Sistemimin Ömrü Ne Kadar ?

atakaya01

80+
Reaksiyon skoru
149
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 3-5 aydır kullandığım sistemi sizinle paylaşmak istiyorum. Sistemi FPS oyun ağırlıklı oynadığım için 1080p 280hz monitör ile kullanıyorum. Yüksek ihtimallede rekabetçi oyunlardan dolayı bu tarz monitör kullanmaya devam edeceğim. Konunun size sormak istediğim kısmına gelirsek. Birazdan yazacağım sistem ortalama kaç sene idare eder ya da götürür. Önce bu soruyu soruyorum. Diğer konuya gelecek olursak 1 sene içerisinde amd nin zen6 işlemcisi ve RTX5090 alıp tamamen artık update işine son verip artık bu tarz hobileri emekliliğe ayırmayı düşünüyorum. Şimdidem vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Sistem :

Ekran kartı: Msi Vanguard RTX 5070 Ti 16GB
Anakart: Msi Tomahawk Wi-Fi x870
İşlemci: Amd Ryzen 7 7800x3d
Ram: Gskill Trident Z5 32 GB 6000Mhz
Soğutucu: Assassin Peerles 120
Hafıza: Kingston KC3000 2 TB M2 SSD
Kasa: Dark Maxima V30
Psu: Corsair RM850x
Ups: İnform Guardian 2000va Offline

bu sistem senin başından aşar 4 5 sene gider gibi benim gariban 3060 öyle diyor
Hocam daha iyileri nasip olsun size. Ben biraz takıntılı ve garantici bir insanım. Normalde ben 5000 serisi almayacaktım. Sonra incehesap indirimlerinden 5070 ti vanguard 48.000 tl ye düşmüştü. Şeytan dürttü aldım. 3 ay geçmiş şu an kart stokta yok stokta olanda 65-70 ten aşağıya satmıyor. Heleki 5070 ti 5000 serisinin orta segmenti kabul görüyor. Ram almıştım 4000 tl ye şimdi olmuş 13-14k inanılmaz derecede hem globalda hem ülkemizde bu tarz parçaların önünü alamıyorlar. O yüzden ufak ufak update yapmak yerine gerekli sermayeyi bulduğunda en son sürüm en iyi high-end adı altında işi tamamen bitirip 6-7 sene marketlere bakmak bile istemiyorum. Sonra elimdeki sisteme bakıyorum , acaba gerek var mı diyorum. Sonra ya 2-3 sene sonra update etmek istersem diyorum. Mesele tüketim çılgınlığı değil. Mesele şu. İhtiyacımız olan şeyler şu an ihtiyacımız olmadığı için görünmüyor. Fakat zamanı gelince ihtiyaç olunca fiyatları çok fena uçuyor.

Bu sistemi upgrade yapmak enayilik gibi geldi gözüme. Bilgisayarı ne amaçla kullandığına bağlı ömrü değişir. Bence değişiklik yapmayın kalsın böyle uzun bir süre

Bu sistemi upgrade yapmak enayilik gibi geldi gözüme. Bilgisayarı ne amaçla kullandığına bağlı ömrü değişir. Bence değişiklik yapmayın kalsın böyle uzun bir süre
Daha fazla açayım size hocam. GTA 6 için kurduğum bir sistemdir kendileri. Fakat genel olarak GTA 6 yı bir kenara koyuyorum , hikaye modu oyunlar çok oynamam. Rek oyunlarda takılırım. Yani bu sistemi bu hale getirmemin sebebi tamamen önümüzdeki sene çıkacak asrın oyunudur.

Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 3-5 aydır kullandığım sistemi sizinle paylaşmak istiyorum. Sistemi FPS oyun ağırlıklı oynadığım için 1080p 280hz monitör ile kullanıyorum. Yüksek ihtimallede rekabetçi oyunlardan dolayı bu tarz monitör kullanmaya devam edeceğim. Konunun size sormak istediğim kısmına gelirsek. Birazdan yazacağım sistem ortalama kaç sene idare eder ya da götürür. Önce bu soruyu soruyorum. Diğer konuya gelecek olursak 1 sene içerisinde amd nin zen6 işlemcisi ve RTX5090 alıp tamamen artık update işine son verip artık bu tarz hobileri emekliliğe ayırmayı düşünüyorum. Şimdidem vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Sistem :

