Uzak Yol Gemi Kaptanlığı

Reaksiyon skoru
18
Merhaba ben uzak yol gemi kaptanı olmak istiyorum ama bu işin zorlukları ve kolaylıkları nelerdir bilmiyorum hedefime hala karar veremediğim için meslekleri araştırıyorum bir bilgisi olan veya deniz işletme mühendisli okuyanlar yardımcı olursa mutlu olurum.

Merhaba ben uzak yol gemi kaptanı olmak istiyorum ama bu işin zorlukları ve kolaylıkları nelerdir bilmiyorum hedefime hala karar veremediğim için meslekleri araştırıyorum bir bilgisi olan veya deniz işletme mühendisli okuyanlar yardımcı olursa mutlu olurum.
1760627616422.webp

şoyle bi para alacan

jojhö

Biliyorum zaten maaşı çok cezbediyor insanı 1. kaptan olarak 1m maaş alan da var yani benim duyduğuma göre ama illa ki bu işin bir zorluğu vardır
4 5 ay hatta daah fazla ailenden ayrı yaşıyorsun , partnerin okeyse ve çocuklara ihtiyaç duyduklarını verebilecekse yapılabilinir iş . Ayrıca çalışmadığın aylar maaş almıyorsun

Onun için deniz ulaştırma ve iletme mühendisliği okumak gerekiyor daha sonra gemi adamı sertifikası gibi bir şey almak lazım sonrada başka şeyler falan diye biliyorum. Yani üniversite okuyunca gemi kullanılamıyor veya direk kaptan olunamıyor diye biliyorum.

yani sosyal bir hayatın yoksa aile özlemin yoksa yapılabilir meslek

1 sene bile yapsan yeter :D
o öyle olmuyor işte canım benim o kadar emek vericen müh okican dil öğrencen sınavlara çalışıp ehliyet alcan mesleğin olacak sonra 1 yıl çalış bırak
sence mantıklı mı ?
4 kaptan olarak başlıyon zaten onun da maaşı aylık 3-5 bin dolar sen tüm hayatını bunla mı geçinicen

o öyle olmuyor işte canım benim o kadar emek vericen müh okican dil öğrencen sınavlara çalışıp ehliyet alcan mesleğin olacak sonra 1 yıl çalış bırak
sence mantıklı mı ?
4 kaptan olarak başlıyon zaten onun da maaşı aylık 3-5 bin dolar sen tüm hayatını bunla mı geçinicen
şaka yapmıştım relaxx

Çok zor bir meslek. Ayrıca maaşınızı yıl boyu almayacaksınız bunu da bilmek gerek. Meslekte görülebilecek maksimum para 15 bin dolar civarlarında. Bende DUİM düşünerek YKS çalışmaya başlamıştım sonradan vazgeçtim şu an çok farklı bir bölüm okuyorum. Şahsen ben tavsiye etmem ama denizciliğe aşırı ilginiz varsa neden olmasın?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,281
Üyeler
183,409
Son üye
meteree
Geri