R5 3500x çok ısınıyor

Reaksiyon skoru
6
Arkadaşlar önceden açmıştım u konuyu ama herkes termal macun dedi yenilediğim halde çok ısınıyor olayı şöyle anlatayım boştayken 35-50 derece arasında ama oyuna girince direkt 95 dereceye çıkıp orada duruyor ne yapmam lazım. Hava akışı bence gayet normal çünkü ekran kartım maksimum 75leri görüyor.Termal macunum Arctic MX-4 stok fan kullanıyorum modeli ise Xigmatek EN42296 Apache Plus.

5600X ile AMD'nin kendi stok fanını kullandığım zamanlar derece 95 olduğu sırada bir gün kasayı açıp soğutucunun fan ile ızgarasını ayırmıştım. Izgaradaki dikey boşluklar arasına deli gibi toz birikmişti ve temizleyip geri çalıştırdığımda 5-10 derece düşmüştü. Sen de kontrol et istersen.

Soğutucuyu değiştiremez misin 1k bütçe ile

5600X ile AMD'nin kendi stok fanını kullandığım zamanlar derece 95 olduğu sırada bir gün kasayı açıp soğutucunun fan ile ızgarasını ayırmıştım. Izgaradaki dikey boşluklar arasına deli gibi toz birikmişti ve temizleyip geri çalıştırdığımda 5-10 derece düşmüştü. Sen de kontrol et istersen.
Zaten stok fanın tozunu aldım fırça ile baya toz çıktı.Boşta iken derecenin azaldığını fark ettim ama yük altında atıyorum google de bile 55-65 arası dolanıyor.Belki normal olabilir bu işleri anlamıyorum ama oyuna girince direkt 95te kendini kitlemesi bence sorun.

Evet biraz fazla. Soğutucuyu tekrar montajlayabilir misin kontrol edip?

Evet biraz fazla. Soğutucuyu tekrar montajlayabilir misin kontrol edip?
Acaba ben mi beceremiyorum diye düşünüp macunu silip yeniden sürdüm birkaç kere stok fan mandallı olduğundan biraz zorluyor ama taktım ve fan yerinden hareket etmiyordu.Ondan sonra güç seçeneklerinden işlemcinin maksümum gücünü azalttım oyunda yine 95 derecelere çıktı.Acaba yanlışlıkla bir ayar mı açtım?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Soğutucuyu değiştiremez misin 1k bütçe ile
Yani 1 ay içinde olabilir öneriniz var mı anakartım b450m pro max

Acaba ben mi beceremiyorum diye düşünüp macunu silip yeniden sürdüm birkaç kere stok fan mandallı olduğundan biraz zorluyor ama taktım ve fan yerinden hareket etmiyordu.Ondan sonra güç seçeneklerinden işlemcinin maksümum gücünü azalttım oyunda yine 95 derecelere çıktı.Acaba yanlışlıkla bir ayar mı açtım?
Yanlış bir ayar yaptığını düşünüyorsan ki zaten ellemene gerek yok o ayarları pc gücünü kesip bios pilini çıkarıp takabilirsin. Dene bakalım.

O soğutucu ile normal
öneriniz var mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yanlış bir ayar yaptığını düşünüyorsan ki zaten ellemene gerek yok o ayarları pc gücünü kesip bios pilini çıkarıp takabilirsin. Dene bakalım.
Aslında sadece güç seçeneklerinden bir şey yaptım başka ayarda yapmadım bence bir ayar falan değiştirmedim de acaba hani sizin aklınıza gelebilcek bir ayar falan var mı diye sorayım dedim

stok fan ile normal diyen vatandaşlar ben de aynı işlemciyi stok fanla kullanıyorum oyunlarda 80'i görmüyorum macun da noname sanırım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,126
Üyeler
187,453
Son üye
meeptt
Geri