Yusuf tekin: Bundan sonra yüksek öğretmen ataması olmayacak

Herkes öğretmen oluyor. Tabi yılın altı ayı tatil ile geçen başka bir meslek de yok.

Sen ne zaman, nereden gördün herhangi bir öğretmenin 6 ay tatil yaptığını? Bomboş, kulaktan dolma, gereksiz bir görüş. 4 tane öğretmen arkadaşım var, 2 ortaokul, 2 lise. "Tatil" zamanlarında daha çok hazırlanıyorlar, daha çok çalışıyorlar.

Benim bu ülkede anlamadığım 10 kişiden 5i ne soruyorsun ne okuyan ya da ne yapıyorsun ya öğretmenim diyor ya da kpss ye hazırlanıyorum. Yahu arkadaş bu devlet iş veren mi herkes bi şekilde devletin bi kurumuna girmeye çalışıyor. Devletin sanki memur alma zorunluluğu varmış gibi bide az alım olunca kızıyorlar.

Öğretmenlik 10-15 yıldır özel sektörde asgari ücretin üstü( özel ders verirsen ayrı) maaşla çalıştırıyor buna rağmen binlerce insan öğretmen olup atama bekliyor. Bunların %90 ı lise de Uni de aylak aylak takılıp mezun oluyor sonra Devlet atama yapsın. Devletin memur sayısını yarıya düşürmesi lazım yoksa şuan vergilerin 2 katını ödemek zorunda kalırız.
Devlet sayıları düşürmek için çok geç kaldı artık
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

olması gerek her yerde tonla öğretmen fazlası var.Bizim 10k nüfuslu ilçede ile fazladdan 60 ğretmen varmış babam öğretmen ordan biliyorum.
Bu insanlara ne olucak peki

Herkes öğretmen oluyor. Tabi yılın altı ayı tatil ile geçen başka bir meslek de yok. Ama artık ailelerin çocukları da olmuyor. En fazla bir çocuk. O kadar öğrenci nereden gelsin?

Onlar sade haraç almasını ve ailelerini bir yerlere yerleştirmesini bilir.
görüyoruk ampülü laf anlatmama gerek yok günümüze baksan yeterli olur

Devlet sayıları düşürmek için çok geç kaldı artık

Bu insanlara ne olucak peki
Yazarken bana mı sordular. Sorsalardı yazmayın çok öğretmen fazlası var derdim. Şaka bi yana herkesin artık öğretmenlikten atanamıyacağını bilmesi lazım.Bilmiyorsa da bilen birine sorması lazım. Artık okuyup da adam olmak zor. İşi riske atmamak lazım

Bu şarkı Milli Eğitim Bakanlığı, Ösym, Kpss, Ags için yazılmış resmen

Bu hükümetide görüyoruz o yüzden fazla söze gerek yok Melih Gökçek diyip susuyorum

Sorun herkesin öğretmen olması mı yoksa baştakilerin bir sürü eğitim fakültesi açması mı ya da formasyon alma imkanı vermesi mi eğer bunları veriyorsa bunu çözmekte hükümete düşer
O fakülteler açılmasaydı daha çok öğretmen işsiz kalırdı. Ve daha çok cahilimiz olurdu.

Ortalığı üniversitelerle doldur, Almanya'yla kıyaslayıp sayısıyla övün, ondan sonra herkes öğretmen oluyor diye sitem et. Neyi kaç doz çekip de bu kafaya ulaşıyorsunuz arkadaş siz?
Meslek seçimi herkesin kendi kararı.

Sen ne zaman, nereden gördün herhangi bir öğretmenin 6 ay tatil yaptığını? Bomboş, kulaktan dolma, gereksiz bir görüş. 4 tane öğretmen arkadaşım var, 2 ortaokul, 2 lise. "Tatil" zamanlarında daha çok hazırlanıyorlar, daha çok çalışıyorlar.
Üç Ay yaz tatili. Yarıyıl tatili. Ara tatiller. Bayram tatilleri. Daha ne olacak?

O fakülteler açılmasaydı daha çok öğretmen işsiz kalırdı. Ve daha çok cahilimiz olurdu.

Meslek seçimi herkesin kendi kararı.

Üç Ay yaz tatili. Yarıyıl tatili. Ara tatiller. Bayram tatilleri. Daha ne olacak?

