Rtx 4060 oyunlarda düşük fps

qRenk0

80+
Reaksiyon skoru
25
Arkadaşlar selamlar.Elimde rtx 4060 ryzen 7 7435hs 32gb ram lenovo loq 15arp9 modülü var.Elden ring 45-55 arası geziniyor.Last of us 60 fps'i geçmiyordu.50 55 fps oynayarak zorla bitirdim.Acaba nedeni nedir ? Ram tek slota takılı yanına aynı ddr5 modülünden 16gb daha eklemeyi düşünüyorum çünkü aklıma başka neden düşük fps aldığı gelmiyor.Belki çift kanal olursa artış gösterebilir.Düşünceleriniz nedir acaba ?

vsync açıktır
Arkadaşlar selamlar.Elimde rtx 4060 ryzen 7 7435hs 32gb ram lenovo loq 15arp9 modülü var.Elden ring 45-55 arası geziniyor.Last of us 60 fps'i geçmiyordu.50 55 fps oynayarak zorla bitirdim.Acaba nedeni nedir ? Ram tek slota takılı yanına aynı ddr5 modülünden 16gb daha eklemeyi düşünüyorum çünkü aklıma başka neden düşük fps aldığı gelmiyor.Belki çift kanal olursa artış gösterebilir.Düşünceleriniz nedir acaba ?
yada grafik işlemciyi kullanmıyor

Vsync vs denedim hepsini fakat yükselmedi.Grafik işlemciyi kullanmıyordan kastınızı anlamadım yapmam gereken bir ayar mı var ?
bu ekran kartı ve işlemciye göre bence fpsler çok normal

cpu ve gpu kullanımı yüzde kaçta ve güç planından yüksek performans açık mı

bu ekran kartı ve işlemciye göre bence fpsler çok normal
Hocam belki olabilir fakat elden ring high ayarlarda 60 fps oynayamıyorsam ne anlamı kalıyor bu laptopun ara ara drop girdiği gibi oluyor grafik paketini yükler gibi 45 55 arası geziyor,boss fightlarında da aynı şekilde kezâ.Bana normal gelmiyor fpsler.

Vsync vs denedim hepsini fakat yükselmedi.Grafik işlemciyi kullanmıyordan kastınızı anlamadım yapmam gereken bir ayar mı var ?
grafik ayarları yaz aramaya oradan oyunları yüksek performanslıya ayarla

Hocam belki olabilir fakat elden ring high ayarlarda 60 fps oynayamıyorsam ne anlamı kalıyor bu laptopun ara ara drop girdiği gibi oluyor grafik paketini yükler gibi 45 55 arası geziyor,boss fightlarında da aynı şekilde kezâ.Bana normal gelmiyor fpsler.
çok normal hocam ben imzadaki sistemle en kaliteli maks 100 alıyorum 1080pde senin o fpsler bay normal zaten howmany fps sitesine yazarsan aynısını söyler

cpu ve gpu kullanımı yüzde kaçta ve güç planından yüksek performans açık mı
1763588045775.webp
Maksimum modda böyle,yüksek performans açık
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

çok normal hocam ben imzadaki sistemle en kaliteli maks 100 alıyorum 1080pde senin o fpsler bay normal zaten howmany fps sitesine yazarsan aynısını söyler
Yakın bir arkadaşım da rog ally strix var hemen hemen yakın donanımlar sadece işlemci farklı i7 13 veya 14.nesil var 16gb ram çift slotlu.Last of us'ı benden 10 20 fps daha fazla ile oynayabiliyor ve elden ring 60 fps neredeyse sabit.İşlemci bu kadar fark ettiriyor mu yoksa ramden dolayı olabilir mi ? Ya da çift slot ram'i ben çok fazla mı kafaya takıyorum.

Son düzenleme:
Geri