7500F Curve Optimizer CS2'de FPS arttırır mı?

Styx

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
427
7500F işlemci ve 5600XT ekran kartı kullanıyorum. CS2'de işlemcim %30-40, ekran kartım %70-99 civarı kullanıyor. Max fps 200'e sabitlediğim için sürekli %99 kullanmıyor, senaryoya göre zorlandığı oluyor.
Merak ettiğim şey şu; ekran kartım sistemime göre düşük kalıyor, buna rağmen PBO açıp Curve Optimizer ayarlarını yapsam olumlu bir sonuç alır mıyım, yoksa bir işe yaramaz mı?

illa etkisi olur da çok etikili olmaz, cs garip bir oyundur yüksek işlemci düşük ekran kartı takarsan daha iyi sonuçta verebiliyor vermeyedebiliyor

7500F işlemci ve 5600XT ekran kartı kullanıyorum. CS2'de işlemcim %30-40, ekran kartım %70-99 civarı kullanıyor. Max fps 200'e sabitlediğim için sürekli %99 kullanmıyor, senaryoya göre zorlandığı oluyor.
Merak ettiğim şey şu; ekran kartım sistemime göre düşük kalıyor, buna rağmen PBO açıp Curve Optimizer ayarlarını yapsam olumlu bir sonuç alır mıyım, yoksa bir işe yaramaz mı?
CO - vermen fpsine etki etmez pbo zaten açman gerekiyor ısınıyorsa pbo ya kapatırsın yada CO ile - verirsin ki az w çeksinfpsi artıracak şey l3 cache FPS oyunlarının en ihtiyaçlarından birisi o, sıkıntı şu ki CS2 CSGO gibi işlemci değil ekran kartı oyunu olma yolunda koştura koştura gidiyor ekran hzinden düşük fps almıyorsan sistemin normal şuan

Hocam ekran kartın zaten limitte çalışıyor, o yüzden Curve Optimizer yapsan bile maksimum FPS değerin neredeyse hiç değişmez. Şişe ağzı ekran kartında çünkü.
Ancak PBO ve Curve Optimizer ayarı yapman işlemcinin daha serin çalışmasını sağlar ve %1 Low FPS dediğimiz anlık takılmaları biraz daha toparlar. Yani oyun sana daha akıcı gelir ama sayacı 200'den 300'e fırlatmaz. Yapman faydalı olur ama FPS için değil, stabilite ve sıcaklık için yap.

• Beğen
Reaksiyonlar: Styx
CO - vermen fpsine etki etmez pbo zaten açman gerekiyor ısınıyorsa pbo ya kapatırsın yada CO ile - verirsin ki az w çeksinfpsi artıracak şey l3 cache FPS oyunlarının en ihtiyaçlarından birisi o, sıkıntı şu ki CS2 CSGO gibi işlemci değil ekran kartı oyunu olma yolunda koştura koştura gidiyor ekran hzinden düşük fps almıyorsan sistemin normal şuan
144Hz monitörüm var, şu anlık problemim yok ama 240Hz ya da Lenovo'nun 320Hz olan monitörünü almayı planlıyorum o yüzden aklıma takıldı bu konu. 240Hz yine halledilir ama 320Hz olanı alsam da 240'a çekip kullanacağım gibi duruyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

PSU idarelik Corsair'in 450W modeli. İşlemcinin çektiği watt'a ne kadar etki eder bu PBO-CO ? Daha fazla güç çekecekse sorun yaratabilir belki emin değilim. Şimdilik sorun yok 1 saatlik OCCT power testine soktum 2 defa, soğutucum da yeterli olur muhtemelen, PA 120 Digital var. Boşta 37-38, yükte 70 görüyor maks.

144Hz monitörüm var, şu anlık problemim yok ama 240Hz ya da Lenovo'nun 320Hz olan monitörünü almayı planlıyorum o yüzden aklıma takıldı bu konu. 240Hz yine halledilir ama 320Hz olanı alsam da 240'a çekip kullanacağım gibi duruyor.

PSU idarelik Corsair'in 450W modeli. İşlemcinin çektiği watt'a ne kadar etki eder bu PBO-CO ? Daha fazla güç çekecekse sorun yaratabilir belki emin değilim. Şimdilik sorun yok 1 saatlik OCCT power testine soktum 2 defa, soğutucum da yeterli olur muhtemelen, PA 120 Digital var. Boşta 37-38, yükte 70 görüyor maks.
İşlemci 90w 5600xt 150w çekiyor 450w şuanlık yeter tabi eğer daha yüksek fps istiyorsan x3d işlemcilere geçeceksin 5060ti + 7800x3d gibi bir şey yaparsan sıkıntı olmaz

CO - kaç verirsen o kadar düşer çektiği W normalde 65w üretiliyor o işlemci PBO ile 90 çekiyor sen onu 65we de çeksen bir şey değişmez ısınmıyormuş zaten occtde testte işlemci kaç w çekiyor bak işte CO - 30 vermene gerek yok veriyorsan +200 mhz verip ppt limiti motherboard yap

• Beğen
Reaksiyonlar: Styx
Hocam önce tüm çekirdeklere -30 verip test ettim, sonra +200MHz verdim. Tek tek not aldım, ikişer kere test ettim. Akşam müsait olduğumda 30-40 dakikalık teste sokarım, şimdilik değerler bu şekilde. Tek tek not aldım, başka yapmam gereken bir şey var mı?

1765544745590.webp

CS2 Benchmarkta ortalama 390FPS alırken CO-PBO işlemi sonrası ilk test 404, sonraki 2 test 415 ortalama FPS verdi. Daha da zorlanabilir mi yoksa böyle kalsın mı? CS2 FPS arttırma işinden çıktı bu aslında, bu halde de serin çalıştığını görünce daha da arttırılabilir belki diye düşündüm.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,430
Üyeler
187,051
Son üye
oguzhandnz
Geri