5700X daha iyi bir işlemci. Bilgin hatalı. Ayrıca L3 ön bellekleri aynı. Yani Valorant, CS2 gibi oyunlarda benzer FPS değerleri gösterecektir. 5700X çoklu çekirdek ve BF6 gibi işlemciyi yoran oyunlarda bir tık daha iyi olacaktır.
BIOS güncellemesi ve ayarları yapmayı deneyebilirsin. Özellikle Resizebarı açın. DDR5'de oto açık olsa da DDR4 sistemlerde açılmıyor.
Ama bence sorun AMD sürücülerinden kaynaklanıyor. Aynı işlemci 5700X 4060 ekran kartı 2x16 GB bellek ile Valorant en yüksek ayarlar 1080P 400 FPS civarı alıyorum.
DDU ile sürücüleri kaldırıp, yeniden yükleyin. AMD oyuna karışan saçma sapan ayarlarını kapatın. Nvidia mesela DLSS veya adını unuttum son getirdiği DX11 oyunlarda performans artıran ayarlar gibi şeyleri kendi uygulaması vb. açmaya zorlamıyor. Oyunda destek varsa oyun içinden açıyorsun, uygulama üzerinden atıyorum DLSS3 varsa DLSS4 dosyalarıyla çalışmaya yine kullanıcı olarak sen karar veriyorsun. AMD artık şu saçma sapan özelliklerini varsayılan olarak açık getirtmeyi salmalı.
Belki forumda Valorant oynayıp şu AMD sürücüsünde iyi performans alıyorum diyen biri vardır.
Bir de yeni gelen AMD Chipset sürücüsünü yükleyin. Ayrıca Windows update güncellemelerini eksiksiz yapın.
Yeni sürücü Win11 25H2 sürümü için destek sağlıyor. Hataları düzeltiyor ve bazı iyileştirmeler sağlıyor.
Anakart soket(AM4-AM5) ve modelini seçip yükleyebilirsiniz.
Şu konuda önerdiğim Wintoys ayarlarını da uygulayabilirsiniz.
CS için değerler normal diyebilirim. Bence 200-300 FPS yanlış hatırlıyorsunuz. Ben 5700X ile 180-280 arası dengesiz FPS alıyorum. CS2 halen sorunları var belirteyim.
Ayarları düşüğe alabilirsin. Video eski ama düşükte ortalama 165 FPS görebiliyor. Belki AMD teknolojilerini kapatıp, ideal sürücüyü de Reddit vb. arayıp bulabilirsin.
Overclock yaparak veya 5v5 oranlarına bakarak da değerlendirmenizi öneririm. Diğer modlarda FPS daha çok düşüyor. Karakter modelleri CS'nin genel olarak FPS'ini en çok düşüren şey. Veya X3D içeren bir işlemci alacaksınız. CS2 ve Valorant...