Sistem Yükseltme Tavsiyesi

ysuff1903

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar selam. Şuan da aktif olarak kullandığım sistemi satıp daha yüksek modele geçmek istiyorum.

Şuan ki sistemim
-İntel İ5-4570 İşlemci
-RX 580 8 GB Ekran Kartı
-960GB+256GB SATA SSD
-16 GB RAM

Geçmek istediğim sistem
-İ5-14400f 2.50 GHZ 20 MB 10 Çekirdek 1700 İşlemci Box
-Gigabyte H610M-H V2 DDR5 5600Mhz 1700P DDR5 mATX Anakart
-Crucial Pro 1x16 16 GB DDR5 6400Mhz CL38 Ram Bellek
-Kioxia Exceria G3 1TB NVMe M.2 SSD (5000MB/3900MB)
-Kasa Olarak 750W 7 Fanlı Akvaryum Kasa
-Ekran Kartı Olarak RX7600 (?)

Evet arkadaşlar geçeceğim sistem bu şekilde.

Şuanki sistemi satıp bunu toplatacam tanıdık bir abiye. Ay sonuna kadar RX7600 modeli dahil her bileşene param yetiyor. Fakat ben fazla masrafa girmek istemediğim için satacağım olan sistemden RX 580 ekran kartını çıkarıp geçici olarak bu sisteme takmak istiyorum . Arta kalan parayla da bu sisteme uygun çok yüksek olmayacak bir ekran kartı alıp ekran kartını yükseltmek istiyorum.

Bu arada eski sistemi satacağım kişi hem tanıdık olduğu için hem de yüksek gereksinim gerektirmeyen oyunlar oynayacağı için ikinci el daha düşük bir ekran kartı takıp geçici olarak RX580 model ekran kartını toplayacağım sisteme takmak istiyorum.

Toplayacağım sistemde yapacağım işlevler

Günün çoğunu KPSS çalışarak geçireceğim.
Günde max 3-4 saat oyun
Oynayacağım Oyunlar
Valorant
İndirimde bulursam belki RDR2
GTA V
FC 25 veya 26
Günün kalan kısımlarında da aktif olarak yaptığım sosyal medya hesaplarına içerik üretmek için ayıracağım. (After Effect, CapCut vs. üzerinden edit yapıp Youtube Kanalıma atacağım.)

Sizce geçici olarak da olsa RX 580 8GB bu işlevleri yapmak için uygun mu? Yoksa ayın 31'ine kadar bekleyip direk RX7600 ile birlikte mi almak mantıklı? RX580 kullanırsam eğer max 3 hafta kullanıp yükselteceğim bilginiz dahilinde olsun.(Eski sistem de valo oynarken FPS 200-300 bandında idi)

Selamlar,

Bahsettiğin tüm oyunları 1080p medium/high karışık ayarlarda oynatır. Ancak oyun & gündelik kullanım odaklı kullanacaksan amd işlemci öneririm. Anakartı da aynı şekilde amd uyumlu olarak değiştirirsen ileride yeni çıkan işlemcilere yükseltmen daha az masraflı olacaktır.

Ek olarak rami eğer bütçen var ise 2x16 yaparsan daha çok rahat edersin. Bütçen yoksa 16 kalsın çok dert değil ilerde 1 tane daha takarsın.

Bir uyarım var sadece,
Seçtiğin anakart 5600mhz ram destekliyor seçtiğin ramleri tam performansta kullanamayacaksın bilgin olsun. Önerim anakartı biraz kaliteli alman olacaktır. İleride upgrade yaparken anakart masrafı çıkmamış olur. VRAM soğutması güçlü çift m2 li orta segment anakartlara yönelebilirsin.

Selamlar,

Bahsettiğin tüm oyunları 1080p medium/high karışık ayarlarda oynatır. Ancak oyun & gündelik kullanım odaklı kullanacaksan amd işlemci öneririm. Anakartı da aynı şekilde amd uyumlu olarak değiştirirsen ileride yeni çıkan işlemcilere yükseltmen daha az masraflı olacaktır.

Ek olarak rami eğer bütçen var ise 2x16 yaparsan daha çok rahat edersin. Bütçen yoksa 16 kalsın çok dert değil ilerde 1 tane daha takarsın.

