Steam Machine/Gamepad/VR Set Duyuruldu!

4k 60fps garantisi vermişler ama bu sistem normalde 2k da bile zorlanır. tahminimce playstation misali upscale vs olacaktır. bunlar hakkında konu açtım ama yanlışlıkla konu dışı olarak açmışım kategoriyi. (https://forum.donanimarsivi.com/kon...kinda-konusalim-ve-benim-tahminlerim.1178613/)
valve linux tabanlı oyun oynamaya çok fazla yatırım yapıyor. steam deck de bu sistemi kullanıyordu steamos ile. ben performanslı olacağını düşünüyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Steam machine kötü fiyattan satılmaz ama bizim türkiyede tutmaz. Elektronik vergilerden kaynaklı normalde almamız gereken fiyatın 1.5 katına alırız. oda tahminimce 9070xt li bi sisteme veya biraz aşağısına (50-60k arası) olacağını tahmin ediyorum.
aynen bence de fiyatı fena olmaz ama türkiyede vergilerden dolayı steam deck'te olduğu gibi satışa bile çıkarmazlar

valve linux tabanlı oyun oynamaya çok fazla yatırım yapıyor. steam deck de bu sistemi kullanıyordu steamos ile. ben performanslı olacağını düşünüyorum
linux gelen güncellemelerden sonra oyun olarak ufakta olsa artışa geçti. eğer bu şekilde devam ederse windows yerine linux tercih etmek zorunda kalabiliriz ilerde. performanslı olması içinde optimize etmeleri gerekli ama her oyunu optimize edemezler. tahmini 7600 serisi amd kart diyoruz ve bu kart normalde şuanda 1080p kart. ama bunlar 4k 60fps den bahsediyor. biraz şüpheli. upscale olacağı kesin inş görüntü kalitesi leş olmaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

aynen bence de fiyatı fena olmaz ama türkiyede vergilerden dolayı steam deck'te olduğu gibi satışa bile çıkarmazlar
steam deckten 6x daha iyi diyolar. steam deckin şuanda türkiye piyasasında 20-30k arasında olduğunu düşünürsek 50-60k altına satılması çok zor. ondan dolayı çoğu kişi bilgisayar almayı veya toplamayı daha çok tercih eder.

linux gelen güncellemelerden sonra oyun olarak ufakta olsa artışa geçti. eğer bu şekilde devam ederse windows yerine linux tercih etmek zorunda kalabiliriz ilerde. performanslı olması içinde optimize etmeleri gerekli ama her oyunu optimize edemezler. tahmini 7600 serisi amd kart diyoruz ve bu kart normalde şuanda 1080p kart. ama bunlar 4k 60fps den bahsediyor. biraz şüpheli. upscale olacağı kesin inş görüntü kalitesi leş olmaz.
valve'ın yatırımlarından biri de her oyunu tek tek optimize etmek yerine windowstan direkt linuxa çeviriyordu proton yazılımıyla. deck üzerinde de gayet başarılıydı bu

valve'ın yatırımlarından biri de her oyunu tek tek optimize etmek yerine windowstan direkt linuxa çeviriyordu proton yazılımıyla. deck üzerinde de gayet başarılıydı bu
VR headsetinde proton muhabbeti vs olacağı sızıntılanmış ama steam machinede herhangi proton tarzı bir şey gözükmemekte. direk SteamOS veya kendi kurduğun software üzerinden çalışacağı yazıyor. SteamMachineyi çok garip yapıyolar. piyasaya çıkınca neler olacağını görürüz. 4k 60fps hala mantıklı değil, benim kesin tahminim native olarak vermicek bir şekilde upscale edip AMD ile anlaşarak Gelişmiş FSR kullandırtıp 4k 60fps vereceği yönünde.

VR headsetinde proton muhabbeti vs olacağı sızıntılanmış ama steam machinede herhangi proton tarzı bir şey gözükmemekte. direk SteamOS veya kendi kurduğun software üzerinden çalışacağı yazıyor. SteamMachineyi çok garip yapıyolar. piyasaya çıkınca neler olacağını görürüz. 4k 60fps hala mantıklı değil, benim kesin tahminim native olarak vermicek bir şekilde upscale edip AMD ile anlaşarak Gelişmiş FSR kullandırtıp 4k 60fps vereceği yönünde.
arch tabanlı steamos kullanacağı yazıyor steam machinede. deck de böyleydi o yüzden proton kullanır dedim. dediğin gibi saf olarak 4k 60 fps verebileceğini ben de düşünmüyorum. zaten işlemci amd ile ortak geliştirilmiş fsr ile yapabilirler belki

geliştirici firmalarin ne kadar destek verecekleri önemli optimizasyonda

arch tabanlı steamos kullanacağı yazıyor steam machinede. deck de böyleydi o yüzden proton kullanır dedim. dediğin gibi saf olarak 4k 60 fps verebileceğini ben de düşünmüyorum. zaten işlemci amd ile ortak geliştirilmiş fsr ile yapabilirler belki
valve bir şekilde yapar herhal. steam deckdede çok sölenti vardı ama optimize ve güzel şekilde çıkardılar. piyasaya çıkınca artık konuşuruz bu tarz şeyleri. yinede taşınabilir pocket pc tarzı bişi yapmaları güzel. laptop yerine bunu almak mantıklı olabilir. tek problem priz olacaktır.

tanıtım videosunda da bahsediyor bundan. biz sizin bilgisayar kullanımınıza karışamayız istediğiniz işletim sistemini bile kurabilirsiniz falan diyordu.
O zaman iyi fiyata çıkarsa iş yapabilir hocam.

Microsoft bir sonraki nesil Konsol / PC tarzında bir şey çıkartıp 1500 dolara satmayı planlıyordu. Yani direkt rakibi.

Fiyatı nasıl olur machine in ne zaman çıkar almayı düşünüyorum

Ne tahmini? Tanıtımda fsr4 ile upscale ettiklerinden bahsediyorlar zaten?

Zaten native demediler. FSR ile 4k 60 olacağı söylendi diye biliyorum.

Sistem özelliklerine bakarsak da öyle olacak gibi duruyor.

Ne tahmini? Tanıtımda fsr4 ile upscale ettiklerinden bahsediyorlar zaten?
hayır tanıtımda bize fsr ile 4k 60 fps denildi herhangi upscale muhabbeti dönmedi ayrıca cihaz rdna 3 mimarisi kullaniyo ve rdna 3 mimarisinda fsr4 desteği bulunmamakta. tabi eğer anlaşmalı bi şekilde modifiye edip fsr4 eklemez ise.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,399
Üyeler
186,736
Son üye
natrium
Geri