Çözüldü✓ Razer Blackshark Pro V2 2023 Ses Sorunu

Fahriçam

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar selam
Razer Blackshark V2 Pro 2023 kablosuz kulaklık satın aldım. Kulaklık Benim bilgisayarımda windows ses geliştirmeleri açıkken sorunlu çalışıyor fakat başka bir bilgisayarda test ettiğimde herhangi bir sorun yok. 2 farklı Bilgisayarda denedim benim bilgisayarım asus tuf f15 fx507vu. Sürücü çakışması vs. gibi bir durum mu söz konusu acaba başına böyle bir durum gelene veya buna benzer bir durum yaşayıp çözen oldu mu. Wireframe güncellemesi yaptım dongle da. Windows ses geliştirmelerini kapattığımda hiçbir sorun olmuyor. Tahminimce bilgisayarımdaki sürücülerim ile alakalı ama ne yapabileceğimi bilemiyorum.

Aynı kulaklık bende de var. Öncelikle PC de Realtek ses sürücüsü varsa çakışma yapıyor.

1.) İlk önce aygıt yöneticisinden ses sürücülerine ait ne varsa kaldırmalısın.
2.) Razer Synapseyi bu video ile temiz şekilde kaldır:

3.) Synapse 4 yükle temiz kurulum ile (kulaklık tüm süreçte USB kablosu ile PC bağlı kalsın) Synapse yüklendikten sonra yeniden başlatacak.
Bu kulaklığın kendi sürücüsünü Synapse üzerinde otomatik indirmesi lazım. Bu arada sürücüyü yüklerken USB ile bağlı olsun kulaklık. Bunu ben çok sonradan fark ettim. Kablo takılı haldeyken yüklemeli ses sürücüsünü. (Bu saçmalığı anlamadım ama ses kalitesi gerçekten artıyor.)

4.) Synapse yükledikten sonra bir de şu siteden bu driver indir ve kur. Yine dediğim gibi kablo ile bağlı olmalı tüm bunları yaparken. Sonra %90 ihtimalle düzelecektir.
https://mysupport.razer.com/app/answers/detail/a_id/14725/~/razer-blackshark-v2-pro-(2023)-|-rz04-0453-drivers-&-downloads

Ek önerim: Tüm bunlar bittikten sonra ses geliştirmelerini kapat ve dolby atmos yükle. Ben THX ile kullanmıyorum. Ses yüksek ve kaliteli geliyor. THX ile de ses güzel geliyor ama bunu da deneyip karar verebilirsin. Sorun olursa yazmaktan çekinme.

Aynı kulaklık bende de var. Öncelikle PC de Realtek ses sürücüsü varsa çakışma yapıyor.

3.) Synapse 4 yükle temiz kurulum ile (kulaklık tüm süreçte USB kablosu ile PC bağlı kalsın) Synapse yüklendikten sonra yeniden başlatacak.
Bu kulaklığın kendi sürücüsünü Synapse üzerinde otomatik indirmesi lazım. Bu arada sürücüyü yüklerken USB ile bağlı olsun kulaklık. Bunu ben çok sonradan fark ettim. Kablo takılı haldeyken yüklemeli ses sürücüsünü. (Bu saçmalığı anlamadım ama ses kalitesi gerçekten artıyor.)

4.) Synapse yükledikten sonra bir de şu siteden bu driver indir ve kur. Yine dediğim gibi kablo ile bağlı olmalı tüm bunları yaparken. Sonra %90 ihtimalle düzelecektir.
https://mysupport.razer.com/app/answers/detail/a_id/14725/~/razer-blackshark-v2-pro-(2023)-|-rz04-0453-drivers-&-downloads

Ek önerim: Tüm bunlar bittikten sonra ses geliştirmelerini kapat ve dolby atmos yükle. Ben THX ile kullanmıyorum. Ses yüksek ve kaliteli geliyor. THX ile de ses güzel geliyor ama bunu da deneyip karar verebilirsin. Sorun olursa yazmaktan çekinme.
Bilgisayara daha yeni format attım bu sorun için saatlerdir uğraşıyorum şimdi deneyeceğim

Kablo ile bağla dediğin dongle takılı iken uzatma kablosunu diğer type a girişine takıp type c yi kulaklığa taktım diğer türlü okumuyor çünkü kulaklığı

Son düzenleme:

Sorunum nihayet çözüldü yardımınız için çok teşekkür ederim gerçekten Ne bi cızırtı ne bi ses kaldı teşekkür ederim tekrardan

Sorunum nihayet çözüldü yardımınız için çok teşekkür ederim gerçekten Ne bi cızırtı ne bi ses kaldı teşekkür ederim tekrardan
Rica ederim. Stabil olması için ilk başta kablosuyla beraber driver kurması gerekiyor. Önemli etken bu. Güle güle kullanın. Cevabımı da rapor kısmından çözüm olarak işaretlerseniz sevinirim.

Rica ederim. Stabil olması için ilk başta kablosuyla beraber driver kurması gerekiyor. Önemli etken bu. Güle güle kullanın. Cevabımı da rapor kısmından çözüm olarak işaretlerseniz sevinirim.
Bilgisayarı yeniden başlattım olduktan sonra fakat aynı sorun gene olmaya başladı acaba sizde de oldumu sildiğim ses driverları tekrar yüklendi acaba ondan mı kaynaklıdır?

Bilgisayarı yeniden başlattım olduktan sonra fakat aynı sorun gene olmaya başladı acaba sizde de oldumu sildiğim ses driverları tekrar yüklendi acaba ondan mı kaynaklıdır?
Windows update teslim iyileştirmeleri, isteğe bağlı güncelleştirmeleri kapattınız mı? Yok bende olmuyor. Sadece sizin razer kulaklık güncelleştirmelerini razer synapse üzerinden elle yüklemeniz yeterlidir. O otomatik güncelleştirmeleri isteğe bağlı olan kısımları falan kapatın. Bir daha deneyin olmazsa anydesk üzerinden yardımcı olayım.

Windows update teslim iyileştirmeleri, isteğe bağlı güncelleştirmeleri kapattınız mı? Yok bende olmuyor. Sadece sizin razer kulaklık güncelleştirmelerini razer synapse üzerinden elle yüklemeniz yeterlidir. O otomatik güncelleştirmeleri isteğe bağlı olan kısımları falan kapatın. Bir daha deneyin olmazsa anydesk üzerinden yardımcı
Windows uptade vs dediğiniz şeyleri yaptım şimdi tekrardan baştan kurulum deneyeceğim eğer hata devam ederse anydesk ile yardımcı olursanız çok sevinirim.

Windows update teslim iyileştirmeleri, isteğe bağlı güncelleştirmeleri kapattınız mı? Yok bende olmuyor. Sadece sizin razer kulaklık güncelleştirmelerini razer synapse üzerinden elle yüklemeniz yeterlidir. O otomatik güncelleştirmeleri isteğe bağlı olan kısımları falan kapatın. Bir daha deneyin olmazsa anydesk üzerinden yardımcı olayım.
Sorun hala devam etmekte anydesk ile bağlantı kurabilir miyiz acaba. Bir de burdan bildirim gelmiyor da rica etsem instagram üzerinden yazabilir misiniz fahricamm instagram hesabım çok teşekkür ederim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2 sene önce aldım razer programını değiştirmişti ne uğraşmıştım bu kulaklık için ah ah
Ya kulaklıkta sorun yok aslında diğer bilgisayarlarda sorunsuz test ettim çalıştırdım kullandım benim bilgisayarımda böyle bir sorun var kulaktıktan aşırı memnunum fakat bu sıkıntısı var

Geri