Bir uyarım var sadece,
Seçtiğin anakart 5600mhz ram destekliyor seçtiğin ramleri tam performansta kullanamayacaksın bilgin olsun. Önerim anakartı biraz kaliteli alman olacaktır. İleride upgrade yaparken anakart masrafı çıkmamış olur. VRAM soğutması güçlü çift m2 li orta segment anakartlara yönelebilirsin.
Hocam ram sorun değil 1 hafta sonra da alır takarım bu sistemi benim akrabam aynı zamanda çok sevdiğim bir abim bana attı fiyatı da hoşuma gittiği için alacağımız söyledim. Ayrıca bu sistemi hemen yükseltmeyi düşünmüyorum. Yani 3-4 sonra belki yükseltebilirim. Dediğin ana kart için abiyle konuştum. 5 bin₺ fiyat farkı varmış

Nasıl 5k fiyat farkı var yahu?
Senin anakart sıfırı:

Benim bahsettiğim amd anakart: Orta/giriş segment sıfır

intel olan da burada:
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yükseltme yapmayacaksan kalsın ancak dediğim gibi ramleri tam performans kullanamayacaksın. Anakart 5600mhz destekliyor ram 6400mhz veriyor.

Selamlar,

Bir uyarım var sadece,
Hocam ayrıca bir şey soracaktım valorant'ya en yüksek ayarlarda tahmini kaç FPS alırım?

RX580
RX7600
Bu modeller için ayrı ayrı yazarsanız çok sevinirim.

Hocam ayrıca bir şey soracaktım valorant'ya en yüksek ayarlarda tahmini kaç FPS alırım?

RX580
RX7600
Bu modeller için ayrı ayrı yazarsanız çok sevinirim.
Buna net cevabı inceleme videoları ile bulabilirsiniz. Net fps söyleyemem.
Ancak valorant gibi rekabetçi oyunlar işlemci odaklı oyunlar olduğu için ekran kartından çok işlemci performansı etkiler.
Yani rx580 ile rx7600 arasında kayda değer bir fark olacağını sanmıyorum.

Sistem fiyatını size ne kadar söylediler bu arada?

Senin anakart sıfırı:

intel olan da burada:

Yükseltme yapmayacaksan kalsın ancak dediğim gibi ramleri tam performans kullanamayacaksın. Anakart 5600mhz destekliyor ram 6400mhz veriyor.
Hocam bana gelen fotoğraf bu çift m.2 li 7200 Mhz

Senin anakart sıfırı:

intel olan da burada:

Hocam b760m ile arasında 3 bin fark varmış başka alternatifi var mı?

Ancak valorant gibi rekabetçi oyunlar işlemci odaklı oyunlar olduğu için ekran kartından çok işlemci performansı etkiler.

Ekler

• 7382a516-b7e5-4efb-baa8-a7bb8f43cf0c.webp
    7382a516-b7e5-4efb-baa8-a7bb8f43cf0c.webp
    43.6 KB · Hit: 2
Arkadaşlar selam. Şuan da aktif olarak kullandığım sistemi satıp daha yüksek modele geçmek istiyorum.

Şuan ki sistemim
-İntel İ5-4570 İşlemci
-RX 580 8 GB Ekran Kartı
-960GB+256GB SATA SSD
-16 GB RAM

Geçmek istediğim sistem
-İ5-14400f 2.50 GHZ 20 MB 10 Çekirdek 1700 İşlemci Box
-Gigabyte H610M-H V2 DDR5 5600Mhz 1700P DDR5 mATX Anakart
-Crucial Pro 1x16 16 GB DDR5 6400Mhz CL38 Ram Bellek
-Kioxia Exceria G3 1TB NVMe M.2 SSD (5000MB/3900MB)
-Kasa Olarak 750W 7 Fanlı Akvaryum Kasa
-Ekran Kartı Olarak RX7600 (?)

Evet arkadaşlar geçeceğim sistem bu şekilde.

