Yönetim Bilişim Sistemleri okunur mu?

holddupp

80+
Reaksiyon skoru
0
DEÜ YBS dusunuyorum 11. sinif ogrencisyim ondan dolayi daha 2 sene var sinava kimisi iyi bir bolum diyor kimisi kotu issiz kalirsin demis kararsiz kaldim açıkçası.

Her bölüm ordu gibi mezun veriyor. Mühendislerin maaş begenmedigi kolay iş bulamadığı zamana girdik Türkiye ve gidiyor.
Ybs mezunu hicbir zaman yazılım ya da bilgisayar mühendisi gibi degerlendirilmeyecek. Alınacakları pozisyon maaşı şartları da ona göre olacak.
Dışardan kendini cok gelistirirsen (her bölüm meslek icin gecerli) para kazanır fırsatlar bulursun. Onun dışında Lisans mezunuyum dümenden yazılıma ilgim var bölümü.

Her bölüm ordu gibi mezun veriyor. Mühendislerin maaş begenmedigi kolay iş bulamadığı zamana girdik Türkiye ve gidiyor.
Ybs mezunu hicbir zaman yazılım ya da bilgisayar mühendisi gibi degerlendirilmeyecek. Alınacakları pozisyon maaşı şartları da ona göre olacak.
Dışardan kendini cok gelistirirsen (her bölüm meslek icin gecerli) para kazanır fırsatlar bulursun. Onun dışında Lisans mezunuyum dümenden yazılıma ilgim var bölümü.
Muhendislerin maas begenmedigi mi hahahahahahah? Dostum muhendisler is mi bulabiliyormus ? Bir de ayrica asgari verirsen calismaz tabi adam

ybs genelde sap bı uzmanı olarak iş bulabilir ama fabrika ve proses süreçleri değişir illa 10 yıl sonra belki 20 sektör seçip o sektöre sertifikalar eğitimler ve iş deneyimleriyle pekiştirirsen yönetici orta-üst kademelerde kariyerine devam edersin takılır gidersin fena olmayan bir hayatta

mühendisliğin sıkıntısı şu roket tasarlayan mitte çalışan bir kariyer hayali kurdu çoğu kişi mavi yakayla beraber ürettim hattında proses üretim hatlarında yan yana olmayı yediremedi çoğu z kuşağı kendine bir kısmıda elon musk tribine girdi mezun olunca 5-10 k dolar arası maaşlarla başlanıcağını sandılar bir üstümüz memuriyet ve yönetici kıdemlerinde takılıyorlar şuanda yakından tanıdıklarım

tr şartlarını unutmamak gerekli dünyada mühendis arzı çok fazla ekonomi iktisat veya girişimlere yöneliyorlar genellikle artık güzel bir eğitim severek okuyorsa genel hayatında saçma bir sektörde bile başarıya ulaştırıcak zorluklara giriş ve okulu bitirme gibi dönemleri geçen insanlar saygı duyulur yinede fakat özel okullar ve yurt dışı garip eğitim programlarıyla bile uzaktan yada kısa dönemde mühendis diploması alınabiliyor ukrayna italya gibi pek bilgim yok fikrimce böyle

ek olarak dişçiler eczacılar Pilotlar dahiii iş bulmakta zorlanıyor işsiz kalan bir sürü tanıdığım mevcut devir dünya değişti uzmanlık seçmek gerekli kendimize o iştede en iyilerinden biri olmak bir ekmek kapısıdır bağımsız dediğim diplomadan herkesin hakkında hayırlar dilerim

Son düzenleme:
Geri