🔥İndirim Kioxia Exceria Heatsink 2TB 2GB Dramli 6.599TL SSD

Büyük boyutlu dosya kopyalamıyorsan sürekli o kadar da önemi yok, abartı. Günlük kullanım ve oyunlarda önemli olan rastgele okuma/yazma hızı. O kadar. Nebi Akgün SSD videosunda DRAM olayını güzel açıklıyor merak edersen bakarsın.

Ben konuyu biliyorum, retorik bir soruydu. Dram varlığı buradaki kullanıcıların en az %90'ının pek işine yaramayacak.

Nebi akgün bu ssdyi teardown ediyor yanda dram modülü var görmüyor ne olduğunu bilmiyor. Dram üreticisinin kim olduğunu bilmiyorum diyor. Bence kendi bilgilerini sorgulasın dram gereksiz derken.

Dram üreticisini bilmemesi ne değiştiriyor. O incelemeci dram modülünü tanımadıysa o zaman herkes için dram gereklidir mi demek oluyor?

Innogrit kontrolcü işte hocam dram değil. Dram modül üreticisi samsung.
Samsung DRAM modülünü bilmiyor diye kendi bildiğini sorgulasın kısmındaki bağdaştırmanı anlayamadım. Böyle bir bağdaştırmanın doğru olmadığını düşünüyorum. DRAM hakkında yaptığı yorumları da yerinde ve doğru buluyorum. Yüksek boyutlu dosyalarla işlem yapılmıyorsa ne faydası var ki? Yani fayda maliyet açısından attığım taş ürküttüm kuşa değecek mi?

Son düzenleme:
henüz yeni geçtiğimiz 2 ay içinde
3400 liraya hiksemi m2 gen 3 2tb
3300 e hisemi 1.92tb
3300 e hiksemi 2tb ssd
1700 tl ye vi3000 verbatim 1 tb gen 3

satılırken buraya konusu içinde çöp çöp bedava verse alınmaz yazanlar online mı?:)
hiksemileri dizdim 12 tb 12 bin tl izliyorum

sırada ekran kartları var yılbaşı amerika indirimleri bitince bir krizde ekran kartı fiyatlarında çıkacak....

trendi takip etmek lazım

Samsung DRAM modülünü bilmiyor diye kendi bildiğini sorgulasın kısmındaki bağdaştırmanı anlayamadım. Böyle bir bağdaştırmanın doğru olmadığını düşünüyorum. DRAM hakkında yaptığı yorumları da yerinde ve doğru buluyorum. Yüksek boyutlu dosyalarla işlem yapılmıyorsa ne faydası var ki? Yani fayda maliyet açısından attığım taş ürküttüm kuşa değecek mi?
Neyi bağdaştıramadın üstat? Kontrolcüyü gösteriyor yandaki modül ne modülü bilmiyor üstünde seri nosuna kadar yazıyor. Dram sadece kopyala yapıştırda fark yaratmaz. Doluluk oranı %95 olan dramli ssd ile dramsiz ssd arasında da performans farkı var. Fayda maliyet açısından ne demek hocam dramsiz ssdlerin fiyatlarından haberiniz yok herhalde. Araya verdiğiniz 500 lira 1000 lira mı cebinizi yakacak?

Nebi akgünü de sürekli takip etmem sadece ssd videosunu gördüm. Genel olarak güzel ama tutup da forumculara sallayıp açık modülde neyin ne olduğunu bilmemesi komik.

Reddit'de s70 gammix kadar patlayan ve gömülen bir SSD ile daha karşılaşmadım zaten, Kioxia falan firmware update ile işi çözüyor ama Adata beceremiyor şu işi. Adamların ramleri süper ama SSD de güven vermiyor. Forumda s70 önerene denk geldiğimde alacak olanı bilgilendirmeye özen gösteriyorum.

Reddit'de s70 gammix kadar patlayan ve gömülen bir SSD ile daha karşılaşmadım zaten, Kioxia falan firmware update ile işi çözüyor ama Adata beceremiyor şu işi. Adamların ramleri süper ama SSD de güven vermiyor. Forumda s70 önerene denk geldiğimde alacak olanı bilgilendirmeye özen gösteriyorum.
benim s70 şimdi aldım SS
maşallah patlamamış 2500 saat 1800 boot
2-3 sene oldu alalı

70.webp

benim s70 şimdi aldım SS
maşallah patlamamış 2500 saat 1800 boot
2-3 sene oldu alalı

Alıntıyı görüntüle
Problemli ürünlerde o sorun illa her üründe yaşanacak diye bişey yok ki zaten, asıl sıkıntı bunun yaygın olması ve sorun yaşama ihtimalinin yüksek olması. Senin yaşamaman güzel tabi, bu güzel bişey, sevindim senin adına :) zaten bu saatten sonra da yaşamazsın heralde, güle güle kullan, sağlığı da güzel.
Gigabyte GPU lardaki akıntı sorunu gibi, herkes yaşamadı ama bir çok insan yaşadı bunu

Neyi bağdaştıramadın üstat? Kontrolcüyü gösteriyor yandaki modül ne modülü bilmiyor üstünde seri nosuna kadar yazıyor. Dram sadece kopyala yapıştırda fark yaratmaz. Doluluk oranı %95 olan dramli ssd ile dramsiz ssd arasında da performans farkı var. Fayda maliyet açısından ne demek hocam dramsiz ssdlerin fiyatlarından haberiniz yok herhalde. Araya verdiğiniz 500 lira 1000 lira mı cebinizi yakacak?

