Tavsiyeleriniz Üzerine Sistemim Nasıl?

Ram için şu nasıl?

Anakart 8 bin liraya şununla değiştirmeye değer mi?

Ekran konusunda, geçen hafta 24 inç kuroiu mi ne bir marka almıştım iyiydi ama büyük geliyordu, windows'u (laptopa bağlamıştım) %250 ölçeğine getirmiştim. Normalde gözlük kullanmam gerektiği için de çok uzaktan bakamıyorum, biraz alışmıştım iade ederken ama tam emin olamadım. MSI'ın bu monitörünü daha almadım ama 21,5 inç başlangıç için ideal olabilir. Aslında iPhone ekranı kalitesinde 22 inç bir monitör ağzımı sulandırır ama 4-5 bin dolara şu an zannımca alamam. :)

Şöyle diye hatırlıyorum, MS'nin sitesinden dosyaları usb belleğe atıyorum, biosta ayarları yaptıktan sonra windows'u kuruyorum. Daha sonra aldığım kodu girip etkinleştiriyorum. Yani cracklı olmuyor, orijinal oluyor değil mi? :)

RAM’ler gayet iyi görünüyor. Zamanında uzun süre Kingston Beast RAM kullanmıştım, o yüzden bir sorun olacağını sanmıyorum.
Anakart konusunda ise, o bütçeye çıkmışken Gigabyte’ın üst seviye modellerinden biri olan GIGABYTE B650M AORUS ELITE modelini tercih etmen daha iyi olur diye düşünüyorum. VRM yapısı, senin paylaştığın MSI modelden daha güçlü.
Eğer mutlaka Wi-Fi ve Bluetooth desteği olsun diyorsan, GIGABYTE B840M AORUS ELITE WIFI6E modelini de tercih edebilirsin.
Özel durumunu bilmediğim için 22” monitör konusunda net bir yorum yapamıyorum; bu çözünürlükte çok fazla model bulunmuyor. Ancak bir önerim olabilir: NVIDIA Display ayarları üzerinden 24” monitörün görüntü boyutunu küçülterek 22” gibi kullanabiliyorsun. O şekilde denemek de mümkün, ama bu tamamen sana kalmış bir tercih.

RAM’ler gayet iyi görünüyor. Zamanında uzun süre Kingston Beast RAM kullanmıştım, o yüzden bir sorun olacağını sanmıyorum.
Anakart konusunda ise, o bütçeye çıkmışken Gigabyte’ın üst seviye modellerinden biri olan GIGABYTE B650M AORUS ELITE modelini tercih etmen daha iyi olur diye düşünüyorum. VRM yapısı, senin paylaştığın MSI modelden daha güçlü.
Eğer mutlaka Wi-Fi ve Bluetooth desteği olsun diyorsan, GIGABYTE B840M AORUS ELITE WIFI6E modelini de tercih edebilirsin.
Özel durumunu bilmediğim için 22” monitör konusunda net bir yorum yapamıyorum; bu çözünürlükte çok fazla model bulunmuyor. Ancak bir önerim olabilir: NVIDIA Display ayarları üzerinden 24” monitörün görüntü boyutunu küçülterek 22” gibi kullanabiliyorsun. O şekilde denemek de mümkün, ama bu tamamen sana kalmış bir tercih.

250 yazmışım, 150% ölçeğine getirmiştim Windows'u. Şimdilik çok pahalı monitör almayayım diyorum. Zaten düzgün bir şey alayım derken fiyatlar arttırkça da artıyor.

Wifi ve Bluetooth için bir apart falan satılıyor galiba ama aynı olur mu?

Teşekkürler.

Şu anki haliyle kasa içi 54 bine geliyor, fazla gibi bir yandan sanki, ekran kartı ideal mi, hem fhd hem 2k'da darboğaz yok gibi görünüyor işlemciyle.

250 yazmışım, 150% ölçeğine getirmiştim Windows'u. Şimdilik çok pahalı monitör almayayım diyorum. Zaten düzgün bir şey alayım derken fiyatlar arttırkça da artıyor.

Wifi ve Bluetooth için bir apart falan satılıyor galiba ama aynı olur mu?

Teşekkürler.

Şu anki haliyle kasa içi 54 bine geliyor, fazla gibi bir yandan sanki, ekran kartı ideal mi, hem fhd hem 2k'da darboğaz yok gibi görünüyor işlemciyle.

