Yeni Aldığım Sapphire Nitro+ RX9070 Elran Kartı Kasmaya Sebep Oluyor.

Quasar

80+
Reaksiyon skoru
14
Bütçe
5
Merhabalar mevcut sistemime ekran kartı yükseltmesi yaptım. Önceki ekran kartım RX 6650XT'di, Sapphire Nitro+ RX9070'e geçiş yaptım. Bilgisayarı açtığım an dehşet bir biçimde donma oluyor. Mouse'u hareket ettirirken bile kasıyor. Montajı yaparken, ekran kartının kutusunun içinden çıkan 3x8'den 16 pine dönüştürme kablosunu ve mevcut psudan çıkan iki tane 2x8 PCI-E kablosunu kullandım (2 tanesini bir kablodan diğerini de öbür kablodan kullandım). Pinleri doğru ve tam taktım. Mecut PSU: DeepCool CC560 kasasuıyla birlikte gelen DeepCool 650w 80+. Sorunun sebepleri ne olabilir? Çözüm için ne yapmam gerekli? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bios güncel mi? Bu jenerasyon da sıkıntı yaratabiliyor, bende ve konu açan birinde çözmüştü

Bios güncel mi? Bu jenerasyon da sıkıntı yaratabiliyor, bende ve konu açan birinde çözmüştü
Şimdi güncelledim daha iyi durumda en azından video izlerken ve gezinirken donmuyor artık. Fakat hareketli arka planım hala kasıyor. Oyuna girmeyi denedim daha menüdeyken 1 fps aldım. Sorun hala devam ediyor maalesef ki...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

PSU ile mi alakalı acaba diye düşünüyorum. Karta gerekli enerji gitmiyor mu acaba? Driverları yüklemeyi denedim, eskisi gibi kasmaya başladı. Driverları kaldırdıktan sonra biraz daha iyi bir noktaya geldi ama hala sadece internette gezinip bir şeyler izleyebiliyorum.

1762597517177.webp

Böyle bir hata alıyorum sürekli.

DDU ile temiz kurulum yaptın mı?

@yusuf7878 psudan kaynaklı olabilir mi . Bana yetersiz geldi

Yapıp sonuçları göndereceğim.

Amazondan 28.495,25 TL'ye aldım. Satıcı Sapphire di.
hayırlı olsun umarım çözersin driver sorununu falan

DDU ile temiz kurulum yaptın mı?
Evet yaptım. Birkaç kere tekrarladıktan sonra performans almaya başladım. Fakat performans dalgalı, 280 fps aldığım oyunda aynı oyun içerisinde 99 fpsi gördüğüm oldu. Ara ara siyah ekran veriyor. Bazen kasmalar oluyor.

PoE2 açıkken aldığım ekran görüntüsü bu şekilde. Belki bir faydası olur.

Ekran görüntüsü 2025-11-08 024158.webp

@yusuf7878 psudan kaynaklı olabilir mi . Bana yetersiz geldi
Ben de ondan çekiniyorum. PSU değiştirmek istemediğimden XT versiyonu yerine bunu aldım. Almadan önce de baya araştırdım, PSU yeterli olur mu diye. Baktığım her yerde yeterli olacağı gözüküyordu.

hayırlı olsun umarım çözersin driver sorununu falan
Teşekkür ederim. İnşallah.

Evet yaptım. Birkaç kere tekrarladıktan sonra performans almaya başladım. Fakat performans dalgalı, 280 fps aldığım oyunda aynı oyun içerisinde 99 fpsi gördüğüm oldu. Ara ara siyah ekran veriyor. Bazen kasmalar oluyor.

PoE2 açıkken aldığım ekran görüntüsü bu şekilde. Belki bir faydası olur.

Alıntıyı görüntüle

Ben de ondan çekiniyorum. PSU değiştirmek istemediğimden XT versiyonu yerine bunu aldım. Almadan önce de baya araştırdım, PSU yeterli olur mu diye. Baktığım her yerde yeterli olacağı gözüküyordu.

Teşekkür ederim. İnşallah.
Yusuf hocam etiket görünce cevap verir bakalım ondan mı sorun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,269
Üyeler
184,422
Son üye
ObiiWann