Yardım İade mi değil mi? Ips Glow Testi - LG UltraGear 27GS60F-B

Glow ve ghosting durumunuz nasıl? 400nit parlaklıkla g4 edinip parlaklık kısarak glow azaltma planım için. Bir de monitorde mprt/elmb gibi bir şey var mı? En yüksek overdrive'da tersine ghosting tecrübe ettiniz mi?
glow çok az mevcut. oyunda ya da film izlerken rahatsız edecek kadar değil. ghosting yok.

En yüksek overdrive ayarında da Ghosting yoksa tamamdır. Teşekkür ederim hocam, güzel günlerde kullanın.

Çok hafif ghosting sorunu da olan monitörüme glow testi de yaptım. Ghosting'i anlattığım konu şu:

Başlık 'Ghosting Testi - LG UltraGear 27GS60F-B' https://forum.donanimarsivi.com/konu/ghosting-testi-lg-ultragear-27gs60f-b.1185911/

Fotoğrafta gözüktüğü kadar değil tabiiki ama monitore tam karşıdan bakınca sol alttaki glow ekranın yaklaşık 1/4''üne yayılıyor. Sol üstte de var. İadelik midir bu? Her ips panelde bu kadar glow olur mu? Siyah sahneli filmlerde bariz belli oluyor karanlık sahneli oyunlarda da. Gece test sonuçları şöyle:
Bende 24 inc pivot olanı var 144 haz ısık sızması aşırı fazla sende iade

İade çünkü monitörün ips glowu yok. Ips glowun monitörü var.

Hocam sadece fotoğraflarla doğrudan yanıltmak istemem, marka hakkında yanlış algı olmasın. Ancak sol altta ve sol üstte çok belli olacak şekilde vardı, fotoğraftaki kadar olmasa da. Bugün paketleyip gönderdim, inşallah yardımcı olur hepsiburada.

Çok hafif ghosting sorunu da olan monitörüme glow testi de yaptım. Ghosting'i anlattığım konu şu:

Başlık 'Ghosting Testi - LG UltraGear 27GS60F-B' https://forum.donanimarsivi.com/konu/ghosting-testi-lg-ultragear-27gs60f-b.1185911/

Fotoğrafta gözüktüğü kadar değil tabiiki ama monitore tam karşıdan bakınca sol alttaki glow ekranın yaklaşık 1/4''üne yayılıyor. Sol üstte de var. İadelik midir bu? Her ips panelde bu kadar glow olur mu? Siyah sahneli filmlerde bariz belli oluyor karanlık sahneli oyunlarda da. Gece test sonuçları şöyle:
Çoğu IPS monitörde az da olsa olabiliyor. Gözle bakınca çok belli olmuyorsa kullanın alacağınızın daha kötü gelme ihtimali de var.

Hocam tahammül edemediğim bir düzeydeydi, gündüz bile en ufak karanlık sahnede belli oluyordu. Bütçe yükselttim. 400nit verebilen bir monitor alıp parlaklığı kısarak kullanmayı düşündüm. Tavsiyeniz için teşekkürler.

Hocam sadece fotoğraflarla doğrudan yanıltmak istemem, marka hakkında yanlış algı olmasın. Ancak sol altta ve sol üstte çok belli olacak şekilde vardı, fotoğraftaki kadar olmasa da. Bugün paketleyip gönderdim, inşallah yardımcı olur hepsiburada.
Hocam monitörlerin derecelerini az çok biliyorum. Fotografta ne kadar IPS GLOW varsa gerçekte bir kaç kademe düşügü oluyor. Evet fotograf yanıltıyor. Sizin fotograflarıda görüp gerçekte durum ne ise ona göre yazdım aslında. Marka hakkında yanlış algı düşünceniz çok iyi. Keşke markalarda müşterisini biraz düşünse sizin kadar.

O monitörde herhangi bir karanlık sahnenin fazla oldugu oyun açarsanız yan taraflardan ekran parıldayacaktır.

Kesinlikle iade.

Haklısınız hocam, keşke. Özellikle panelin tersine ghosting yaptığı gecikme değerini gtg gecikme değeri olarak sunup pazarlama yapmalarından hiç hoşlanmıyorum.
Karanlık sahnelerde özellikle sol alt tarafta gündüz bile sorun yaşadım. Bugün gönderdim, iade kabul edilirse Samsung Odyssey G4 27 inç alacağım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kesinlikle iade.
Gönderdim bugün, yanıt için teşekkürler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sol alttaki glow'dan çok ışık sızması gibi duruyor. Daha sarımsı gözüken(sağ alt) bariz glow.Ekranın çok büyük bir kısmını kaplıyor. İade edebiliyorsanız edin. Glowa yapacak bir şey yok. IPS Panelin kusuru maalesef.
Mesajınız gözümden kaçmış. Tavsiye için teşekkürler.

Sonuç: İadem kabul edildi arkadaşlar.

1 Aralıkta teslim aldığım monitorümü 3 Aralıkta iade koduyla kargoya verdim, 4 Aralık günü satıcıya ulaştı ve öğleden hemen sonra para iadem yapıldı. Hem alışveriş platformu hem de satıcı ile iletişim kurarak süreci yürüttüm ve memnun kaldım.

Platform: Hepsiburada
Satıcı: techburada

Bu mesajı forumun faydalanması için ekliyorum. Reklam değildir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,716
Üyeler
185,792
Son üye
samuroski
Geri