GALERİCİ BENİ DOLANDIRIYOR MU?

bankadan bağımsız kendi parasına vade koymuş yani doğru mu? peki bankaya ekstra bir şey ödeyecek miyim? şuan sadece 5 bin gözüküyor 475'e 480
Bankaya ayrı ödemeyeceksin kredi kartından çektirmişsin zaten. Adam tek seferde 380 ödeyeceğine 6 ayda 475 öde demiş. Tamamı adama kalıyor. Kredi çekseydin 6 ayda masraflarıyla birlikte bankaya geri ödemen 445 bin olurdu. O nedenle 30 bin falan zararın var krediye göre.

Kredi kartından çekilen tutara faiz ancak son ödeme gününü geçirirsen işlemeye başlar. Başka türlü işlemez. +480 binlik kartın varken bunları bilmemen şaşırtıcı kral.

Sarı sitedeki diğer galerilerin fiyat grafiklerinden baktım taksit sayısı 10 olsa faiz miktarında bi gariplik yok ama 6ya göre bi tık fazla gibi geldi

Faiz öyle olmaz dostum. 475 bin adama gidiyor. Adamın kastettiği faiz 380 şimdi versen 6 ay faize koysam 475 olacak (ama daha az oluyor) o yüzden sana da kolaylık olsun 475 yapalım 6 ayda öde demiş. Yani kendi kendine kredilendirmiş.

Bu arada 30 bin lira falan zarardasın kredi çekmeye göre.
bu dedigini cek senetle yapıyorlar. Kredi kartından 6 ay taksit yapıyorsa karşı tarafın vadesiz tutarı direk yatar. Kalan vadeli dahil tutarı ay ay alıcı öder. Aradaki fark da bankaya ödenir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Peki bu mahlukat bana arabayı kredi kartına +400 binden vermiş ve 75 bin de faizi olabilir mi
yarın baska bir arabası icin ara atıyorum fiyatı 800k ise 400 kredi kartından ceksem ne kadar faiz olur diye yokla aynı tutara yakın söylerse sorun yoktur.

bu dedigini cek senetle yapıyorlar. Kredi kartından 6 ay taksit yapıyorsa karşı tarafın vadesiz tutarı direk yatar. Kalan vadeli dahil tutarı ay ay alıcı öder. Aradaki fark da bankaya ödenir.
Ben yanlış ifade etmişim. Baştan yazayım. Normal tek çekimde %3.5-%4.5 arası komisyon olur. Galeri parayı hemen istemezse komisyon oranı daha da düşer. Vadelide ise galeri parayı direkt hesabına istemezse komisyon oranı aynı kalır para ay ay yatar. Ama 6 aylık vadeyi direkt isterse komisyon oranı artar. Yine de 380 bin 6 ay vadeyle 475e çıkamaz. Galerici burada komisyon farkından fazlasını istemiş, o da demin açıkladığım mevzu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,517
Üyeler
184,178
Son üye
Memo deniz
Geri