Mehmet_Kaan
80+
- Reaksiyon skoru
- 5
Selamlar arkadaşlar,
Bu sabah saat 10 civarında kasanın üstüne yaklaşık 400 ml su döküldü ve su içeri doğru aktı. O an hemen fişi çektim. Kasanın kapağını açıp içindeki suyu boşalttım; tüm işlem 10 saniye kadar sürdü. Sonrasında görünür yerleri kuru bezle sildim.
Ekran kartını söküp PCI-e slotunu ve güç girişlerini diş fırçasıyla temizledim. Oralarda birkaç damla su vardı. Bu arada ekran kartından çok güçlü bir fan sesi geliyordu, suyu silince o ses kesildi.
Gözle görülür başka su kalmadığını düşündüm ve sistemi birkaç saat kurumaya bıraktım.
“Ekran kartı, anakart, RAM ve işlemci sağlam görünüyor; sorun büyük ihtimalle SSD’de.”
Bu sabah saat 10 civarında kasanın üstüne yaklaşık 400 ml su döküldü ve su içeri doğru aktı. O an hemen fişi çektim. Kasanın kapağını açıp içindeki suyu boşalttım; tüm işlem 10 saniye kadar sürdü. Sonrasında görünür yerleri kuru bezle sildim.
Ekran kartını söküp PCI-e slotunu ve güç girişlerini diş fırçasıyla temizledim. Oralarda birkaç damla su vardı. Bu arada ekran kartından çok güçlü bir fan sesi geliyordu, suyu silince o ses kesildi.
Gözle görülür başka su kalmadığını düşündüm ve sistemi birkaç saat kurumaya bıraktım.
Bilgisayarı Açma Denemeleri:
Bilgisayarı tekrar açmayı denediğimde:- Tüm fanlar ve ışıklar çalıştı
- Ancak monitöre görüntü gelmedi
- RAM’leri tek tek sökerek denedim
- 1 RAM ile açtım → Ekrana ilk görüntü geldi (Görüntü 1)
- Çıkardığım RAM kenarda dururken SSD’yi çıkarıp yuvasını ve SSD’yi kuruttum
- SSD biraz ısınmıştı (saatlerdir kapalı olmasına rağmen)
- Tekrar denedim → Görüntü gelmedi
- GPT, SSD’yi tamamen çıkarıp sistemi öyle açmamı söyledi
- SSD olmadan açtım → Bu sefer ekrana tekrar görüntü geldi (Görüntü 2)
- Son olarak iki RAM’i birden takarak denedim
- Yine Görüntü 2’deki ekran geldi
“Ekran kartı, anakart, RAM ve işlemci sağlam görünüyor; sorun büyük ihtimalle SSD’de.”
Sorun SSD’de mi yoksa M.2 yuvasında mı?
SSD yuvasının fotoğrafını da ekliyorum. Sizce sorun:- SSD’nin kendisinde mi?
- M.2 yuvasında/anakartta mı?
- Yoksa başka bir bileşende olabilir mi?