Şuanki sistemi satıp bunu toplatacam tanıdık bir abiye. Ay sonuna kadar RX7600 modeli dahil her bileşene param yetiyor. Fakat ben fazla masrafa girmek istemediğim için satacağım olan sistemden RX 580 ekran kartını çıkarıp geçici olarak bu sisteme takmak istiyorum . Arta kalan parayla da bu sisteme uygun çok yüksek olmayacak bir ekran kartı alıp ekran kartını yükseltmek istiyorum.

Bu arada eski sistemi satacağım kişi hem tanıdık olduğu için hem de yüksek gereksinim gerektirmeyen oyunlar oynayacağı için ikinci el daha düşük bir ekran kartı takıp geçici olarak RX580 model ekran kartını toplayacağım sisteme takmak istiyorum.

Toplayacağım sistemde yapacağım işlevler

Günün çoğunu KPSS çalışarak geçireceğim.
Günde max 3-4 saat oyun
Oynayacağım Oyunlar
Valorant
İndirimde bulursam belki RDR2
GTA V
FC 25 veya 26
Günün kalan kısımlarında da aktif olarak yaptığım sosyal medya hesaplarına içerik üretmek için ayıracağım. (After Effect, CapCut vs. üzerinden edit yapıp Youtube Kanalıma atacağım.)

Sizce geçici olarak da olsa RX 580 8GB bu işlevleri yapmak için uygun mu? Yoksa ayın 31'ine kadar bekleyip direk RX7600 ile birlikte mi almak mantıklı? RX580 kullanırsam eğer max 3 hafta kullanıp yükselteceğim bilginiz dahilinde olsun.(Eski sistem de valo oynarken FPS 200-300 bandında idi)
7500F+9060XT 16GB lı sistem çekin indirimlerden 30K ya felan düşüyorlar.

Hocam bana gelen fotoğraf bu çift m.2 li 7200 Mhz

Hocam b760m ile arasında 3 bin fark varmış başka alternatifi var mı?
model bilgisi olsaydı kontrol ederdim de çift m2 7200mhz ile gene fp ürünler mevcut yani kendi elinde olanı mı iteliyor anlamış değilim. Benim attıklarım da çift m2 8000mhz mesela.

Ekran kartsız 20 bin dediler akvaryum kasa istedim onunla beraber 22 bin oldu. RX 7600 takarsak totalde 33.500₺ tutuyor

Ekran kartsız 20 bin dediler akvaryum kasa istedim onunla beraber 22 bin oldu. RX 7600 takarsak totalde 33.500₺ tutuyor
Hocam 1.5k ekleyip düzgün bir 5060ti 16gb sıfır sistem buluyorsun sitelerde. Asla bak net olarak söylüyorum bu fiyatı hakedecek bir sistem değil bu.
Forumdaki arkadaşlara da sorabilirsin. Herkesin aynı fikirde olduğunu düşünüyorum.
9060xt 5060ti 7500f sistemler 30-35k bandında dolaşıyor.

İ5-4570'den İ5-14400f'e geçersem bariz bir performans farkı olacağını düşünüyorum

model bilgisi olsaydı kontrol ederdim de çift m2 7200mhz ile gene fp ürünler mevcut yani kendi elinde olanı mı iteliyor anlamış değilim. Benim attıklarım da çift m2 8000mhz mesela.
Model bu
ASUS B760M-PLUS

Hocam 1.5k ekleyip düzgün bir 5060ti 16gb sıfır sistem buluyorsun sitelerde. Asla bak net olarak söylüyorum bu fiyatı hakedecek bir sistem değil bu.
Forumdaki arkadaşlara da sorabilirsin. Herkesin aynı fikirde olduğunu düşünüyorum.
9060xt 5060ti 7500f sistemler 30-35k bandında dolaşıyor.
Hocam 35K'ya nerde var? Bana verilen İntel fiyatı. AMD ile bariz fiyat farkı var.

Ekler

• IMG_1033.webp
    IMG_1033.webp
    123.6 KB · Hit: 7
9060xt: 35k Gaming gecesinde daha da indirime giriyor
5060ti: 38k ama gaming gecesinde 32k ya düşen sistemler oluyor

Yani bir çok sistem mevcut ve ben bunları sadece 2dk araştırma ile buldum. İncehesap, gaming gen tr, vatan gece indirimleri, tebilon vs vs bir çok site var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,281
Üyeler
183,089
Son üye
QwerWarsty
Geri