R5 5600 Bi anda ısı yükseliyor. 80-90 derece oluyor.

Boşta iken bunu yapıyor zaten. Mesela film izliyorum diyelim. Durdurdum yada alta aldım tekrar açtım siteyi. Hoooop uçuyor hemen fan hızı. Haliyle sıcaklıkta yükseliyor tabi.
Boşta yaptığını anladım, ben boştayken voltaj değerlerini ve kaç watt güç çektiğini merak ediyorum

Boşta yaptığını anladım, ben boştayken voltaj değerlerini ve kaç watt güç çektiğini merak ediyorum
Bunu sana anca video ile açıklayabilirim. Resim göndersem normal görürsün. Ama bi internet sayfası açarken ne biliyim kurulum filan yaparken yükseliyor. Ryzen Master programından bi şey dikkatimi çekti sadece; Total Socket Power CPU grafiği birden %95 e değiyor ve geri iniyor %40-%50'lere. Bu dikkatimi çekti.

Bunu sana anca video ile açıklayabilirim. Resim göndersem normal görürsün. Ama bi internet sayfası açarken ne biliyim kurulum filan yaparken yükseliyor. Ryzen Master programından bi şey dikkatimi çekti sadece; Total Socket Power CPU grafiği birden %95 e değiyor ve geri iniyor %40-%50'lere. Bu dikkatimi çekti.
Çekirdek voltajları 1.40 gibi yüksek rakamlar yakalıyor mu peki? "CPUID HWMonitor" programı ile maks hangi rakamlara çıktığını tespit edebiliyorsun.

Hocam ısı ile beraber watt kullanımı çıkıyomu?

Watt kullanımı çok göze batar şekilde yükselmiyor. Mesela 20w ise 34-40w falan oluyor.
Anakart modelin nedir ve bios sıfırlayıp ve bios u güncellermisin ? biosta combo strike ayarı varsa aç ve güç planını sil denetim masasından sonra internetten nihai performans kodunu yapıştır onu seç bakalım

Anakart modelin nedir ve bios sıfırlayıp ve bios u güncellermisin ? biosta combo strike ayarı varsa aç ve güç planını sil denetim masasından sonra internetten nihai performans kodunu yapıştır onu seç bakalım
Planım zaten nihai performans'tı. Anakart modelim asus b550 plus wifi II. Bios pilini çıkarıp deneyeceğim ama bios'la ne alakası var olayın onu anlayamıyorum..

BİOS SIFIRLADIM, WİNDOWS 10 KURDUM, HALA DÜZELMEDİ SORUNUM. ÇÖZEMİYORUM LÜTFEN ANLAYAN BİRİ VARSA YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM.

BİOS SIFIRLADIM, WİNDOWS 10 KURDUM, HALA DÜZELMEDİ SORUNUM. ÇÖZEMİYORUM LÜTFEN ANLAYAN BİRİ VARSA YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM.
yorumlarım detaylı okudum. soğutucu arızası gibi görünüyor. montaj konusunda eğer büyük bir yanlışlık yapıp farklı aparatları kullanmadıysan ve işlemciye soğutucu tam basıyorsa %90 ihtimal sıvı dolaşım arızası gibi görünüyor. pompa çalışsa dahi işlemcinin üzerindeki sıvı kanalları jel gibi bir zıkkımdan dolayı tıkanabiliyor ve sıcaklıkların artmasına neden oluyor. sen ne olur ne olmaz montajı tekrar kontrol et bazen temas noktası havada kalabiliyor. sıcaklıkların soğuk sistemde nasıl yükseliyor? pc'yi açar açmaz 90 derece mi yoksa 60-70-80 90 diye yavaş yavaş mı gidiyor?

yorumlarım detaylı okudum. soğutucu arızası gibi görünüyor. montaj konusunda eğer büyük bir yanlışlık yapıp farklı aparatları kullanmadıysan ve işlemciye soğutucu tam basıyorsa %90 ihtimal sıvı dolaşım arızası gibi görünüyor. pompa çalışsa dahi işlemcinin üzerindeki sıvı kanalları jel gibi bir zıkkımdan dolayı tıkanabiliyor ve sıcaklıkların artmasına neden oluyor. sen ne olur ne olmaz montajı tekrar kontrol et bazen temas noktası havada kalabiliyor. sıcaklıkların soğuk sistemde nasıl yükseliyor? pc'yi açar açmaz 90 derece mi yoksa 60-70-80 90 diye yavaş yavaş mı gidiyor?
Boşluk olması mümkün değil baktım en az 10 kere kontrol ettim. Bu birden bire olan bişey. Akşam bilgisayarı kapattım sabah açtım böyle. Sadece windows 11 25H2 güncellemesi yapmıştım acaba ondan kaynaklı mı diye düşünüyorum. Ama dün de bugün de formatladım pc'yi 3 kere. bugün w10 kurdum. Yine yok yine yok. Anlamıyorum. Mesela internet sayfasını açınca birden 80-85 lere çıkıyor. Bazen geri düşüyor hemen. Bazen de yavaş yavaş düşüyor. Bu mesajı göndere bastığımda direk uçuyor fanlar falan. Gerçekten saçma sapan bi durum...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,159,439
Üyeler
184,162
Son üye
neurtal
Geri