Yardım PC yi açarken sıvı soğutmadan su sesi geliyor normal mi?

Ben sesli moda olunca kafam patlıyor sessiz yapınca işlemci boşta 50-60 ta çalışıyor ortasını bulamadım daha 😀
Boşta 50 60 garipmiş. Ben 40 dereceyi geçmiyor.

1760782141366.webp

Bazı sıvı soğutmalarda sabit RPM tutmak mantıklı değil. Dehşet ses yapıyorlar.
Enermax Liqmaxflo 360 kullanıyorum. Kasa masamın dibinde duruyor, kasa fanları dışında en ufak bir ses duymuyorum.

Forumda gördüğüm kadarıyla, üyelerin neredeyse tamamı sıvı soğutma konusunda markalı ürünler tercih ediyor. Aldıkları o markalı soğutucular ses yapıyorsa, bana da gülmek kalıyor
😄

Pompa sabit devirde tutmuyor musunuz 😃
Benim pompa sabit rpm, radyatör fanlar değişken rpm
hiç pompa ve radyatör fan ayarı çekmedim default neyse o şekilde hala. sanırsam pompa rpm i sabit gibi ama bilmiyorum yüke girince şırıltı sesi çok az geliyor bu da pompa fanının rpm değiştirdiğini düşünüyorum ki zaten işlemci boşta 25 27 derece oyunda 40 45 derece takılıyor çokta kafama takılan durum olmadı açıkçası

Enermax Liqmaxflo 360 kullanıyorum. Kasa masamın dibinde duruyor, kasa fanları dışında en ufak bir ses duymuyorum.

Forumda gördüğüm kadarıyla, üyelerin neredeyse tamamı sıvı soğutma konusunda markalı ürünler tercih ediyor. Aldıkları o markalı soğutucular ses yapıyorsa, bana da gülmek kalıyor
😄
Onun pek de onunla alakası yok. Kasa fanları bende 800RPM çalıştığından dolayı dehşet ses duyuluyor. Ayrıca zaten belirli pompalar hariç çoğu pompa ayarlanabiliyor. İllaki fullemek gerekmiyor. Ki bu dediğim ses pompa fulldeyken oluyor zaten. %70'de duyulmuyor.

hiç pompa ve radyatör fan ayarı çekmedim default neyse o şekilde hala. sanırsam pompa rpm i sabit gibi ama bilmiyorum yüke girince şırıltı sesi çok az geliyor bu da pompa fanının rpm değiştirdiğini düşünüyorum ki zaten işlemci boşta 25 27 derece oyunda 40 45 derece takılıyor çokta kafama takılan durum olmadı açıkçası
Pompa sabit devirde tutmani öneririm. Bende default kullanıyordum. Sıvı soğutma arızalar ile alakalı YT videolarinda sabit rpm öneriyorlar. Bende sabitledim. Ne sıvı sesi geliyor, ne de başka ses. Böyle ısı değerlerim daha iyi oldu. Radyatör fanlar ise pwmde sıcaklığa göre kademeli arttirdim. Başka da ellemedim

Pompa sabit devirde tutmani öneririm. Bende default kullanıyordum. Sıvı soğutma arızalar ile alakalı YT videolarinda sabit rpm öneriyorlar. Bende sabitledim. Ne sıvı sesi geliyor, ne de başka ses. Böyle ısı değerlerim daha iyi oldu. Radyatör fanlar ise pwmde sıcaklığa göre kademeli arttirdim. Başka da ellemedim
Radyatör küçükse pompa hızının değişmesi pek de etkilemiyor. İkisinin orantılı olması lazım.

Bende Bitfenix Cube 360mm var, oyun vs. açınca işlemci yüke girdiğinde pompadan fokurtu hışrıtı gibi sesler geliyor. Hava kabarcığı olabilir mi?

Radyatör küçükse pompa hızının değişmesi pek de etkilemiyor. İkisinin orantılı olması lazım.
thermalright frozen warframe pro 360 kullanıyorum pompa ayarı nasıl yapılır hiç bakmadım yapmaya gerek varmı? dediğim gibi sıcaklıklar çok düşük bende

Valla hocam benden de su sesi geliyordu. Pompa sona dayadım. Ses yok. Bı de bende ki modelde pompa da küçük 50-60lik fan var

açıkçası bir daha pc toplasam sıvı soğutma alır mıyım bilmiyorum ekranlı olması felan hoş güzelde bir daha sistem toplasam mp7 fsp alırım büyük ihtimalle

Bende Bitfenix Cube 360mm var, oyun vs. açınca işlemci yüke girdiğinde pompadan fokurtu hışrıtı gibi sesler geliyor. Hava kabarcığı olabilir mi?
Çoğu sıvı soğutmada zaten hava kabarcığı oluyor. O hava kabarcıklarının pompaya gitmediği sürece pek zararı yok. Radyatörün üst kısmında birikmesi gerekli.

Valla hocam benden de su sesi geliyordu. Pompa sona dayadım. Ses yok. Bı de bende ki modelde pompa da küçük 50-60lik fan var
Benimkinde ayar yapmaya gerek var mı bilmiyorum ama nasıl ayar yapabilirim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,724
Üyeler
183,883
Son üye
Lee Asperseas
Geri