Nebi akgünü de sürekli takip etmem sadece ssd videosunu gördüm. Genel olarak güzel ama tutup da forumculara sallayıp açık modülde neyin ne olduğunu bilmemesi komik.
Maliyetler yaklaştı haklısınız. %80 doluluk ve sonrasında DRAM bulunan SSD arayı fazlaca açacaktır fakat bu konu SSD'yi tam kapasiteye yakın kullanan bir kısmı ilgilendiren konu.

Asıl mesele DRAM olayının düzgün anlaşılmasında. Olmazsa olmaz bir durum değil. Hangi ihtiyaca hizmet ettiği, hangi durumda kullanıcılara gözle görülür faydalar sağladığının iyi anlaşılması lazım. Yaptığı tek iş internette gezip CS oynamak olan birinin DRAM bulunan SSD'ye ne kadar ihtiyacı var siz söyleyin. Gördüğüm kadarıyla DRAM bulunan SSD önerenler olmazsa olmaz gibi anlatıyor. Detay bilmesine gerek olmayan son kullanıcı kullanmayacağı (fark 500TL dahi olsa) özelliklere sahip ürünler alıyor.

Nebi Akgün meselesi de SSD konusundaki söylemlerini çok doğru buluyorum. Yetkinliği vardır ya da yoktur veya forum kullanıcılarına sallar ya da sallamaz dediği şeyin doğru olduğunu değiştirmiyor. Bunlar birbirlerinden farklı şeyler.

Maliyetler yaklaştı haklısınız. %80 doluluk ve sonrasında DRAM bulunan SSD arayı fazlaca açacaktır fakat bu konu SSD'yi tam kapasiteye yakın kullanan bir kısmı ilgilendiren konu.

Asıl mesele DRAM olayının düzgün anlaşılmasında. Olmazsa olmaz bir durum değil. Hangi ihtiyaca hizmet ettiği, hangi durumda kullanıcılara gözle görülür faydalar sağladığının iyi anlaşılması lazım. Yaptığı tek iş internette gezip CS oynamak olan birinin DRAM bulunan SSD'ye ne kadar ihtiyacı var siz söyleyin. Gördüğüm kadarıyla DRAM bulunan SSD önerenler olmazsa olmaz gibi anlatıyor. Detay bilmesine gerek olmayan son kullanıcı kullanmayacağı (fark 500TL dahi olsa) özelliklere sahip ürünler alıyor.

Nebi Akgün meselesi de SSD konusundaki söylemlerini çok doğru buluyorum. Yetkinliği vardır ya da yoktur veya forum kullanıcılarına sallar ya da sallamaz dediği şeyin doğru olduğunu değiştirmiyor. Bunlar birbirlerinden farklı şeyler.
Yaptığı tek iş İnternette gezip cs oynamak olanlar ne forumların %10unu oluşturuyor ne de Nebi Akgün vs izliyor. Bunları takip edenler zaten detaya önem veriyor. Tutup da dram çok önemli değil minvalinde konuşarak forumculara sallaması saçma. Yetkinliği yok demiyorum dediği şey yanlış.

Yaptığı tek iş İnternette gezip cs oynamak olanlar ne forumların %10unu oluşturuyor ne de Nebi Akgün vs izliyor. Bunları takip edenler zaten detaya önem veriyor. Tutup da dram çok önemli değil minvalinde konuşarak forumculara sallaması saçma. Yetkinliği yok demiyorum dediği şey yanlış.

Verilerle konuşalım, %80 dolu diskte ne kadar fark yaratıyor dram, bir kaç veri koyun görelim hep beraber.

"Nebi'nin dediği şeyler yanlış." Kime göre, neye göre? ben doğru ve faydalı buldum o videoyu. Ben video çeksem ben de sallarım çünkü hangi ssd başlığına girsem, "dram yok, alınmaz" gibi tabirler görüyorum. Saçma bir dram takıntısı var.

Dediğim gibi buradaki kullanıcıların çook büyük bir kısmının dram kovalamasına gerek yok, orta sınıf kontrolcü + dayanıklı nand bellek kombinasyonunu güzel bir fiyata bulanlar tereddüt etmeden alsınlar. Ben sadece tbw değerine bakıyorum kendim için. Sata3'ten hızlı herhangi bir ssd hız konusunda çoğumuzun ihtiyacını fazla fazla karşılar.

Geri