Büyük boyutlu dosya kopyalamıyorsan sürekli o kadar da önemi yok, abartı. Günlük kullanım ve oyunlarda önemli olan rastgele okuma/yazma hızı. O kadar. Nebi Akgün SSD videosunda DRAM olayını güzel açıklıyor merak edersen bakarsın.
Nebi akgün bu ssdyi teardown ediyor yanda dram modülü var görmüyor ne olduğunu bilmiyor. Dram üreticisinin kim olduğunu bilmiyorum diyor. Bence kendi bilgilerini sorgulasın dram gereksiz derken.
Samsung DRAM modülünü bilmiyor diye kendi bildiğini sorgulasın kısmındaki bağdaştırmanı anlayamadım. Böyle bir bağdaştırmanın doğru olmadığını düşünüyorum. DRAM hakkında yaptığı yorumları da yerinde ve doğru buluyorum. Yüksek boyutlu dosyalarla işlem yapılmıyorsa ne faydası var ki? Yani fayda maliyet açısından attığım taş ürküttüm kuşa değecek mi?Innogrit kontrolcü işte hocam dram değil. Dram modül üreticisi samsung.
İnnogrit ise kontrolcü alacak olanlar şu konuyu da bi incelesin.Sen öyle deyince tekrar baktım Innogrit IG5236 kontrolcünün DRAM bulunan versiyonu olduğunu araştırarak buldum diyor . Buradan nasıl böyle bir sonuç çıkardın ki?
Kioxia drives have the issue fixed, by SSSTC apparently (OEM kioxia brand). Böyle bir yorum var. Tabi burada bahsi geçen model Kioxia KXG80ZN84T09.İnnogrit ise kontrolcü alacak olanlar şu konuyu da bi incelesin.
Neyi bağdaştıramadın üstat? Kontrolcüyü gösteriyor yandaki modül ne modülü bilmiyor üstünde seri nosuna kadar yazıyor. Dram sadece kopyala yapıştırda fark yaratmaz. Doluluk oranı %95 olan dramli ssd ile dramsiz ssd arasında da performans farkı var. Fayda maliyet açısından ne demek hocam dramsiz ssdlerin fiyatlarından haberiniz yok herhalde. Araya verdiğiniz 500 lira 1000 lira mı cebinizi yakacak?Samsung DRAM modülünü bilmiyor diye kendi bildiğini sorgulasın kısmındaki bağdaştırmanı anlayamadım. Böyle bir bağdaştırmanın doğru olmadığını düşünüyorum. DRAM hakkında yaptığı yorumları da yerinde ve doğru buluyorum. Yüksek boyutlu dosyalarla işlem yapılmıyorsa ne faydası var ki? Yani fayda maliyet açısından attığım taş ürküttüm kuşa değecek mi?
Reddit'de s70 gammix kadar patlayan ve gömülen bir SSD ile daha karşılaşmadım zaten, Kioxia falan firmware update ile işi çözüyor ama Adata beceremiyor şu işi. Adamların ramleri süper ama SSD de güven vermiyor. Forumda s70 önerene denk geldiğimde alacak olanı bilgilendirmeye özen gösteriyorum.İnnogrit ise kontrolcü alacak olanlar şu konuyu da bi incelesin.
benim s70 şimdi aldım SSReddit'de s70 gammix kadar patlayan ve gömülen bir SSD ile daha karşılaşmadım zaten, Kioxia falan firmware update ile işi çözüyor ama Adata beceremiyor şu işi. Adamların ramleri süper ama SSD de güven vermiyor. Forumda s70 önerene denk geldiğimde alacak olanı bilgilendirmeye özen gösteriyorum.
Problemli ürünlerde o sorun illa her üründe yaşanacak diye bişey yok ki zaten, asıl sıkıntı bunun yaygın olması ve sorun yaşama ihtimalinin yüksek olması. Senin yaşamaman güzel tabi, bu güzel bişey, sevindim senin adınabenim s70 şimdi aldım SS
maşallah patlamamış 2500 saat 1800 boot
2-3 sene oldu alalı
Alıntıyı görüntüle
Maliyetler yaklaştı haklısınız. %80 doluluk ve sonrasında DRAM bulunan SSD arayı fazlaca açacaktır fakat bu konu SSD'yi tam kapasiteye yakın kullanan bir kısmı ilgilendiren konu.Neyi bağdaştıramadın üstat? Kontrolcüyü gösteriyor yandaki modül ne modülü bilmiyor üstünde seri nosuna kadar yazıyor. Dram sadece kopyala yapıştırda fark yaratmaz. Doluluk oranı %95 olan dramli ssd ile dramsiz ssd arasında da performans farkı var. Fayda maliyet açısından ne demek hocam dramsiz ssdlerin fiyatlarından haberiniz yok herhalde. Araya verdiğiniz 500 lira 1000 lira mı cebinizi yakacak?
Nebi akgünü de sürekli takip etmem sadece ssd videosunu gördüm. Genel olarak güzel ama tutup da forumculara sallayıp açık modülde neyin ne olduğunu bilmemesi komik.
Yaptığı tek iş İnternette gezip cs oynamak olanlar ne forumların %10unu oluşturuyor ne de Nebi Akgün vs izliyor. Bunları takip edenler zaten detaya önem veriyor. Tutup da dram çok önemli değil minvalinde konuşarak forumculara sallaması saçma. Yetkinliği yok demiyorum dediği şey yanlış.Maliyetler yaklaştı haklısınız. %80 doluluk ve sonrasında DRAM bulunan SSD arayı fazlaca açacaktır fakat bu konu SSD'yi tam kapasiteye yakın kullanan bir kısmı ilgilendiren konu.
Asıl mesele DRAM olayının düzgün anlaşılmasında. Olmazsa olmaz bir durum değil. Hangi ihtiyaca hizmet ettiği, hangi durumda kullanıcılara gözle görülür faydalar sağladığının iyi anlaşılması lazım. Yaptığı tek iş internette gezip CS oynamak olan birinin DRAM bulunan SSD'ye ne kadar ihtiyacı var siz söyleyin. Gördüğüm kadarıyla DRAM bulunan SSD önerenler olmazsa olmaz gibi anlatıyor. Detay bilmesine gerek olmayan son kullanıcı kullanmayacağı (fark 500TL dahi olsa) özelliklere sahip ürünler alıyor.
Nebi Akgün meselesi de SSD konusundaki söylemlerini çok doğru buluyorum. Yetkinliği vardır ya da yoktur veya forum kullanıcılarına sallar ya da sallamaz dediği şeyin doğru olduğunu değiştirmiyor. Bunlar birbirlerinden farklı şeyler.
Yaptığı tek iş İnternette gezip cs oynamak olanlar ne forumların %10unu oluşturuyor ne de Nebi Akgün vs izliyor. Bunları takip edenler zaten detaya önem veriyor. Tutup da dram çok önemli değil minvalinde konuşarak forumculara sallaması saçma. Yetkinliği yok demiyorum dediği şey yanlış.