GALERİCİ BENİ DOLANDIRIYOR MU?

ice3h

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
206
Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle eğer yanlış düşünüyor veya yanlışım varsa mazur görün. Bankalarla daha önce çok fazla iş yapmadım. Birkaç gün önce bir araba aldım. Fiyatın bir miktar kısmını peşin bir miktar kısmını kredi kartına taksit yaptırdım. Kredi kartından 380 bin çekilecekti. Fakat satıcı galeri şöyle bir şey dedi 6 taksit yapalım daha kolay ödersin. 475 bin kartımdan çekildi. Ben şöyle düşünüyordum galeri 380 bin çekecek geri kalan faiz banka tarafından eklenecek. Fakat galeri 475 bin çekti. Sordum neden böyle diye faizi üstüne ekliyorum dedi. 6 ay için gerçekten 100 bin faiz doğru mu yoksa galeri beni mi dolandırıyor anlamadım (yani satıcının eline 380 bin ulaşıyor gerisi vadesi mi merak ettiğim konu o). Çünkü daha sonra işlem provizyondayken iptal ettirmek istedim çünkü 380 bin için 100 bin faiz ödemek gereksiz ödeme gücüm var. Bin türlü bahane üretti ve iptal etmedi gün sonunda. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Ayrıca borcu hemen daha düşük birimlere kapatabilir miyim? Bankaya gidip konuştum kimse bir şey bilmiyor. Şaka değil.

Ekler

• Screenshot_20251108_174427.webp
    Screenshot_20251108_174427.webp
    61.8 KB · Hit: 117
Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle eğer yanlış düşünüyor veya yanlışım varsa mazur görün. Bankalarla daha önce çok fazla iş yapmadım. Birkaç gün önce bir araba aldım. Fiyatın bir miktar kısmını peşin bir miktar kısmını kredi kartına taksit yaptırdım. Kredi kartından 380 bin çekilecekti. Fakat satıcı galeri şöyle bir şey dedi 6 taksit yapalım daha kolay ödersin. 475 bin kartımdan çekildi. 6 ay için gerçekten 100 bin faiz doğru mu yoksa galeri beni mi dolandırıyor anlamadım (yani satıcının eline 380 bin ulaşıyor gerisi vadesi mi merak ettiğim konu o). Çünkü daha sonra işlem provizyondayken iptal ettirmek istedim çünkü 380 bin için 100 bin faiz ödemek gereksiz ödeme gücüm var. Bin türlü bahane üretti ve iptal etmedi gün sonunda. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Ayrıca borcu hemen daha düşük birimlere kapatabilir miyim? Bankaya gidip konuştum kimse bir şey bilmiyor. Şaka değil.
borcu daha düşük ile kapatamazsın önden ödeme vs etki etmez vade farkını koymuşlar iptal ettirin 100 bin faiz doğru mu bilemem ama gücünüz varsa neden boş yere 100 bin tl ödeyeceksiniz :)

borcu daha düşük ile kapatamazsın önden ödeme vs etki etmez vade farkını koymuşlar iptal ettirin 100 bin faiz doğru mu bilemem ama gücünüz varsa neden boş yere 100 bin tl ödeyeceksiniz :)
Merak ettiğim konu şu galerinin eline geçen para 380 bin mi 475 bin mi?

Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle eğer yanlış düşünüyor veya yanlışım varsa mazur görün. Bankalarla daha önce çok fazla iş yapmadım. Birkaç gün önce bir araba aldım. Fiyatın bir miktar kısmını peşin bir miktar kısmını kredi kartına taksit yaptırdım. Kredi kartından 380 bin çekilecekti. Fakat satıcı galeri şöyle bir şey dedi 6 taksit yapalım daha kolay ödersin. 475 bin kartımdan çekildi. Ben şöyle düşünüyordum galeri 380 bin çekecek geri kalan faiz banka tarafından eklenecek. Fakat galeri 475 bin çekti. Sordum neden böyle diye faizi üstüne ekliyorum dedi. 6 ay için gerçekten 100 bin faiz doğru mu yoksa galeri beni mi dolandırıyor anlamadım (yani satıcının eline 380 bin ulaşıyor gerisi vadesi mi merak ettiğim konu o). Çünkü daha sonra işlem provizyondayken iptal ettirmek istedim çünkü 380 bin için 100 bin faiz ödemek gereksiz ödeme gücüm var. Bin türlü bahane üretti ve iptal etmedi gün sonunda. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Ayrıca borcu hemen daha düşük birimlere kapatabilir miyim? Bankaya gidip konuştum kimse bir şey bilmiyor. Şaka değil.
Galerici emlakçı tayfasının dürüst olanı pek nadir. Gibi ilk bölümdeki gibi bir baskı olmuş sanırsam. Ben o tarz yerlerde öyle hissediyorum umarım sorununuz çözülür.

