Bilgisayarıma su döküldü sizce AI doğru teşhisi yaptı mı ?

Reaksiyon skoru
5
Selamlar arkadaşlar,

Bu sabah saat 10 civarında kasanın üstüne yaklaşık 400 ml su döküldü ve su içeri doğru aktı. O an hemen fişi çektim. Kasanın kapağını açıp içindeki suyu boşalttım; tüm işlem 10 saniye kadar sürdü. Sonrasında görünür yerleri kuru bezle sildim.

Ekran kartını söküp PCI-e slotunu ve güç girişlerini diş fırçasıyla temizledim. Oralarda birkaç damla su vardı. Bu arada ekran kartından çok güçlü bir fan sesi geliyordu, suyu silince o ses kesildi.

Gözle görülür başka su kalmadığını düşündüm ve sistemi birkaç saat kurumaya bıraktım.

Bilgisayarı Açma Denemeleri:

Bilgisayarı tekrar açmayı denediğimde:

• Tüm fanlar ve ışıklar çalıştı
  • Ancak monitöre görüntü gelmedi
GPT’ye danıştım ve şu adımları uyguladım:

1. RAM’leri tek tek sökerek denedim
    • 1 RAM ile açtım → Ekrana ilk görüntü geldi (Görüntü 1)
  2. Çıkardığım RAM kenarda dururken SSD’yi çıkarıp yuvasını ve SSD’yi kuruttum
    • SSD biraz ısınmıştı (saatlerdir kapalı olmasına rağmen)
    • Tekrar denedim → Görüntü gelmedi
  3. GPT, SSD’yi tamamen çıkarıp sistemi öyle açmamı söyledi
    • SSD olmadan açtım → Bu sefer ekrana tekrar görüntü geldi (Görüntü 2)
  4. Son olarak iki RAM’i birden takarak denedim
    • Yine Görüntü 2’deki ekran geldi
GPT’nin son teşhisi:
“Ekran kartı, anakart, RAM ve işlemci sağlam görünüyor; sorun büyük ihtimalle SSD’de.”

Sorun SSD’de mi yoksa M.2 yuvasında mı?

SSD yuvasının fotoğrafını da ekliyorum. Sizce sorun:

• SSD’nin kendisinde mi?
  • M.2 yuvasında/anakartta mı?
  • Yoksa başka bir bileşende olabilir mi?
Siz duayen arkadaşların her türlü görüşüne açığım.

Ekler

• WhatsApp Image 2025-12-10 at 14.44.53.webp
    WhatsApp Image 2025-12-10 at 14.44.53.webp
    58.6 KB · Hit: 21
  • WhatsApp Image 2025-12-10 at 14.44.54.webp
    WhatsApp Image 2025-12-10 at 14.44.54.webp
    72.4 KB · Hit: 22
  • WhatsApp Image 2025-12-10 at 14.40.36 (1).webp
    WhatsApp Image 2025-12-10 at 14.40.36 (1).webp
    1.2 MB · Hit: 18
  • WhatsApp Image 2025-12-10 at 14.40.36.webp
    WhatsApp Image 2025-12-10 at 14.40.36.webp
    867.9 KB · Hit: 21
Selamlar arkadaşlar,

Bu sabah saat 10 civarında kasanın üstüne yaklaşık 400 ml su döküldü ve su içeri doğru aktı. O an hemen fişi çektim. Kasanın kapağını açıp içindeki suyu boşalttım; tüm işlem 10 saniye kadar sürdü. Sonrasında görünür yerleri kuru bezle sildim.

Ekran kartını söküp PCI-e slotunu ve güç girişlerini diş fırçasıyla temizledim. Oralarda birkaç damla su vardı. Bu arada ekran kartından çok güçlü bir fan sesi geliyordu, suyu silince o ses kesildi.

Gözle görülür başka su kalmadığını düşündüm ve sistemi birkaç saat kurumaya bıraktım.