Kardeşim gene olarak boş bir insan mısın? Yoksa öyle olmayı mı tercih ediyorsun? Her sene müfredat değişiyor ülkemizde, ara tatillerde de aynı şekilde. Her tatil zamanı; ögretilecek dersler, sınavlar, quizlere ve buna benzer kağıt işleri halledilir. Annem de öğretmen. Yani 0 bilgi ile bu kadar ahkâm kesebilmek sadece bizim ülkeye özel galiba. Senin mantığına göre memurluk da aynı şey, bayramlarda izne çıkan doktorlar da aynı şey...

görüyoruk ampülü laf anlatmama gerek yok günümüze baksan yeterli olur
Günümüzü geçmiş ile kıyaslarsan, artık çoğu kişi refah içinde. Eskiden gürbüz çocuk yarışmaları olurdu, insanları çocuklarını beslemeye teşvik etmek için. Sanki insanlar keyfine aç kalıyormuş gibi. İstanbul'da su kesintileri vardı. Şimdi yine o eski özlediğiniz günlere kısmen geri dönmüşsünüz. Hayırlı olsun.

Kardeşim gene olarak boş bir insan mısın? Yoksa öyle olmayı mı tercih ediyorsun? Her sene müfredat değişiyor ülkemizde, ara tatillerde de aynı şekilde. Her tatil zamanı; ögretilecek dersler, sınavlar, quizlere ve buna benzer kağıt işleri halledilir. Annem de öğretmen. Yani 0 bilgi ile bu kadar ahkâm kesebilmek sadece bizim ülkeye özel galiba. Senin mantığına göre memurluk da aynı şey, bayramlarda izne çıkan doktorlar da aynı şey...
Avrupa'da ikinci Dünya savaşından beri hep aynı şeyler okutuluyor muş sanıyorsun.
Her sene Dünya değişiyor. Hep yerinde saymak senin tercihin olabilir.

Günümüzü geçmiş ile kıyaslarsan, artık çoğu kişi refah içinde. Eskiden gürbüz çocuk yarışmaları olurdu, insanları çocuklarını beslemeye teşvik etmek için. Sanki insanlar keyfine aç kalıyormuş gibi. İstanbul'da su kesintileri vardı. Şimdi yine o eski özlediğiniz günlere kısmen geri dönmüşsünüz. Hayırlı olsun.

Avrupa'da ikinci Dünya savaşından beri hep aynı şeyler okutuluyor muş sanıyorsun.
Her sene Dünya değişiyor. Hep yerinde saymak senin tercihin olabilir.
Eskiden bir kişinin çalışmasıyla ev geçindiriliyordu. Şimdi iki kişi çalışsa aç karnını zor doyuruyor. Bir aylık kiranın asgari ücrete denk olmasını refahın neresine koydunuz siz? AKP'nin politik yalanlarını sağda solda söylemeyin böyle. Forumda üç beş kişiye rezil olursunuz ama öbür türlü en iyimser hesapla birkaç yüzbin kişiye.

Yazarken bana mı sordular. Sorsalardı yazmayın çok öğretmen fazlası var derdim. Şaka bi yana herkesin artık öğretmenlikten atanamıyacağını bilmesi lazım.Bilmiyorsa da bilen birine sorması lazım. Artık okuyup da adam olmak zor. İşi riske atmamak lazım
Yazanlar bir işimiz olsun diye yazdılar o insanlar emek verdiler dirsek çürüttüler o kadar tabi ki de bunun karşılığında öğretmenlik yapmak isteyecekler bundan doğal ne olabilir ki empati yap o insanlarla sen onların yerinde olsan sende öğretmenlik yapmak istemezmiydin

katılıyorum bu karara

Eski düzende tek maaşla geçinilebilirdi ancak şu anki düzende bu mümkün değil

katılıyorum bu karara
Neden?

Yazanlar bir işimiz olsun diye yazdılar o insanlar emek verdiler dirsek çürüttüler o kadar tabi ki de bunun karşılığında öğretmenlik yapmak isteyecekler bundan doğal ne olabilir ki empati yap o insanlarla sen onların yerinde olsan sende öğretmenlik yapmak istemezmiydin
İstemezdim çünkü işsiz kalacağımı biliyorum. Bu konu öyle bi işim olsun da ne olursa olsun denebilecek bişey değil gelecek 40 yıl ne yapacağını belirlicek bişey. Şimdi tercih yapanların çoğu bişey okuyayım da gerisi farketmez kafasında. Sonra işte böyle kafana geçer işsiz kalırsın

Eski düzende tek maaşla geçinilebilirdi ancak şu anki düzende bu mümkün değil

Neden?
yüksek öğretmenin ne olduğunu bilmiyorum bulamadımda ancak kamu kurumlarında 4 gün çalışıp hatta o 4 gününde taş çatlasın 3 günü ful çalışıyor öğretmenler yani normal bir memura kıyasla keyif sürüyorlar bildiğin ayrıca 3 aylık tatilleride cabası . Öğretmenlik zor meslek diyorlar hayır diğerleri ile kıyaslanamaz bile , ne de olsa disiplinle tehdit edersin veya salarsın susarlar
Bunlar dolayısıyla extradan ayrı bir kadro açılmaması gerektiğini düşünüyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,974
Üyeler
185,357
Son üye
ismail37
Geri