Uçaklar neden düşmeye başladı ?

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
2,279
1763064151401.webp

önce kargo uçağı sonra yangın söndürme ucağı neden düşüyor bu ucaklar bakımsızlıktan mı yoksa içerden sabotaj mı var

Bakımsızlık. Sabotaj ihtimali çok uzak, öyle olsa bile kara kutudan falan bir şeyler ortaya çıkar zaten.

Bakımsızlık. Sabotaj ihtimali çok uzak, öyle olsa bile kara kutudan falan bir şeyler ortaya çıkar zaten.
Kara kutuyu yok ederler devletimiz bize düşman ya içine bomba yerleştirildi ya da uçakların içinde hain var

Bakımsızlık vesaire değil. Uçakların belli bir ömrü vardır, bakımla bunu sadece belli bir seviyeye uzatabilirsiniz. Düşen uçakların 60 yıllık olduğundan bahsediliyor. Bakımla düzelecek bir şey yok, bu kadar eski bir uçağın havalanmaması gerek.

Bizim düşen uçağın kara kutusuna ulaşılmış. Bakalım neler çıkacak.
Üstünü kapatırlar onun.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bakımsızlık vesaire değil. Uçakların belli bir ömrü vardır, bakımla bunu sadece belli bir seviyeye uzatabilirsiniz. Düşen uçakların 60 yıllık olduğundan bahsediliyor. Bakımla düzelecek bir şey yok, bu kadar eski bir uçağın havalanmaması gerek.
Milyarlık amerika ordusu bile kullanıyor o uçağı.Bence eski-yeni ile pek bir alakası yok.

Üstünü kapatırlar onun.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Milyarlık amerika ordusu bile kullanıyor o uçağı.Bence eski-yeni ile pek bir alakası yok.
Türk ordusu da milyarlık, önemli olan üretim tarihi. Uçağın sadece belli yerlerine bakım yapılabiliyor. Yoksa milyonlarca dolarlık uçaklar hurdaya ayrılmak yerine bakım yapılıp asırlarca kullanılırdı. Böyle bir durum maalesef yok.

Türk ordusu da milyarlık, önemli olan üretim tarihi. Uçağın sadece belli yerlerine bakım yapılabiliyor. Yoksa milyonlarca dolarlık uçaklar hurdaya ayrılmak yerine bakım yapılıp asırlarca kullanılırdı. Böyle bir durum maalesef yok.
Amerikan ordusuyla deli fark var hocam.Bizim 47-48 milyar dolarlık savunma bütcemiz var.Adamların ki 800 milyarları buluyor.

Amerikan ordusuyla deli fark var hocam.Bizim 47-48 milyar dolarlık savunma bütcemiz var.Adamların ki 800 milyarları buluyor.
Önemli olan bu değil, milyarlık dediğiniz için öyle dedim. Bahsedilen uçaklar bizim ordumuz içinde büyük paralar değil. Ortada bakımdan dolayı ihmal olduğunu sanmıyorum. Uçak ömrünü doldurmuş, hata burada. Elden, şehitlerimize Allah rahmet eylesin demekten başka bir şey gelmez bu saatten sonra. Mevcut eski uçakların hurdaya ayrılıp, 2. elde olsa son 10 yıl içerisinde üretilmiş uçakların alınması gerekiyor.

Belli yerlere bakım yapılabiliyor bilgisi doğru değil. Elimizde ki c130 ların tamamı erciyes modernizasyonu kapsamında tamamen elden geçirildi, kokpit ve aviyonikler değiştirildi güncel standartlara uygun hale getirildi. Kayseri Hava Bakım ve İkmal komutanlığı eşi benzeri az bulunan bir tesis. Bunu övmek için söylemiyorum, dünya da ki en yetkin bakım personellerine sahibiz. Bu tesiste sadece bizim uçaklarımız değil uluslararası uçakların da bakım, yenileme ve modernizasyon faaliyetleri yapılıyor. Uçağın yaş faktörü o kadar önem arzetmiyor, önemli olan uçuş saatidir. Örnek vermem gerekirse, 70 yaşını geçmiş olan b-52 uçaklarının tamamı ABD ordusu tarafından halen aktif olarak kullanılıyor. Ve ABD bu uçakları 100 yaşına kadar kullanma kararı aldı. Bu sebeple düşen c130 konusunda kara kutu açılmadan yorum yapmamakta fayda var. Bütün uzmanlar önce kara kutuyu bekleyin diyor. Allah şehit olan askerlerimize rahmet eylesin.:uzgunpeepo:

Önce C130 ardından yangın uçağı ardından rusların finlandiyaya 100-150 km açıklarında düşen su-30 kara haberler yolda

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,319
Üyeler
184,613
Son üye
Furkanmerde
Geri