Dostlar OLED mi almalıyım Yoksa IPS / VA mı

OLED'i sırf mat siyah için istiyorum şahsen,
Expedition oynarken de daha iyi monitörle oynamanın gerekliliğini anladım diyebilirim. Sırf bu yüzden monitör alana kadar bekleyeceğim.
Önerdiğiniz VA/IPS yansıma ve ghosting yapmayan modeller varsa onları da yazabilirsiniz.
Model olarak 2 k OLED tavsiyelerine de açığım. Sizin deneyiminize göre + ve eksileri yazmanız da hoşuma gider
O zaman direkt bu monitörü çekiyorsun hocam. https://amzn.eu/d/9BaDYyo

E33'te eski monitörümde yarısına kadar geldim. Daha sonra yeni monitörümle devam ettim. Harika gerçekten. 1 ay önce aynı fiyattan aldım. Amazon ve aynı fiyat. 9 taksit. Kaçırma derim çok üzülürsün.

3 olması gerekiyor. @Tayfunns hocam önermişti. Direkt bunu almamı önerdi. Gigabyte MO27Q28G stoğa girmediği için en mantıklı tercih bu. Stoğa girse de zaten ikisinin arasındaki tercih kişiye kalmış. Kendisi de bir üst modelini kullanıyor.
ben 27kya samsung g6 almıştım 360 hz qd oled ile farkı ne biliyor musun o da gen 3tü sanırım

O zaman direkt bu monitörü çekiyorsun hocam. https://amzn.eu/d/9BaDYyo

E33'te eski monitörümde yarısına kadar geldim. Daha sonra yeni monitörümle devam ettim. Harika gerçekten. 1 ay önce aynı fiyattan aldım. Amazon ve aynı fiyat. 9 taksit. Kaçırma derim çok üzülürsün.
9 taksit bi hoş göründü

Dostlar selamlar, gelecek ay monitör almayı planlıyorum. Normalde aklımda samsung öğrenci indiriminden 20k civarına temizinden bi 2K OLED çekmek vardı ama OLED hakkında biraz araştırınca yanma sorunundan ötürü biraz soğudum diyebilirim. Daha önce telefon harici 2K ekran kullanmadığım için diğer paneller hakkında da çok bilgim yok. Haftaiçi 5-6, Haftasonu 10-12 Saat açık kalır/kullanımı olur şeklinde düşünürsek ömrü ne kadar olur? Yanma problemi olur mu?
Veya 2-4K için OLED ayarında bir monitör öneriniz var mıdır?

(taksit miktarına göre bütçe altı - üstü öneriler de olabilir)
Daha geçen gün konu açtım. 10-15k arasına 2k IPS panel bakarken karşıma "MSI 26.5" OLED" çıktı.
Biraz inceledim çok hoşuma gitti, birde hepsiburada worldcard'ınız varsa peşin fiyatına 9 taksit yapıyor.
Dayanamadım aldım. Biraz daha beklerim derseniz bugün kargoya verildi. Elime ulaştığında deneyeceğim.
Geribildirim bırakabilirim buraya.

ben 27kya samsung g6 almıştım 360 hz qd oled ile farkı ne biliyor musun o da gen 3tü sanırım
Hocam yanlış bilgilendirme yapmak istemem. @Tayfunns hocam kendi açtığı konusunda herkese detaylı bir şekilde cevap vermiş. İçerisinden verdiği cevapları çekip buraya atacaktım ama yanlış anlaşılma olsun istemem. Ben konuyu buraya bırakayım siz mesajları okuyarak inceleyin isterseniz.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

9 taksit bi hoş göründü
Ben 10 taksit almıştım 11.11'de. Bence kaçırmayın derim. Bu bütçede en iyi tercih bu olacaktır.

Daha geçen gün konu açtım. 10-15k arasına 2k IPS panel bakarken karşıma "MSI 26.5" OLED" çıktı.
Biraz inceledim çok hoşuma gitti, birde hepsiburada worldcard'ınız varsa peşin fiyatına 9 taksit yapıyor.
Dayanamadım aldım. Biraz daha beklerim derseniz bugün kargoya verildi. Elime ulaştığında deneyeceğim.
Geribildirim bırakabilirim buraya.
olur 30 k olduğu sürece taksit çok elzem değil 3 - 5

Hocam yanlış bilgilendirme yapmak istemem. @Tayfunns hocam kendi açtığı konusunda herkese detaylı bir şekilde cevap vermiş. İçerisinden verdiği cevapları çekip buraya atacaktım ama yanlış anlaşılma olsun istemem. Ben konuyu buraya bırakayım siz mesajları okuyarak inceleyin isterseniz.

Ben 10 taksit almıştım 11.11'de. Bence kaçırmayın derim. Bu bütçede en iyi tercih bu olacaktır.
amazonun ertesi gün getirme özelliğinden ötürü bile oradan verebilirim ya. geçen bi ara akşam 11 de verdim siparişi sabah 11 de elime geçti.

Son düzenleme:
Mo27q2, mo27q2a, mag271qp x24 veya aw2725d. Hepsi gen 3 kullanıyor. Parlak kaplamalı modeller bunlar.

Samsung G6 serisi de gen 3 ama mat. Hazır srgb modu bile yok. Soğutma çözümleri de bence iyi değil. Ucuza bulursan alınabilir ama yakın fiyatta diğer modellere yönelin, örneğin mo27q2 gibi. Hepsi güzel.

Aldıktan sonra hdr kullanabilmek için rehberime göz at.

Aksi halde stok HDR kullanırsan olacağı bu
4654.webp

Son düzenleme:
Mo27q2, mo27q2a, mag271qp x24 veya aw2725d. Hepsi gen 3 kullanıyor. Parlak kaplamalı modeller bunlar.

Samsung G6 serisi de gen 3 ama mat. Hazır srgb modu bile yok. Soğutma çözümleri de bence iyi değil. Ucuza bulursan alınabilir ama yakın fiyatta diğer modellere yönelin, örneğin mo27q2 gibi. Hepsi güzel.

Alıntıyı görüntüle
GEN4 ve GEN3 arasından hangisini önerirsiniz? GEN4 modellerden de önerdiğiniz var mıdır?

Alıntıyı görüntüle
amdnin kendi hdr ayarlama sistemi vardı ondan yapmıştım gözüme güzel gelmişti baştan yapmama gerek var mı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,175,637
Üyeler
186,646
Son üye
NESSİ
Geri