Arkadaşlar merhaba,

6 taksitin ek komisyonu ortalama olarak %10 oluyor, tabi tek çekim de olsa %3 civarı bir standart pos komisyonu var (bu normalde alıcıdan istenemez ama istemeyen esnaf da yok sanırım) ikisini birleştirince taş çatlasa %15 gibi bir kesinti olmalı galeriye geçen parada. Hesap çok hatalı değil bence ama yine de biraz fazla çekmiş olabilir hesabı kendiniz yapın.

O değil de adam 475 bin çekerken düşünmedin mi 100 bin çok diye, ya da abi tek çekelim bu fark fazla deseydin zaten 6 taksite adam ikna etmiş sanırım.

6 taksitin ek komisyonu ortalama olarak %10 oluyor, tabi tek çekim de olsa %3 civarı bir standart pos komisyonu var ikisini birleştirince taş çatlasa %15 gibi bir kesinti olmalı galeriye geçen parada. Hesap çok hatalı değil bence ama yine de biraz fazla çekmiş olabilir hesabı kendiniz yapın.

O değil de adam 475 bin çekerken düşünmedin mi 100 bin çok diye, ya da abi tek çekelim bu fark fazla deseydin zaten 6 taksite adam ikna etmiş sanırım.
Aslında şöyle konuştuk 6+4 yapalım. 475 bin 10 ayda ödersin dedi. 10 ay için 100 bin bir şey değil enflasyon var sonuçta. Fakat uygulamaya girince 6 taksit görünüyor.

Aslında şöyle konuştuk 6+4 yapalım. 475 bin 10 ayda ödersin dedi. 10 ay için 100 bin bir şey değil enflasyon var sonuçta. Fakat uygulamaya girince 6 taksit görünüyor.
+4 yapılan bir hata yüzünden eklenmediyse galeri aynı gün içinde iptal edebilirdi ödemeyi. Şuan hala edebilir mi emin değilim.

6 ay için 100bin normal ama siz 10 taksitte anlaşmışsınız sanırım ama 6 taksit gözüküyor

Kredi kartı faizi fazla olur siz ihtiyaç kredisi veya 2. El taşıt kredisi çekerek alın daha avantajlı olur

Son 1/2 ayda cok bisey degismediyse 380k icin 100k koymaz 70/75 koyar.
6 ay taksit parasını sen bankaya ödüyorsun karşı tarafa ekstra ucret gecmez ama 100k vade olmaması gerekiyor.

Son 1/2 ayda cok bisey degismediyse 380k icin 100k koymaz 70/75 koyar.
6 ay taksit parasını sen bankaya ödüyorsun karşı tarafa ekstra ucret gecmez ama 100k vade olmaması gerekiyor.
Peki bu mahlukat bana arabayı kredi kartına +400 binden vermiş ve 75 bin de faizi olabilir mi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

6 ay için 100bin normal ama siz 10 taksitte anlaşmışsınız sanırım ama 6 taksit gözüküyor
6 ay için 100 bin normal değil hocam en fazla 70-80 olur. 20-30 bin de küçümsenecek bir para değil asgari ücret hemen hemen.

Peki bu mahlukat bana arabayı kredi kartına +400 binden vermiş ve 75 bin de faizi olabilir mi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

6 ay için 100 bin normal değil hocam en fazla 70-80 olur. 20-30 bin de küçümsenecek bir para değil asgari ücret hemen hemen.
Faiz öyle olmaz dostum. 475 bin adama gidiyor. Adamın kastettiği faiz 380 şimdi versen 6 ay faize koysam 475 olacak (ama daha az oluyor) o yüzden sana da kolaylık olsun 475 yapalım 6 ayda öde demiş. Yani kendi kendine kredilendirmiş.

Bu arada 30 bin lira falan zarardasın kredi çekmeye göre.

Faiz öyle olmaz dostum. 475 bin adama gidiyor. Adamın kastettiği faiz 380 şimdi versen 6 ay faize koysam 475 olacak (ama daha az oluyor) o yüzden sana da kolaylık olsun 475 yapalım 6 ayda öde demiş. Yani kendi kendine kredilendirmiş.

Bu arada 30 bin lira falan zarardasın kredi çekmeye göre.
bankadan bağımsız kendi parasına vade koymuş yani doğru mu? peki bankaya ekstra bir şey ödeyecek miyim? şuan sadece 5 bin gözüküyor 475'e 480

Geri