran kartı asus tuf rx 9060xt

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,150,915
Üyeler
183,028
Son üye
keskin50
Geri