Corsair RS120 3lü Fan alınır mı?

Hocam selamlar bende bu fani almayı planlıyorum.APNX V1 alacağım sıvı soğutmam Corsair Nautilus RS360 kendisinden RS120 fan çıkıyor diye uyumluluğu bozmamak adına 3 tane RS120 fan daha alacağım.Bu fanlar için hub falan almaya gerek var mı? Sitesinde fanlarin daisy chain olup takilabildigi yazıyor çünkü bu RGB ve pwm portlarini anlamıyorum ama sanırım videodanda anladığım kadarıyla fanları birleştirip 2 tane kablo üzerinden hepsini kontrol edebiliyorum bu doğru mu?
Evet doğru hocam, fanları birbirine bağlıyorsunuz kalan iki ucu da (argb ve pwm) anakarta bağlıyorsunuz. Hub şart değil.

Peki hocam bütün fanları yani sıvı soğutma dahil 7 fanida birbirine takabiliyormuyuz? Takmamiz durumunda sanırsam hızlarını ayrı ayrı kontrol edemiyoruz doğru mu?

Peki hocam bütün fanları yani sıvı soğutma dahil 7 fanida birbirine takabiliyormuyuz? Takmamiz durumunda sanırsam hızlarını ayrı ayrı kontrol edemiyoruz doğru mu?
Fiziksel olarak mümkün ama muhtemelen güç olarak sorun yaşarsınız. Anakartın pwm ve argb portları kaliteli bir fansa 4 ucuz ve az amper çeken bir fansa 5 taneye kadar kaldırır. Daha fazlasında pwm sinyali saçmalamaya başlar hızları bir anda düşebilir, düzgün çalışmaz. ARGB ise istediğiniz renge ayarlarken sorun yaşanır soluk yanabilir veya hiç yanmayabilir. O yüzden ya 3 fanı bir porta 4 fanı farklı bir porta takmak daha iyi olur, veya harici kontrolcü alıp güç bağlantısı için sata-molex bağlarsanız bir sorun yaşamadan tek kabloyla halledebilirsiniz.

7 fanı tek kablodan verirseniz ayarlar bütün fanlar için geçerli olur, fan başına hız ve argb ayarı yapılamaz.

Bu sabah siparişini verdim umarım iyidir. Anakart yazılımı yerine Signal rgb kullanıyorum uyumluluk kısmını merak ediyorum. Belki icue uygulamasına özeldir, öyleyse bana geçmiş olsun :D Performans konusunda şüphem yok teknik değerleri gayet iyi duruyordu. Kasanın altına koymayı planlıyorum.
Hocam memnunmusun acaba fanlardan
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam selamlar bende bu fani almayı planlıyorum.APNX V1 alacağım sıvı soğutmam Corsair Nautilus RS360 kendisinden RS120 fan çıkıyor diye uyumluluğu bozmamak adına 3 tane RS120 fan daha alacağım.Bu fanlar için hub falan almaya gerek var mı? Sitesinde fanlarin daisy chain olup takilabildigi yazıyor çünkü bu RGB ve pwm portlarini anlamıyorum ama sanırım videodanda anladığım kadarıyla fanları birleştirip 2 tane kablo üzerinden hepsini kontrol edebiliyorum bu doğru mu?
Hocam aldınızmı

Hocam memnunmusun acaba fanlardan
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam aldınızmı
Memnunum hocam bir sıkıntısı yok, tasarım görecelidir benim hoşuma gitti. Performans olarak kıyaslayacağım bir fan yok ne desem yalan olur. Kasamın genel hava akışı iyi olduğu için fanlarda işini iyi yapıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,207,382
Üyeler
193,373
Son üye
sedatposta
Geri