Bilgisayarı Açma Denemeleri:

Bilgisayarı tekrar açmayı denediğimde:

• Tüm fanlar ve ışıklar çalıştı
  • Ancak monitöre görüntü gelmedi
GPT’ye danıştım ve şu adımları uyguladım:

1. RAM’leri tek tek sökerek denedim
    • 1 RAM ile açtım → Ekrana ilk görüntü geldi (Görüntü 1)
  2. Çıkardığım RAM kenarda dururken SSD’yi çıkarıp yuvasını ve SSD’yi kuruttum
    • SSD biraz ısınmıştı (saatlerdir kapalı olmasına rağmen)
    • Tekrar denedim → Görüntü gelmedi
  3. GPT, SSD’yi tamamen çıkarıp sistemi öyle açmamı söyledi
    • SSD olmadan açtım → Bu sefer ekrana tekrar görüntü geldi (Görüntü 2)
  4. Son olarak iki RAM’i birden takarak denedim
    • Yine Görüntü 2’deki ekran geldi
GPT’nin son teşhisi:
“Ekran kartı, anakart, RAM ve işlemci sağlam görünüyor; sorun büyük ihtimalle SSD’de.”

Sorun SSD’de mi yoksa M.2 yuvasında mı?

SSD yuvasının fotoğrafını da ekliyorum. Sizce sorun:

• SSD’nin kendisinde mi?
  • M.2 yuvasında/anakartta mı?
  • Yoksa başka bir bileşende olabilir mi?
Siz duayen arkadaşların her türlü görüşüne açığım.
valla çalıştırmakla hata etmişsin güzelce izopropil alkol ile baya baya yıkaman lazımdı her parçayı ekran kartı hariç onu sökmen gerekirdi sonra kurulayıp 1 saat bekleyip takacaktın oksitte başlar bu pc de muhtemelen çiplerin altındaki lehimlerde sıvı kaldı bozdu

valla çalıştırmakla hata etmişsin güzelce izopropil alkol ile baya baya yıkaman lazımdı her parçayı ekran kartı hariç onu sökmen gerekirdi sonra kurulayıp 1 saat bekleyip takacaktın oksitte başlar bu pc de muhtemelen çiplerin altındaki lehimlerde sıvı kaldı bozdu
Valla hocam haklısın, o anki panikle bastım düğmeye, hata ettik. Ama şu an kafamı karıştıran bir durum var, sana da danışmak istedim: SSD'yi sökünce bilgisayar şak diye açılıyor, BIOS ekranı falan geliyor, her şey normal görünüyor. Ama o eski SSD'yi taktığım an görüntü gidiyor. Sence anakartı kurtarmış olabilir miyim? Yani sorun sadece SSD'nin kısa devre yapması olabilir mi yoksa anakartta sinsi bir arıza var mıdır sence?

Valla hocam haklısın, o anki panikle bastım düğmeye, hata ettik. Ama şu an kafamı karıştıran bir durum var, sana da danışmak istedim: SSD'yi sökünce bilgisayar şak diye açılıyor, BIOS ekranı falan geliyor, her şey normal görünüyor. Ama o eski SSD'yi taktığım an görüntü gidiyor. Sence anakartı kurtarmış olabilir miyim? Yani sorun sadece SSD'nin kısa devre yapması olabilir mi yoksa anakartta sinsi bir arıza var mıdır sence?
ssd kısa devreye düşmüştür muhtemelen ki dediğine göre çalışmıyorkende sıcakmış bu onu gösteryor diğer parçalar kesin kuruduysa bu şekilde açılıyorsa sorun olmaya bilir ama ben olsa kullanmam alkol falan bulurum heryerini adam akıllı yıkarım ki en ufak su kalıp oksit pas yaptırmasın

Edit : Arkadaşlar internetten saf alkol sipariş ettim 2 güne gelirmiş o zamana kadar pc kapalı bekleyecem sorun olur mu ? Gelince ssd yi ve soketi temizleyecem düzelmezse yeni ssd alıcam. Bu plan nasıl ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,392
Üyeler
186,478
Son üye
trendyolcu92
Geri