Çözüldü✓ RTX 5070 1080p işlemci önerisi

monet

80+
Reaksiyon skoru
4
Merhaba arkadaşlar,

Monitör: 1080p
Mevcut CPU: R5 5600
Yakın zamanda AM 4 sistemime RTX 5070 yükseltmesi yapmıştım. Şimdi ise ekran kartını darboğaza sokmadan besleyebilecek uygun fiyatlı, çok ısınmayan (2. El kullanıma da açığım) bir işlemci almak istiyorum. Soket tipi AM4 AM5 fark etmez.

Merhaba arkadaşlar,

Monitör: 1080p
Mevcut CPU: R5 5600
Yakın zamanda AM 4 sistemime RTX 5070 yükseltmesi yapmıştım. Şimdi ise ekran kartını darboğaza sokmadan besleyebilecek uygun fiyatlı, çok ısınmayan (2. El kullanıma da açığım) bir işlemci almak istiyorum. Soket tipi AM4 AM5 fark etmez.
5800x 1080p de darbogazsız kullanım için

ryzen 5 7500f ya da 7600 hakkı

Açıkçası güzel bir işlemci ancak o kadar açılmak istemiyorum işlemci için.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bunlar olabilir hocam uzun süreli kullandığınız model var mı arasında? Sıcaklık vs değerleri nasıl sizce?
tamamda nasıl açılmak istemiyorum anlamadım ddr5 e geçtiginde ram fiyatı zaten 20k ya yakın zaten tek ram elinzde bulunan ddr4 ramleri kullanamıyorsunuz

Elinde mevcutta var am5 sistemi (işlemci haricinde) veya bilgisi yok arkadaşın,, çok yüklenmeyelim, öneri almaya gelmiş arkadaş
tamamda nasıl açılmak istemiyorum anlamadım ddr5 e geçtiginde ram fiyatı zaten 20k ya yakın zaten tek ram elinzde bulunan ddr4 ramleri kullanamıyorsunuz

Haklısınız, Donanım Arşivi kanalında video izlemiştim ve orada söylenen şey 5800x3d için bu paraya AM5 anakart + destekli işlemci alınabildiği ve bu sebeple mantıksız olduğuydu. Bu sebeple öyle dedim.

Açıkçası güzel bir işlemci ancak o kadar açılmak istemiyorum işlemci için.

Bunlar olabilir hocam uzun süreli kullandığınız model var mı arasında? Sıcaklık vs değerleri nasıl sizce?
Performans olarak ikisi de aynı neredeyse.
Aralarında cok fiyat farkı yoksa 7600 alın.
fiyat farkı 1000 kadarsa 7500f almak mantıklı.
7500f kullanıyorum ben kule tipi soğutucu ile sıcaklık derdi yaşamıyorum.

AM5 gecerseniz ramlerde değişmeli, ram fiyatları uçtuğu icin 2-3 bekleyin ram fiyatları normale dönünce yükseltin bence.

5600x alıp sonra tekrardan yükseltmeye uğraşmayın.

Ne garip tavsiye vermişsiniz. AM5'e geçmek artık eskisi gibi değil. 1080p'de 5070 ile darboğaz illa yaşayacaksınız. 5700x-5800x alın veyahut 1440p geçin.

Haklısınız, Donanım Arşivi kanalında video izlemiştim ve orada söylenen şey 5800x3d için bu paraya AM5 anakart + destekli işlemci alınabildiği ve bu sebeple mantıksız olduğuydu. Bu sebeple öyle dedim.
hocam onun üzerinden yıllar geçti şuan ddr5 e geçmek ultra mantıksız hatta sen monitörü 2k ya çıkarsan işlemciyi biraz gıdıklasan darbogazsız oynarsın 2k da 5600 ile

Elinde mevcutta var am5 sistemi (işlemci haricinde) veya bilgisi yok arkadaşın,, çok yüklenmeyelim, öneri almaya gelmiş arkadaş
am5 sistemi yok am4 sistemi var okuyalım lütfen 5600 lü sistemi var

O zaman DDR 4’te kalıp monitörü 2k yapıp 5800x almak şu anda en mantıklı seçenek öyle mi?

O zaman DDR 4’te kalıp monitörü 2k yapıp 5800x almak şu anda en mantıklı seçenek öyle mi?
yapacakların tavsiyelerim

işlemci degişimi gereksiz

monitör 2k yapacaksın imzamdaki sistem ile 2k da her oyunu oynuyorum darbogazsız boş yorum yapacaklar için diyeyim

3. ram 16 gb ise kesinlikle 2.elden ram piyasası uçmadan 32 ye geçip eldekileri satıyorsun çok uyguna 32 getiriyorsun eger 32 varsa 64 e çıkar 2.elden

4. m2 ssd niz yoksa kriz dahada patlamadan m2 ssd 1-2 ne bulursna alıyorsun

5. tertemiz devam ediyorsun

yapacakların tavsiyelerim

işlemci degişimi gereksiz

monitör 2k yapacaksın imzamdaki sistem ile 2k da her oyunu oynuyorum darbogazsız boş yorum yapacaklar için diyeyim

3. ram 16 gb ise kesinlikle 2.elden ram piyasası uçmadan 32 ye geçip eldekileri satıyorsun çok uyguna 32 getiriyorsun eger 32 varsa 64 e çıkar 2.elden

4. m2 ssd niz yoksa kriz dahada patlamadan m2 ssd 1-2 ne bulursna alıyorsun

5. tertemiz devam ediyorsun
Tmmdır aşko. Değerli tavsiyelerin için teşekkürler. Aslında şu anda kafa karışıklığım için çok yardımcı oldun.

Geri