Ekran kartı: Msi Vanguard RTX 5070 Ti 16GB
Anakart: Msi Tomahawk Wi-Fi x870
İşlemci: Amd Ryzen 7 7800x3d
Ram: Gskill Trident Z5 32 GB 6000Mhz
Soğutucu: Assassin Peerles 120
Hafıza: Kingston KC3000 2 TB M2 SSD
Kasa: Dark Maxima V30
Psu: Corsair RM850x
Ups: İnform Guardian 2000va Offline
Ekran kartı canavar, anakart ayrı canavar, işlemci çok iyi zaten, ramler iyi, soğutucu iyi, kc3000 en yüksek TBW ve kaliteye sahip ssdlerden biri, Corsair RMX serisi zaten en kral PSU lardan. Uzun yıllar götürür seni kardeşim :) Güle güle kullan

Ekran kartı canavar, anakart ayrı canavar, işlemci çok iyi zaten, ramler iyi, soğutucu iyi, kc3000 en yüksek TBW ve kaliteye sahip ssdlerden biri, Corsair RMX serisi zaten en kral PSU lardan. Uzun yıllar götürür seni kardeşim :) Güle güle kullan
Teşekkür ederim kardeşim.

Daha fazla açayım size hocam. GTA 6 için kurduğum bir sistemdir kendileri. Fakat genel olarak GTA 6 yı bir kenara koyuyorum , hikaye modu oyunlar çok oynamam. Rek oyunlarda takılırım. Yani bu sistemi bu hale getirmemin sebebi tamamen önümüzdeki sene çıkacak asrın oyunudur.
Bence bu şekilde kalsın sistemin kaldıki gta6 seneye konsollara çıkıcak pc ye gelmesi 1 seneyi bulur

Bence bu şekilde kalsın sistemin kaldıki gta6 seneye konsollara çıkıcak pc ye gelmesi 1 seneyi bulur
2027 nin ortasında çıkacak gibi duruyor. 2026 eylül olarak ertelendi oyun. 6 ay süre versek pc için mart 2027 yapıyor. Hadi ilkbahar oyunlar için iyi bir tarih değil , bütün dünyada yapılan tatillerin %90 ı yaz ayına denk geldiğinden PR ve Hype için Mayıs-Haziran arası çıkarsalar 1.5 sene yapıyor. Bu süreçte bu sistem acaba yeter mi düşünceleri oluyor. Yoksa bu sistem şu anki oyunlarda bile 1080 de çatır çatır yenileme hızından fazla FPS veriyor.

Bu arada 5090 olayına girmezdim ben olsam, şuan 5070 ti fazlasıyla yeterli DLSS 4 quality + FG/MFG açarsın zorladığı yerlerde. 5090 fiyat olarak oyunlarda verdiği performansı hakedecek bir kart değil diye düşünüyorum, iş için olsa tamam orda dağlar kadar fark sunuyor.

6000-7000 serisinde çıkacak kartların nasıl bir performans zıplaması sağlayacağını bilmiyoruz, 5000 serisi 4000 e göre çok zayıf kaldı saf kas gücü artışında, bu farkı kapamak için büyük ihtimalle 6000-7000 serilerinden birinde yüksek bir kas gücü zıplaması olur ve yeni teknolojiler eklenebilir, paranı daha mantıklı harcamış olursun.

Bi de zaten 2-4 yıl içinde sadece CPU + GPU upgrade i yeticektir, am5 in desteklediği en yüksek işlemciyi alıp + 5070 ti ı 2. elden satıp yeni GPU serilerinden fiyatını hakeden bir modelle yine ömrünü arttırırsın sistemin diye düşünüyorum.

Değe
Bu arada 5090 olayına girmezdim ben olsam, şuan 5070 ti fazlasıyla yeterli DLSS 4 quality + FG/MFG açarsın zorladığı yerlerde. 5090 fiyat olarak oyunlarda verdiği performansı hakedecek bir kart değil diye düşünüyorum, iş için olsa tamam orda dağlar kadar fark sunuyor.

6000-7000 serisinde çıkacak kartların nasıl bir performans zıplaması sağlayacağını bilmiyoruz, 5000 serisi 4000 e göre çok zayıf kaldı saf kas gücü artışında, bu farkı kapamak için büyük ihtimalle 6000-7000 serilerinden birinde yüksek bir kas gücü zıplaması olur ve yeni teknolojiler eklenebilir, paranı daha mantıklı harcamış olursun.

Bi de zaten 2-4 yıl içinde sadece CPU + GPU upgrade i yeticektir, am5 in desteklediği en yüksek işlemciyi alıp + 5070 ti ı 2. elden satıp yeni GPU serilerinden fiyatını hakeden bir modelle yine ömrünü arttırırsın sistemin diye düşünüyorum.
Değerli yorumun için çok teşekkür ederim. Baştan aşağıya mantık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,466
Üyeler
185,735
Son üye
muhammedygdrn
Geri