EnesU*
80+
- Reaksiyon skoru
- 20
Aslında terimi yanlış söyledim ( Ankart üzerinden haberleşme yerine Yonga seti üzerinden demem gerekirdi kusura bakmayın ) ama kastettiğim doğruydu. Anakartta iki işlemci hattına (CPU lane'lerine) ve iki de yonga setine (chipset lane'lerine) bağlı M.2 yuvaları bulunuyor. Eğer iki tane CPU'ya bağlı M.2 yuvasını aynı anda kullanırsanız ekran kartının hatları bölündüğü için performans düşüyor. Bu yüzden bir M.2'yi işlemciye bağlı olan yuvaya, diğerini de yonga setine bağlı olan yuvaya takmak gerekiyor. Bu anakartta optimum kullanım için M.2_1 veya M.2_2 (CPU hattı) ve M.2_3 (chipset hattı) yuvalarını kullanmak kayıp yaşanmaması açısından en doğru kombinasyon.Hocam anakartın sitesinden baktığımda 1 ve 2 işlemciye, 3 ve 4 ün yongaya bağlı olduğunu görüyorum tam anlayamadım sanırım sizi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hocam pompa konumu ve radyatör yerleşimi yanlış olabilir. Ayrıca fanların hava akış yönü de ters olabilir; radyatörden dışarıya hava atması gerekirken radyatöre doğru üflüyor olabilirsiniz. Kasa fanlarında da benzer bir yanlış yönlendirme söz konusu olabilir. Boşta, yük altında olmadan sistemin ulaşması gereken optimum sıcaklık değerlerini araştırarak belirlemeniz gerekir. Çünkü sıcaklığı etkileyen çok fazla değişken bulunuyor.chrome girsem dahi fanların hızı artıyor daha sonra düşüyor 7800x3d sıvı sogutma var muhtemelen otomatık ayarda ayarsız sürekli sıcak soguk ideal sıcaklıklar nedir
Bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim.
Son düzenleme: