5070 vs 9070xt. Hangisi tercih edilmeli?

Arkadaşlar selam, ekran kartı konusunda kafam karıştı biraz. işlemcim 7800x3d o yüzden ona yakışır bir kart arayışındayım. en başta 5060ti 16gb düşünmüştüm çünkü 1080p için yeterli olacağını düşünüyordum ama fiyatına göre çok mantıklı olmayacağının farkına vardım çünkü 5070 ile aralarında 100 euro gibi bir fark var. Bazıları 9070xt öneriyor, daha güçlü olduğunu biliyorum ama sizce nvidia nimetlerinden vazgeçmeye değer mi? Sırf kas gücü için. (Almanya'da alacağım ve 9070xt 30-40 euro farkla daha pahalı). Muhtemelen 390 hz monitör alacağım ve genelde fps oyunları oynarım. Farklarını ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden çok teşekkürler.
9070xt evet 5070 den daha güçlü ama bunu bile bile 5070 aldım her şey saf güç değil bence yazılım ve sorunsuzluk da önemli benim için 1080p de zaten işlemci ön planda olduğu için 5070 alabilirsiniz

Troll mesaj değil. 9070XT` nin tek avantajı daha performanslı olması ama teraziye koyunca 5070 benim için daha ağır basıyor. Günümüzde ihtiyacımız olan tek şey sadece performans değil. Kendi kullandığım programlardan örnek vereyim. Broadcast, maxine, highlights bunların AMD de karşılığı bildiğim kadarıyla yok. Bunlar günlük sürekli kullandığım ve benim için olmazsa olmaz uygulamalar. Sırf bu yüzden Amd kart almıyorum, Nvidia kartlar konfor sağlıyor. Kaldı ki en büyük tartışılan ve AMD nin handikaplı oldu yer. Nvidia ve AMD arasında kararlılık konusunda ciddi fark var bu sadece yazılım olarak değil, donanım olarak da böyle. Bunu tecrubemle söylüyorum. Bir de bu işin profesyonel kısmı var ki AMD orada hiç yok.
2025 yılında rx 9000 serisini alınmaması hiç bir bir sebep yok 7000 serisi bile kötü ama 9000 serisi çok iyi çıktı , oyun oynayacak bir insanın daha çok performansa , daha çok vrame ihtiyacı var yani neden gidip rtx 5070 alsın ki ? tek avantajı daha performanslı olması diyorsun da ekran kartı bu yani zaten daha performanslı ne ise onu alıyoruz oyuncular olarak , konu iş kısmına gelirse o zaman tabii ki nvidia daha önde ama oyun kısmında ( ki amd alan bir insan oyuncudur tahminen) özellikle 9000 serisi kart alınmaması için hiç bir neden yok.

Troll mesaj değil. 9070XT` nin tek avantajı daha performanslı olması ama teraziye koyunca 5070 benim için daha ağır basıyor. Günümüzde ihtiyacımız olan tek şey sadece performans değil. Kendi kullandığım programlardan örnek vereyim. Broadcast, maxine, highlights bunların AMD de karşılığı bildiğim kadarıyla yok. Bunlar günlük sürekli kullandığım ve benim için olmazsa olmaz uygulamalar. Sırf bu yüzden Amd kart almıyorum, Nvidia kartlar konfor sağlıyor. Kaldı ki en büyük tartışılan ve AMD nin handikaplı oldu yer. Nvidia ve AMD arasında kararlılık konusunda ciddi fark var bu sadece yazılım olarak değil, donanım olarak da böyle. Bunu tecrubemle söylüyorum. Bir de bu işin profesyonel kısmı var ki AMD orada hiç yok.
Aynen oyun testlerinde 5080in kıcına dayanan 9070xt yerine 5070 almak gerçekten çok mantıklı mr megamind

Arkadaşlar selam, ekran kartı konusunda kafam karıştı biraz. işlemcim 7800x3d o yüzden ona yakışır bir kart arayışındayım. en başta 5060ti 16gb düşünmüştüm çünkü 1080p için yeterli olacağını düşünüyordum ama fiyatına göre çok mantıklı olmayacağının farkına vardım çünkü 5070 ile aralarında 100 euro gibi bir fark var. Bazıları 9070xt öneriyor, daha güçlü olduğunu biliyorum ama sizce nvidia nimetlerinden vazgeçmeye değer mi? Sırf kas gücü için. (Almanya'da alacağım ve 9070xt 30-40 euro farkla daha pahalı). Muhtemelen 390 hz monitör alacağım ve genelde fps oyunları oynarım. Farklarını ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden çok teşekkürler.
9070xt çünkü rakibi 5070Ti ile aynılar gibi.

9070xt evet 5070 den daha güçlü ama bunu bile bile 5070 aldım her şey saf güç değil bence yazılım ve sorunsuzluk da önemli benim için 1080p de zaten işlemci ön planda olduğu için 5070 alabilirsiniz
Bakın burada amd savunmuyorum ama nvidiayı 2025 yılında savunacaksanız '' yazılım ve sorunsuzluk '' klasmanında savunulmamalı 5000 serisi çıkan en sorunlu ve en hatalı seri nvidia için gerek kablo yanmaları gerek 6-7 ay boyunca çözülmeyen yazılım sorunları falan delirtmişti.

9070xt çatur çutur her yerde döverken fanboyluk yapmaya gerek yok her açıdan önde olan bir kart için oyun açısından özellikle alıp geçin hocam.

Amaç sadece oyun olsa 9070xt derdim ama Nvidia Yazılımları sayesinde konfor alanım her koşulda arttığı için 5070 derim.
Discord görüntülü konuşurken Nvidia Brodcast çok büyük nimet Sırf Brodcast için bile 5070 derim Cuda çekirdeklerini ve YZ Tensör çekirdeklerini kullanarak mikrofonda gürültü engelleme ve kamerada özel filitreleri sayesinde Çok büyük dertten kurtarıyor işinide hakkıyla yapıyor 500 TL lik kulaklıkla bile 5000TL lik kulaklık performansı verdirtiyor. Mesela örnek vereyim AMD nin gürültü engelleme filitresini aktif ettiğimde Mikrofonun Sesini kısarak dışardan gelen sesleri kapatıyor ancak karşı tarafla konuşurken sorun oluyor seni zor duyuyorlar Nvidiada Aynı şekil kısarken Sesin karşıya Kısılmamış gibi gidiyor bunun gibi İnce noktalar var gibi gibi bir sürü şey sayılabilir.

Amaç sadece oyun olsa 9070xt derdim ama Nvidia Yazılımları sayesinde konfor alanım her koşulda arttığı için 5070 derim.
Discord görüntülü konuşurken Nvidia Brodcast çok büyük nimet Sırf Brodcast için bile 5070 derim Cuda çekirdeklerini ve YZ Tensör çekirdeklerini kullanarak mikrofonda gürültü engelleme ve kamerada özel filitreleri sayesinde Çok büyük dertten kurtarıyor işinide hakkıyla yapıyor 500 TL lik kulaklıkla bile 5000TL lik kulaklık performansı verdirtiyor. Mesela örnek vereyim AMD nin gürültü engelleme filitresini aktif ettiğimde Mikrofonun Sesini kısarak dışardan gelen sesleri kapatıyor ancak karşı tarafla konuşurken sorun oluyor seni zor duyuyorlar Nvidiada Aynı şekil kısarken Sesin karşıya Kısılmamış gibi gidiyor bunun gibi İnce noktalar var gibi gibi bir sürü şey sayılabilir.
Broadcast AMD kartla da çalışıyor diye biliyorum

oyun oynayacak bir insanın daha çok performansa , daha çok vrame ihtiyacı var yani neden gidip rtx 5070 alsın ki ?
Ben yukarıda aslında her şeyi yazdım, ama okumadan cevap vermek pek hoş olmadı. Sana durumu bir örnekle anlatayım: Bizim DC grubunda sürekli güzel anlarımızı, adam öldürdüğümüz momentleri paylaşıyoruz. Ben 9070 XT alırsam ekran kaydını manuel açmam, sonra videoyu düzenlemem ya da geriye dönük kayıt almam gerekecek. Nvidia’da böyle dert yok kendisi otomatik alıyor, beni uğraştırmıyor.

Aynı şekilde Broadcast… Mesela DC’de konuşurken bazen kulaklık yoruyor, hoparlöre geçiyorum. Broadcast olmazsa hoparlörden gelen ses mikrofona geri sekip sesi mahvediyor. Strateji oyunu oynarken kulaklık takıp kasmamız gerekmiyor, hoparlör + mic kullanabiliyoruz. 9070 XT alsam bunu yapamayacağım, kulaklık eşşek gibi saatlerce kafamda kalacak. Nvidia resmen konfor demek.

Evet, hepimiz biliyoruz 9070 XT daha güçlü ama 5070’in sahip olduğu o kullanışlı özelliklerin çoğu onda yok. Şu an 5070 benim ihtiyacımı fazlasıyla karşılıyor. Zaten 9070 XT’nin gerçek rakibi 5070 Ti; ikisi aynı fiyata düşse AMD’nin yüzüne kimse bakmaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aynen oyun testlerinde 5080in kıcına dayanan 9070xt yerine 5070 almak gerçekten çok mantıklı mr megamind
Anlamadığın şeyler boş ver sen, engelle geç.

Yukarıda o kadar yazdım aslında, okumadan cevap vermem hoş olmadı. Sana bir örnek vereyim şimdi bizim dc grubu var sürekli adam öldürdüğümüz güzel momemtlerımızı paylaşıyoruz. Ben 9070XT alırsam ekran kaydını açıcam sonra onu düzenleyeceğim ya da geriye dönük alacağım, Nvidia da böyle değil kendi alıyor. Beni uğraştırmıyor. Broadcast mesela Dc de konuşurken mesela arada kulaklık yorunca hoperlöre geçiyorum broadcast olmazsa hoperlör den gelen ses mikrofondan geri sekiyor sesler hiç oluyor. Mesela giriyoruz bir oyuna kulaklık kasmamız gerekmiyor strateji oyunu oynuyoruz, 9070Xt olsa hoperlör + mic yapamıxam eşşek gibi kulaklığı saatlerce kafamda kalacak. Nvidia konfordur. Biz de biliyoruz 9070XT daha güçlü ama 5070 in kabiliyetkeri onda yok 5070 de şuan yetiyor. Zaten 9070XT nin rakibi 5070Ti ikisi aynı para olsa AMD nin yüzüne kimse bakmaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anlamadığın şeyler boş ver sen, engelle geç.
2 sene önce 6700xt 5600x sistemim vardı ve oyunlarda tek tuşla klip alma özelliği onda bile vardı.

2 sene önce 6700xt 5600x sistemim vardı ve oyunlarda tek tuşla klip alma özelliği onda bile vardı.
Geriye dönük kayıttan bahsetmiyorum o zaten var ama orada sürekli olarak tuşa basmak aklında olması lazım hızlı oyunda basamıyorsun bazen unutuyorsun kayıt süresini de çok uzun alırsan FPS kırıyor.

Edit ve render konusunu çok kafanıza takmayın. Oyun videoları vs yapacaksanız yine 9070 XT alabilirsiniz. 3D max ile animasyon yapacaksanız o zaman zaten işlemciden başlayarak render PC kurmak başka bir konu oluyor. Bizde 2 laptop 2 masaüstü var. Hanım da ben de mimarız. Masaüstü PC'ler AMD birinde 6800 trio birinde 9070 xt taichi var. Çizim, render ve edit konusunda sorunsuz. Kuzenim fotoğrafçı ve grafiker. Basit animasyonlar da yapıyor kurgu işi de yapıyor. O zaten direkt gitti mac aldı. M4 max aldı hayatına devam ediyor. Yani bizim gibi gündelik kullanıcı için render performansı vs müthiş sorun değil. En fazla vakit kaybederiz geç render alır. 2070 var laptopta o da aynı şekilde render alıyor ama çok uzun sürüyor. Diğer bir konu ise FSR4, çok iyi ama ne yazık ki yaygın değil. Nvdia yazılım konusunda gerçekten çok daha iyi. Ama ben geriye dönsem yine 9070 XT alırım. Fiyatına göre beni çok mutlu ediyor. AMD de eskiye göre yazılım açısından çok ilerledi. Fakat gidip 5070 de alsanız olmaz değil. Yine size uzun süre yardımcı olur. Üstelik yazılım sorunlarının bir kısmı da win11 kaynaklı olabiliyor. Windows da bayağı rezil durumda bence.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,182,042
Üyeler
187,613
Son üye
Hikmet5611
Geri