2K çözünürlükte VRAM yetersizliğinden dolayı darboğaz yaşayabilirsiniz, bu yüzden 2K’da oynamayı düşünüyorsanız RTX 5060 Ti öneririm. Şöyle söyleyeyim, aşağıdaki sistemi uygun özelleştirmelerle gayet dengeli hâle getirebilirsiniz. Örnek bir yapı şu şekilde:
  • Anakart: Gigabyte B840M D2H
  • SSD: Adata Legend 900 PRO
  • RAM: Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30
  • Soğutucu: Segotep Lumos G6
  • Kasa: Cougar MX220
Bu özelleştirmelerle birlikte sistemi yaklaşık 40.000 TL civarına toplamak mümkün.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Merhaba,
Genellikle web işleri, mümkünse 4K video düzenleme, genellikle hikayeli oyunlar için bir sistem düşünüyorum. Tavsiyeleriniz üzerine güncelleyip mümkün olduğunda almayı planlıyorum.

Sistem:

* Kasayı aldım.
** Monitör olarak 21-22 inç düşünüyorum, büyük olsun istemiyorum, belki ileride kaliteli bir model için bütçe ayırırım.

Alıntıyı görüntüle

Teşekkürler.
monitörü değiştirebilirmisin

Merhaba,
Genellikle web işleri, mümkünse 4K video düzenleme, genellikle hikayeli oyunlar için bir sistem düşünüyorum. Tavsiyeleriniz üzerine güncelleyip mümkün olduğunda almayı planlıyorum.

Sistem:

* Kasayı aldım.
** Monitör olarak 21-22 inç düşünüyorum, büyük olsun istemiyorum, belki ileride kaliteli bir model için bütçe ayırırım.

Alıntıyı görüntüle

Teşekkürler.
Windows home beleş işe müthiş ama değilse, 20tlye epin sitelerinden alınabilir

2K çözünürlükte VRAM yetersizliğinden dolayı darboğaz yaşayabilirsiniz, bu yüzden 2K’da oynamayı düşünüyorsanız RTX 5060 Ti öneririm. Şöyle söyleyeyim, aşağıdaki sistemi uygun özelleştirmelerle gayet dengeli hâle getirebilirsiniz. Örnek bir yapı şu şekilde:
  • Anakart: Gigabyte B840M D2H
  • SSD: Adata Legend 900 PRO
  • RAM: Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30
  • Soğutucu: Segotep Lumos G6
  • Kasa: Cougar MX220
Bu özelleştirmelerle birlikte sistemi yaklaşık 40.000 TL civarına toplamak mümkün.

RTX5060ti 16gb bana da mantıklı geliyor. o ana kart ile değiştirdim listeyi, incehesaptaki ekran kartını favoriye ekledim gelince fiyatını merak ediyorum, saat kaçtaydı? Nedense bazı parçaların yanında geming oyuncu falan yazınca biraz tedirgin oluyor gibiyim, çünkü bilgisayarı sadece oyun için kullanmayacağım acaba falan diyorum.

monitörü değiştirebilirmisin
21-22 inç ne tavsiye edersiniz. çok uzaktan bakınca net göremiyor gibiyim veya sınırda oluyor, 24 inçte windowssu büyüterek kullanmıştım.

Windows home beleş işe müthiş ama değilse, 20tlye epin sitelerinden alınabilir
büyük ihtimal epin ile alırım

RTX5060ti 16gb bana da mantıklı geliyor. o ana kart ile değiştirdim listeyi, incehesaptaki ekran kartını favoriye ekledim gelince fiyatını merak ediyorum, saat kaçtaydı? Nedense bazı parçaların yanında geming oyuncu falan yazınca biraz tedirgin oluyor gibiyim, çünkü bilgisayarı sadece oyun için kullanmayacağım acaba falan diyorum.

21-22 inç ne tavsiye edersiniz. çok uzaktan bakınca net göremiyor gibiyim veya sınırda oluyor, 24 inçte windowssu büyüterek kullanmıştım.

büyük ihtimal epin ile alırım

Bugün saat 19.30’da satışa açılacak, aynı sayfadan takip edebilirsiniz. Zaten cihaz sadece oyun oynamak için değil, oyuncu kitlesine pazarlama amacıyla adında “gaming” ifadesi kullanılıyor. Yoksa bizim şirket bilgisayarlarımızda da gaming ekipmanları var, ancak kimse oturup oyun oynamıyor.

Overpriced sistem almayı neden seviyor bizim millet anlamadık gitti

Overpriced sistem almayı neden seviyor bizim millet anlamadık gitti
Sadece biraz kaliteli olsun diye düşündüm bazı parçalar, en büyük sıkıntı galiba ssd ile rami kingston yapmak oldu, ancak haklısınız, genel itibari ile bu kadarına ihtiyaç olmayabilir. ekran kartları da düzgün olsun derken pahalılaşıyor.

/// kararsız kaldım listeyi allak bullak ettim, bana uyguna ama beni uzunca zaman götürecek bir sistem toplayalım.

Geri