Askerlik hizmet tercihleri

Raclod

80+
Reaksiyon skoru
54
1762344241051.webp
Benim 2 adet sorum 1. sorum yukarıdaki soruya evet dersek 2. 6 aya gönüllü mü oluyoruz? 2. sorum komanda ile er in farkı nedir?

İkinci 6 aya devam ediyorsun ama yine de bölük komutanının değerlendirmesi ve onayı lazım diye düşünüyorum. Bizim bölükte ben yazıcıyken ikinci 6 aya kalmak için başvuranları komutan değerlendiriyordu. Edirne'de çavuş rütbesinde ki biri asgari ücret alıyordu.

Komando da eğitimler falan daha sıkı oluyor önermem.

Komanda er e göre daha mı yakın temas da oluyor yada çatışma bölgerine gönderiyorlar mı ? yetki farkları oluyor mu .

Komanda er e göre daha mı yakın temas da oluyor yada çatışma bölgerine gönderiyorlar mı ? yetki farkları oluyor mu .

Komando seçkin bir özel harekât birimidir. Öyle herkesin yapacağı bir iş değil yani. Eğitimleri çok daha ağır olur, zorlu koşullarda hayatta kalmaya çalışırsın, çatışma bölgesine gidersin vs...

Komando seçkin bir özel harekât birimidir. Öyle herkesin yapacağı bir iş değil yani. Eğitimleri çok daha ağır olur, zorlu koşullarda hayatta kalmaya çalışırsın, çatışma bölgesine gidersin vs...
Başka forumda da komanda er i çatışmaya sokmaz diyor . eğitimleri ağır olabilir. Peki komanda işaretine evet desem kesin olarak alıyorlar mı yoksa yine şans işi mi.

Başka forumda da komanda er i çatışmaya sokmaz diyor . eğitimleri ağır olabilir. Peki komanda işaretine evet desem kesin olarak alıyorlar mı yoksa yine şans işi mi.

KUzenım komando olmak istiyorum dedi ve oldu. Komandonun da rütbeleri var ama komando olmak yine de yürek ister. Eğer devam eymeye karar verirsen ve rütben yükselirse güzel olur. Bence ol derim. Şartlar;

Sözleşmeli Er, Uzman Çavuş ya da Subay olarak TSK’ya katılmak: TSK tarafından yapılan başvuru ilanlarına uygun olarak KPSS şartı aranmayan ya da KPSS puanlı seçeneklerle alımlar yapılır.

Jandarma Genel Komutanlığı bağlı sınavlara katılmak: Jandarma Uzman Erbaş ya da Astsubay alımlarında komando olma şansı bulunur.

Askerliği esnasında komando seçilmek: Bazı bireyler, temel askerlik eğitimi sırasında fiziksel uygunluklarına ve tercihlerine göre komando bölümlerine seçilir.

kısa dönem gideceksen çatışma bölgesine gitmezsin. eğitimleri daha ağır. normal erlerde mesela şanslıysan 8-5 çalışırsın sonra rahat rahat takılırsın. ama komando da haftasonu eğitimleri göstermelikte olsa devam eder.
işaretlersen kesin komando olacaksın diye bir şey yok. işaretlemedin diye komando olmayacaksın diye bi şey de yok.

yukarıda ki arkadaşta ilginç bütün cevapları niyeyse chatgpt aracılığıyla veriyor :D er olarak katılırsan olacağın maksimum çavuştur. o da 3 ay olursun değecek hiç bir şeyi yok.

Geri