RTX 5080’e Geçiş – Mevcut Sistemimle Uyumlu mu, Yoksa Tam Değişim mi?

Reaksiyon skoru
1
Selam arkadaşlar,
Elimde şu an aşağıdaki sistem bulunuyor 👇

• Ryzen 9 5900X
  • ASUS TUF X570 Pro WiFi
  • G.Skill 32 GB 3200 MHz
  • Corsair RM850 PSU
  • Samsung 980 Pro 1TB
  • Corsair H150 RGB 360mm sıvı soğutma
  • ASUS TUF RTX 3070 Ti OC
RTX 5080’e geçmeyi planlıyorum ama şart değil; farklı bir kart da olabilir.
32:9 orana sahip 5120x1440 çözünürlüklü bir monitörüm var.
The Last of Us 2 gibi oyunlarda kasma, drop veya donma olmadan yüksek FPS almak istiyorum. Sizce mevcut sistemi tamamen mi yenilemek gerekir, yoksa anakart + CPU + RAM gibi parçalar bir süre daha yeterli olur mu?

Fikirlerinizi duymak isterim, şimdiden teşekkürler. 🙌

Selam arkadaşlar,
Elimde şu an aşağıdaki sistem bulunuyor 👇

• Ryzen 9 5900X
  • ASUS TUF X570 Pro WiFi
  • G.Skill 32 GB 3200 MHz
  • Corsair RM850 PSU
  • Samsung 980 Pro 1TB
  • Corsair H150 RGB 360mm sıvı soğutma
  • ASUS TUF RTX 3070 Ti OC
RTX 5080’e geçmeyi planlıyorum ama şart değil; farklı bir kart da olabilir.
32:9 orana sahip 5120x1440 çözünürlüklü bir monitörüm var.
The Last of Us 2 gibi oyunlarda kasma, drop veya donma olmadan yüksek FPS almak istiyorum. Sizce mevcut sistemi tamamen mi yenilemek gerekir, yoksa anakart + CPU + RAM gibi parçalar bir süre daha yeterli olur mu?

Fikirlerinizi duymak isterim, şimdiden teşekkürler. 🙌
rtx 5070ti takarsın en fazla

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Bende de senin sistemine yakın bir sistem var, upgrade olarak sadece ekran kartını düşünüyorum. AMD’nin 5000 serisi işlemcilerinin üst modelleri güncelde hâlâ çok iyi performans veriyor, bu yüzden değiştirmeye gerek yok. 5080 alabiliyorsan en iyi seçeneklerden biri olur, ama ben 4K oyun oynadığım için VRAM sorunu yaşamamak adına 5080 Super’i bekliyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

rtx 5070ti takarsın en fazla
RTX 5080'de kullanabilir niye en fazla 5070Ti dedin anlamadım :rolleyes:

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Bende de senin sistemine yakın bir sistem var, upgrade olarak sadece ekran kartını düşünüyorum. AMD’nin 5000 serisi işlemcilerinin üst modelleri güncelde hâlâ çok iyi performans veriyor, bu yüzden değiştirmeye gerek yok. 5080 alabiliyorsan en iyi seçeneklerden biri olur, ama ben 4K oyun oynadığım için VRAM sorunu yaşamamak adına 5080 Super’i bekliyorum.

RTX 5080'de kullanabilir niye en fazla 5070Ti dedin anlamadım :rolleyes:
5080 ile 5070ti arasında fark yok 5080 balon kart o yüzden dedim

5080 ile 5070ti arasında fark yok 5080 balon kart o yüzden dedim

Aslında performans farkı var; 10–20 FPS arasında değişkenlik gösteren bir fark söz konusu.

Aslında performans farkı var; 10–20 FPS arasında değişkenlik gösteren bir fark söz konusu.

dostum 7 ay önceki bir videonun geçerliligi yoktur çünkü driver güncellemesi 7 ay önceden kalmadır ki 7 ay önce 5000 serisi driverlarca çok sorun vardı stabil degildi her zaman max 1 aylık videolar bakılmalı

dostum 7 ay önceki bir videonun geçerliligi yoktur çünkü driver güncellemesi 7 ay önceden kalmadır ki 7 ay önce 5000 serisi driverlarca çok sorun vardı stabil degildi her zaman max 1 aylık videolar bakılmalı

1 günlük video buyur

1 günlük video buyur

ee yani ne anlamamız gerekiyor ekstra 20k verecek bir olayı yok balon kart

benim bunu size söylemem yarış degil yermek degil driver kaynaklı hataları giderilmiş en son sürüm bakılmalı videolarda amd de olsa nvdia da olsa bu böyle

Ekstra 20 bin TL ye değecek bir fark mı emin değilim.
20k verecek bir olayı yok 20k cebinde kalsın daha iyi az para degil üstüne gaming gecesinde 37-38 bandına düşerse 5070ti aradaki fark 21-22 bandına çıkıyor

ee yani ne anlamamız gerekiyor ekstra 20k verecek bir olayı yok balon kart

benim bunu size söylemem yarış degil yermek degil driver kaynaklı hataları giderilmiş en son sürüm bakılmalı videolarda amd de olsa nvdia da olsa bu böyle

20k verecek bir olayı yok 20k cebinde kalsın daha iyi az para degil üstüne gaming gecesinde 37-38 bandına düşerse 5070ti aradaki fark 21-22 bandına çıkıyor

Açıkçası düşük FPS değerlerinde 10 FPS fark bana büyük geliyor. Kâğıt üzerinde %15-20’lik bir performans farkı var ama bu fark, örneğin 50 FPS’i 60 FPS yapıp oyunu daha stabil oynatabildiğinde anlam kazanıyor. İşte o zaman diyorsun ki: “İyi ki 20K’yı vermişim.” Uzun vadeli kullanım için de durum aynı. Tabii bu fark fiyat/performans oranına etki ediyor mu? Hayır, o konuda haklısın 5070 Ti fiyat/performans açısından çok daha iyi bir kart. 5080 ise gerçekten bu açıdan biraz geride kalıyor.

Geri